Punthoofd logo
Laatste update: 12:15
Volgende update: 12:30

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

We eten minder vet en zoet

De voedingssector heeft de afgelopen vijf jaar het gehalte aan suikers en verzadigde vetten in voedingsproducten verminderd. Er worden wel meer vezels toegevoegd. (De Standaard 20/08 11:43)

» We eten minder vet en zoet (De Standaard 20/08 11:43)
» Minder suiker en vet in onze voeding dan vijf jaar geleden (Skynet 20/08 11:27)

» De Standaard  Skynet  

02

Week begint zwaarbewolkt en grijs

De week begint zwaarbewolkt en grijs, met af en toe lichte regen of motregen. Na de middag wordt het wisselend bewolkt met opklaringen, maar ook kans op enkele plaatselijke buitjes. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. (De Standaard 20/08 07:53)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Zestienjarige treinsurfer ‘moest op tijd thuis zijn van mama’

Een behoorlijk hallucinante foto dook dit weekend op sociale media op: een treinlocomotief met daarop, aan de achterkant, een verkrampte jongen die zich vasthoudt aan een handvat. (De Standaard 20/08 07:42)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Vanaf september afbouw soldaten in stations

HasseltVanaf september gaat de regering patrouillerende militairen in trein- en metrostations afbouwen. Hun bewakingsopdracht wordt overgenomen door de federale politie. “Dit is een nieuwe stap in het geleidelijk afbouwen van de bewakingsopdracht van de militairen terwijl de veiligheid toch gegarandeerd blijft”, zegt defensieminister Vandeput (N-VA). Nu patrouilleren er nog 550 militairen in de straten. Op het toppunt van de terreurdreiging waren er dat 1.800. (Het Belang van Limburg 20/08 03:25)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  

05

Politie Hoei vindt op straat zak met duizenden euro’s

In Hoei heeft de politie zaterdagavond tijdens een interventie een zak op straat gevonden met daarin duizenden euro’s. De politie roept de eigenaar(s) van de zak geld op die op het commissariaat te komen ophalen. (De Standaard 19/08 16:47)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Twee dodelijke slachtoffers bij motorongeluk in Assenede

De bestuurder en de passagier van een motor zijn zondag in Assenede om het leven gekomen. De motorfiets botste tegen een personenwagen die geen voorrang had verleend. (De Standaard 19/08 21:35)

» De Standaard  

07

Twee topless activistes protesteren tegen opsluiting kinderen

Twee topless activistes hebben zondagmiddag op het bloementapijt op de Grote Markt van Brussel een protestactie gehouden tegen de opsluiting van migrantenkinderen in Steenokkerzeel. De vrouwen werden opgepakt, maar na verhoor weer vrijgelaten. (De Standaard 19/08 20:28)

» De Standaard  

08

Autobestuurder van 16 jaar klemgereden in Leuven

Een voertuig dat met overdreven snelheid door Leuven raasde, werd in de nacht van zaterdag op zondag klemgereden door een politiepatrouille. De bestuurder bleek amper 16 jaar oud te zijn. Dat meldt de Leuvense politie zondag. (De Standaard 19/08 17:19)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

PS-schepen neemt ontslag na beschuldigingen over homofobe uitspraken

Henri Huygen (PS) neemt in Ans (provincie Luik) ontslag als schepen na beschuldigingen van homofobe uitspraken. Huygen trekt zich ook terug als kandidaat voor de PS bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, zo meldt hij zondag. (Gazet van Antwerpen 19/08 14:16)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Bestuurder die transmigrant omverreed, blijft aangehouden

De bestuurder uit Jabbeke die vrijdagavond een Vietnamese transmigrant aanreed, is zondag voor de onderzoeksrechter verschenen en blijft aangehouden. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. (Gazet van Antwerpen 19/08 14:34)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens