Punthoofd logo
Laatste update: 12:00
Volgende update: 12:15

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Nooit meer met voorschrift naar de apotheek

BrusselVergeet de administratieve rompslomp na een doktersbezoek: voortaan is er geen briefje meer nodig om geneesmiddelen op voorschrift bij de apotheek af te halen. Met een simpele scan van je identiteitskaart weet de apotheker welke pillen je nodig hebt. (Het Belang van Limburg 17/11 08:21)

» Straks niet meer met voorschrift naar apotheek (De Standaard 17/11 07:17)
» Nooit meer met voorschrift naar apotheek (Gazet van Antwerpen 17/11 02:00)
» Nooit meer met voorschrift naar de apotheek (Het Belang van Limburg 17/11 08:21)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Oekraïense loonslaven bouwen onze populaire festivals

Honderden Oekraïners worden naar België gelokt om in schijnconstructies goedkoop werk te verrichten. Deze zomer bouwden ze onder andere de tenten van Tomorrowland en Gent Jazz mee op. Dat blijkt uit een onderzoek van zusterkrant De Standaard. "Het is een schok te ontdekken dat we zouden deel uitmaken van een dergelijk netwerk." (Het Belang van Limburg 17/11 11:51)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

03

Zonnig maar koud weekend op komst

Zaterdagochtend hangt er aanvankelijk nog mist over het westen van het land. Later wordt het overal zonnig met maxima van 6 tot 8 graden in de Ardennen en van 8 tot 10 graden in de andere streken. De oostenwind wakkert aan en wordt matig, wat het koudegevoel versterkt. (De Standaard 17/11 07:15)

» De Standaard  Skynet  

04

Belg wint ruim 50 miljoen euro met Euromillions

Een Belg heeft vrijdag de jackpot van meer dan 50 miljoen euro gewonnen bij Euromillions. Dat meldt de Nationale Loterij. (De Standaard 16/11 22:26)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Fourniret opnieuw veroordeeld tot levenslang

Seriemoordenaar Michel Fourniret is voor het hof van assisen van Yvelines in Frankrijk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hij stond samen met zijn ex-vrouw Monique Olivier terecht voor de moord in 1998 op de vrouw van een vroegere medegevangene. Olivier kreeg voor haar medeplichtigheid een celstraf van 20 jaar. (Gazet van Antwerpen 16/11 21:04)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Politici kritisch over relatie voetbal en banken

Lionel Bajart (Open VLD) en Yves Evrard (MR) hebben vrijdag in de Senaat een voorstel ingediend dat de financiële relaties tussen de banken en hun klanten uit de voetbalsport wil laten doorlichten. (De Standaard 16/11 21:40)

» De Standaard  

07

Vanackere bijt van zich af na heisa over topfunctie bij Nationale Bank

Voormalig vicepremier Steven Vanackere (CD&V) wordt vanaf 1 januari directeur bij de Nationale Bank. Op zijn Facebookpagina komt hij terug op de storm die zijn benoeming veroorzaakte. ‘Onheus dat enkelen insinueerden dat keuze voor mij niks te maken heeft met bekwaamheid.’ (De Standaard 16/11 20:38)

» De Standaard  

08

Politie wil samenzitten met Jan Jambon

Vertegenwoordigers van de Facebookgroep ‘Police Unifying Movement’ willen ontvangen worden door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Dat heeft Manu Vervier, beheerder en oprichter van de groep, vrijdag gezegd. (De Standaard 16/11 15:55)

» De Standaard  

09

Strooidiensten maken zich klaar voor eerste vrieskou

De strooidiensten zijn klaar om de eerste echte vrieskou in Vlaanderen het hoofd te bieden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer. Zoals elk jaar beschikken de diensten over ongeveer 108.000 ton strooizout. ‘Dit volstaat om zelfs bij extreme weersomstandigheden de winter door te komen’, klinkt het vrijdag. (De Standaard 16/11 13:56)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Defensie haalt special forces weg uit Irak en overweegt uitbreiding in Afghanistan

Defensie trekt zijn special forces en genietroepen terug uit Irak en onderzoekt of het vanaf september tot 135 extra special forces kan inzetten in Afghanistan. Dat staat in het Plan Operaties dat de ministerraad goedkeurde. (De Standaard 16/11 13:26)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens