Punthoofd logo
Laatste update: 02:00
Volgende update: 02:15

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

“Moeten we nog wel wapens uitvoeren naar de VS?”

Sp.a vraagt zich af of het nog verantwoord is om wapens uit te voeren naar de Verenigde Staten, nu dat land wapendeals afsluit met onder meer Saoedie-Arabië. Kunnen we de VS nog als een betrouwbare partner zien, vraagt Vlaams parlementslid Tine Soens. (Gazet van Antwerpen 17/10 20:33)

» “Moeten we nog wel wapens uitvoeren naar de VS?” (Gazet van Antwerpen 17/10 20:33)
» “Moeten we nog wel wapens uitvoeren naar de VS?” (Het Belang van Limburg 17/10 20:33)
» Moeten we nog wel wapens uitvoeren naar de VS, vraagt sp.a (Skynet 17/10 19:25)
» 'Wil SP.A uitvoerverbod naar bondgenoot die ons beveiligt?' (De Standaard 17/10 19:54)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  De Standaard  

02

Aantal interventies DOVO dalen weer

Na het recordjaar 2016, waarin de ontmijningsdienst DOVO op vraag van politiediensten 234 keer moest tussenkomen wegens bommeldingen of de aanwezigheid van verdachte pakketten of voertuigen, is het aantal interventies dit jaar weer gedaald. (De Standaard 17/10 19:46)

» De Standaard  Skynet  

03

Brussels minister Pascal Smet met de dood bedreigd

“Smet guillotine” of “laat het op een ongeval lijken”. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) stapt naar de politie en dient een klacht in tegen onbekenden wegens doodsbedreigingen. Een vijftiental kreeg hij er de jongste weken. Omwille van zijn beleid, maar ook voor zijn geaardheid. (Gazet van Antwerpen 17/10 18:14)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Minister Schauvliege breekt elleboog bij fietsongeval

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft afgelopen weekend haar elleboog gebroken bij een ongeval met de mountainbike. Net nu collega Bart Tommelein uit het gips is, zit Schauvliege met een plaaster van schouder tot pols. (Gazet van Antwerpen 17/10 17:04)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Inbreker slaat politieman buiten dienst in het gezicht

Een inspecteur van de Brusselse lokale politie heeft afgelopen zaterdag in Sint-Jans-Molenbeek een inbreker opgepakt. Dat ging evenwel niet zonder slag of stoot. De man verdedigde zich met pepperspray en sloeg de inspecteur in het gezicht. Desondanks kon de inbreker ingerekend worden, waarna hij door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel werd geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket. (De Standaard 17/10 17:27)

» De Standaard  


06

Vrouw (79) overleden na aanrijding door vuilniswagen in De Panne

Bij een verkeersongeval in De Panne is dinsdagmiddag een 79-jarige voetgangster om het leven gekomen. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust. De vrouw werd aangereden door een vuilniswagen. (Gazet van Antwerpen 17/10 15:18)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Trambestuurder met rijverbod en tientallen veroordelingen aan het werk bij MIVB

Hoewel een geldig rijbewijs verplicht is, kon een trambestuurder die een rijverbod heeft en al tientallen keren veroordeeld werd vanwege verkeersovertredingen, toch blijven werken voor de MIVB. Dat maakte Het Laatste Nieuws dinsdag bekend. De Brusselse openbaarvervoermaatschappij laat aan Belga weten dat er een intern onderzoek loopt. (Gazet van Antwerpen 17/10 13:19)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Raad van Europa ziet alweer gebrek aan respect voor lokale democratie

Experten van de Raad van Europa zien - niet voor het eerst - een schending van de principes van de lokale democratie in de faciliteitengemeenten. Dat schrijft Le Soir dinsdag, op basis van hun rapport. Centraal in de opdracht van de experten stond de weigering van de Vlaamse regering om Damien Thiéry te benoemen tot burgemeester van Linkebeek. (Gazet van Antwerpen 17/10 13:13)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Francken heeft privacy genegeerd

Twee adviezen zijn kritisch voor twee wetsontwerpen van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Dat schrijft Le Soir dinsdag. Het gaat in het bijzonder over het respecteren van de privacyregels. (Gazet van Antwerpen 17/10 13:06)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

1 op 4 melkveebedrijven produceert groene energie

Steeds meer Belgische melkveebedrijven kiezen voor groene maatregelen om hun ecologische voetafdruk te beperken. Dat meldt BCZ, de beroepsvereniging van de zuivelindustrie in België, die met een sectoraal programma groene initiatieven in de zuivelindustrie steunt. Zo blijkt uit een audit bij 8.020 melkveebedrijven in 2016 dat meer dan een kwart (27 procent) onder hen elektriciteit opwekt met zonnepanelen of bijvoorbeeld mest gebruikt als nieuwe energiebron. (Gazet van Antwerpen 17/10 13:03)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens