Punthoofd logo
Laatste update: 01:30
Volgende update: 01:45

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Termont legt zich niet neer bij aangepaste plannen Gent-Sint-Pieters

De NMBS bespaart op de renovatie van Gent-Sint-Pieters, het drukste treinstation van het land na Brussel. De tweede fase van de renovatie start pas over twee jaar en het ontwerp wordt aangepast. Maar burgemeester Daniël Termont (SP.A) is het daar niet mee eens. Hij wil dat de federale overheid met extra centen over de brug komt. (De Standaard 18/09 20:03)

» Termont legt zich niet neer bij aangepaste plannen Gent-Sint-Pieters (De Standaard 18/09 20:03)
» Termont legt zich niet neer bij aangepaste plannen Gent-Sint-Pieters (Skynet 18/09 18:54)

» De Standaard  Skynet  

02

Premier Charles Michel geeft Theo Francken deadline: tegen vrijdag effectieve voorstellen over aanpak transmigranten

Premier Charles Michel (MR) wil dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tegen de ministerraad van vrijdag effectieve en concrete voorstellen uitwerkt over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder. (Gazet van Antwerpen 18/09 17:37)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Profvoetballer El Ghanassy veroordeeld tot jaar effectieve gevangenisstraf

Voormalig Rode Duivel Yassine El Ghanassy is in de Brugse politierechtbank bij verstek veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor rijden ondanks een rijverbod. (De Standaard 18/09 11:59)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Special Olympics neemt extra veiligheidsmaatregelen nadat man stiekem atletes filmde

De organisatie van de Special Olympics neemt extra maatregelen na het incident waarbij een man stiekem vrouwelijke atleten fotografeerde. Dat zegt de directie van het evenement, dat in 2019 in Beveren en Sint-Niklaas wordt georganiseerd. Alle sportlocaties zullen met camerabewaking uitgerust zijn. Vrijwilligers en politiediensten zullen ook een extra oogje in het zeil houden. (Gazet van Antwerpen 18/09 12:41)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

België veroordeeld omdat vrouw met hoofddoek rechtbank moet verlaten

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft België veroordeeld omdat een gesluierde vrouw een hoorzitting van een rechtbank niet mocht bijwonen. Ons land heeft daarmee het recht op godsdienstvrijheid geschonden, klinkt het in een arrest dinsdag. (De Standaard 18/09 13:29)

» De Standaard  


06

Héérlijk nazomeren: genieten met temperaturen tot 27 graden

Het wordt dinsdag eerst zonnig, maar over de westelijke landshelft neemt de bewolking stilaan toe. Het blijft warm voor de tijd van het jaar met maxima rond 21 graden aan zee en van 23 tot 27 graden elders, meldt het KMI. (Gazet van Antwerpen 18/09 10:06)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

‘Plaats een hek rond het Maximiliaanpark’

De toestand in en rond het Brusselse Maximiliaanpark loopt uit de hand. Zelfs het burgerplatform dat zich het lot van de transmigranten aantrekt, slaat alarm. ‘Sluit het park af met traliewerk, ook ‘s nachts’, is de drastische oplossing van de Brusselse MR en Open VLD. (De Standaard 18/09 11:00)

» De Standaard  

08

Jambon vraagt staatsveiligheid Genkse islamschool door te lichten

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil dat de Staatsveiligheid een onderzoek doet naar Milli Görüs, de organisatie die in Genk met een islamschool wil beginnen. (De Standaard 18/09 10:39)

» De Standaard  

09

Theo Francken verweert zich na vrijlating 32 illegale criminelen: “Ik ben geen rechter”

Er zijn niet één, maar 32 uitgeprocedeerde buitenlanders met een crimineel verleden vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Ondanks de felle kritiek van oppositie én meerderheid verdedigt Francken zijn beslissing om veroordeelde criminelen vrij te laten. “Gesloten centra zijn geen gevangenissen.” (Het Belang van Limburg 18/09 06:25)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Theo Francken: “32 vrijgelaten sans-papiers waren bekend voor verstoring van openbare orde”

Er zijn vorige week 202 mensen zonder papieren vrijgelaten uit gesloten centra om plaats te maken voor transmigranten, van wie er 32 gekend waren voor openbare orde en veroordeeld zijn door een rechter. Dat heeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) maandagavond bekendgemaakt in Terzake op Canvas. Vrijdag zal hij binnen de regering voorstellen om op korte termijn, tegen volgende zomer, er een nieuw centrum bij te krijgen. (Gazet van Antwerpen 17/09 22:51)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens