Punthoofd logo
Laatste update: 15:15
Volgende update: 15:30

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

'Bierlobby wil leeftijdsgrens alcohol niet optrekken'

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block is geen voorstander van het verhogen van de leeftijdsgrens voor het kopen van alcohol. Dat zegt ze in een reactie op nieuwe cijfers over het alcoholgebruik bij jongeren. Volgens de VAD is vooral de bierlobby tegen. (De Standaard 07/12 13:46)

» 'Bierlobby wil leeftijdsgrens alcohol niet optrekken' (De Standaard 07/12 13:46)
» De Block wil leeftijdsgrens voor kopen van alcohol niet optrekken (Het Belang van Limburg 07/12 11:26)
» Minister De Block geen voorstander van optrekken leeftijdsgrens (Skynet 07/12 10:08)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  Skynet  

02

Ford schrapt ‘pijnlijke en misplaatste’ verwijzing naar Genk uit reclamespot

Autobouwer Ford heeft vrijdag een radioreclame uit de ether laten halen. In de radiospot werd ‘Forza Ford’ gezongen op de tonen van het supportersgezang van KRC Genk. ‘Pijnlijk en misplaatst’, zeggen ex-werknemers van Ford Genk. (De Standaard 07/12 12:29)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

03

Nieuwe CD&V-voorzitter Coens over Arco: 'Moet niet in regeerakkoord, mag niet aan ons blijven kleven'

De leden van CD&V hebben Joachim Coens tot nieuwe voorzitter verkozen, met 53,12 procent van de stemmen. Sammy Madhi strandt dus nipt op 46,88 procent. 'Ik reken op jullie, en in het bijzonder op Sammy om het samen te doen.' (De Standaard 06/12 20:29)

» De Standaard  

04

Vlaamse regering annuleert persconferentie over klimaatplan: ‘Nog berekeningen nodig’

De Vlaamse regering heeft haar persconferentie over een klimaatplan noodgedwongen geannuleerd. ‘Er zijn bijkomende berekeningen nodig.’ (De Standaard 06/12 16:29)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

05

IN KAART. Dit zijn de gevaarlijkste kruispunten in uw regio: 314 locaties op de zwarte lijst

De Vlaamse overheid heeft een nieuwe lijst opgemaakt van kruispunten waar de meeste ongevallen gebeuren. Bedoeling is om die 314 kruispunten zo snel mogelijk aan te pakken. (Het Belang van Limburg 06/12 16:43)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  


06

The New York Times toont allerlaatste dag van Marieke Vervoort: “Ze wilde dat de wereld dit zou lezen”

Toen het leven van Marieke Vervoort de avond van 22 oktober eindigde met een glas cava en een euthanasieprik, was ze niet alleen omringd door haar ouders en beste vrienden. Een journalist en fotografe van de wereldvermaarde krant The New York Times waren er ook bij. Vrijdag publiceerden ze hun beklijvende reportage over de laatste drie jaar van The champion who picked a date to die – de kampioene die een datum prikte voor haar sterfdag. (Gazet van Antwerpen 06/12 11:58)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

07

Jagen op dierenbeulen in CSI-stijl

Minister Ben Weyts trekt extra budget uit voor lijkschouwingen op dieren, in ware CSI-stijl. De kans is groot dat de kadavers eindigen op de autopsietafel van dodedierendokter Leen Van Brantegem. ‘Wil je dierenbeulen pakken, dan heb je nood aan gedegen onderzoek.’ (De Standaard 06/12 11:41)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

08

Migranten gevonden in koelwagen in provincie Luik

In een koelwagen zijn dinsdagavond op de E42 in Verlaine meerdere migranten aangetroffen. (De Standaard 06/12 07:32)

» De Standaard  

09

Vlaanderen heeft er 100 zwarte verkeerspunten bij

Het aantal ‘zwarte punten’ op de dynamische lijst met onveilige verkeerspunten in Vlaanderen is in 2019 fors gestegen naar 314. In 2018 was er nog sprake van 213 zwarte punten. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is de forse stijging vooral toe te schrijven aan de manier waarop ongevallen met voetgangers, fietsers en motorfietsers worden meegerekend. (Gazet van Antwerpen 06/12 05:00)

» Gazet van Antwerpen  

10

Politie haalt ontvoerde jongen (9) aan handen en voeten weg bij moeder: Child Focus heeft vragen bij drastische aanpak

Het zijn zonder meer trieste beelden. Aan handen en voeten werd een 9-jarige jongen woensdagochtend door de politie uit zijn huis in Oostende buiten gedragen, om aan zijn vader te worden toevertrouwd. Al te lang had een moeder een beslissing van een rechter naast zich neergelegd. Maar toch: kon dit voor deze jongen niet op een andere manier opgelost worden? ‘In België is geen wet die deze situatie regelt.’ (Gazet van Antwerpen 05/12 17:47)

» Gazet van Antwerpen  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens