Punthoofd logo
Laatste update: 11:45
Volgende update: 12:00

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

‘SP.A heeft geen alternatief verhaal’

Oud-voorzitter van SP.A Bruno Tobback vindt dat de partij moet wakkergeschud worden. ‘We missen een alternatief’, zegt hij in De Morgen. (De Standaard 16/12 09:50)

» ‘SP.A heeft geen alternatief verhaal’ (De Standaard 16/12 09:50)
» "Sp.a heeft geen alternatief verhaal" (Skynet 16/12 08:30)

» De Standaard  Skynet  

02

Politie ontdekt foto’s van lijken op gsm van opgepakte hooligan

De Brugse politie is een onderzoek gestart naar een grafdelver wegens grafschennis. Kevin D. (30) nam foto’s van de stoffelijke resten die hij moest opgraven, en stuurde die door naar zijn ­collega’s. Bovendien stalen de grafdelvers een gouden tand en een ring uit een kist. Dat meldt Het Nieuwsblad. De feiten kwamen aan het licht, toen de politie de gsm van Kevin D. controleerde nadat hij vorige maand was opgepakt voor zijn aandeel in de voetbalrellen in Brugge. (Gazet van Antwerpen 16/12 08:08)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Kinderen terug thuis na aanval hond op school

Drie van de twaalf schoolkinderen die vrijdagmiddag aangevallen werden door een losgebroken Mechelse scheper, hebben het ziekenhuis mogen verlaten en zijn intussen terug thuis. De betrokken hond is overgebracht naar een hondenasiel. (De Standaard 15/12 22:05)

» De Standaard  Skynet  Gazet van Antwerpen  

04

Skistations Oostkantons zijn open

De skistations van Signal de Botrange, Baraque Michel en Mont Rigi in de Oostkantons hebben vrijdagochtend voor het eerst dit seizoen de deuren geopend voor het publiek. ‘Er ligt 14 centimeter sneeuw, voldoende om langlaufers te ontvangen’, zegt de beheerder van het station Signal de Botrange. (Gazet van Antwerpen 15/12 13:58)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

05

Freddy Van Gaever (79) overleden: “Zoals hij waren er geen drie”

Voormalig Vlaams Belang-parlementslid Freddy Van Gaever is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. Hij werd vooral bekend als zakenman achter VLM en was nooit om commentaar verlegen. (Gazet van Antwerpen 16/12 02:00)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  


06

Twee rijstroken dicht op Antwerpse ring door ladingverlies van tankwagen

Op de Antwerpse ring richting Gent zijn vrijdagavond twee rijstroken afgesloten net voor de Kennedytunnel door een ladingverlies van een tankwagen. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. (De Standaard 15/12 21:10)

» De Standaard  

07

Aanhouding van Piqueur en zijn zoon verlengd: ook gedurende de kerstdagen in de cel

In het gerechtelijk onderzoek naar het faillissement van de Optima Bank, blijven ex-topman Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdagmorgen beslist. Ze blijven daardoor in de cel gedurende de kerstdagen. (Gazet van Antwerpen 15/12 12:43)

» Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  

08

Advocaat Laurent wil zich verdedigen voor parlement

De advocaat van prins Laurent heeft vrijdag een brief naar de voorzitter van de Kamer gestuurd om hem te vragen 'de rechten van de verdediging na te leven' door de advocaat de mogelijkheid te geven 'zich schriftelijk en mondeling te verdedigen' voor het parlement. Dat heeft de advocaat, Laurent Arnauts, aan Belga gezegd. (De Standaard 15/12 15:42)

» De Standaard  

09

Smet excuseert zich na vergelijking Brussel met prostituee

‘Ik vergelijk Brussel heel vaak met een hoer, een prostituee. Want ze is mooi en erg geil en tegelijk kan ze lelijk zijn’. Dat heeft Brussels minister Pascal Smet (SP.A) gezegd, tot woede van minister-president Rudi Vervoort, en premier Charles Michel. Smet heeft zich ondertussen verontschuldigd voor de 'ongepaste' vergelijking. (De Standaard 15/12 14:45)

» De Standaard  

10

Vanaf 2019 ook yoghurtpotjes en plastic folie in blauwe pmd-zak

Vanaf 2019 mogen alle plastic verpakkingen in de pmd-zak. Tot nog toe worden alleen plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons via de blauwe zak opgehaald. (De Standaard 15/12 13:56)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens