Punthoofd logo
Laatste update: 22:45
Volgende update: 23:00

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Act for Climate Justice en de Gele Hesjes beëindigen de blokkade van BNP Paribas Fortis

De 150 activisten van Act for Climate Justice en de Gele Hesjes beëindigden om 12u hun blokkade van het investeringskantoor van BNP Paribas Fortis. Sinds 7u deze ochtend verhinderden beide groepen de toegang tot het gebouw om een sociaal en ecologisch ... (De Wereld Morgen 18/03 17:48)

» Act for Climate Justice en de Gele Hesjes beëindigen de blokkade van BNP Paribas Fortis (De Wereld Morgen 18/03 17:48)
» Klimaatactivisten blokkeren gebouw BNP Paribas Fortis (Gazet van Antwerpen 18/03 09:27)
» Klimaatactivisten aan BNP Paribas Fortis: 'Onze actie is geslaagd' (De Standaard 18/03 13:34)
» Klimaatactivisten blokkeren gebouw BNP Paribas Fortis (Het Belang van Limburg 18/03 09:27)

» De Wereld Morgen  Gazet van Antwerpen  De Standaard  Het Belang van Limburg  

02

N-VA:“Open Vld houdt asbestbedrijven hand boven het hoofd”

N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open Vld ervan asbestbedrijven als Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken, volgens N-VA omdat Open Vld samen met regeringspartners MR en CD&V met opzet wegbleef zodat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren. (Gazet van Antwerpen 18/03 09:31)

» Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  De Standaard  

03

Waalse regering verliest meerderheid

Met de overstap van Patricia Potigny van MR naar Listes Destexhe verliest de Waalse regering haar meerderheid. (De Standaard 18/03 10:53)

» De Standaard  

04

Leger betrapt 100 kandidaat-militairen op drugs tijdens hun testen

Het Belgisch leger, dat massaal op zoek is naar nieuwe militairen, heeft bijna 100 kandidaten afgekeurd omdat er duidelijke sporen van drugs in hun urine gevonden was. Bij de betrapten waren ook tien vrouwen. (Het Belang van Limburg 18/03 09:07)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

05

Aantal langdurig zieken op recordniveau

Ons land telt meer dan 415.000 langdurig zieken, een record. In de eerste helft van 2018 steeg het aantal zieken ook weer sneller dan voordien, ondanks de maatregelen van de regering. (De Standaard 18/03 07:22)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Gentse hof van beroep buigt zich over zaak rond de kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord start vandaag/maandag het proces in beroep. Het Gentse hof van beroep wil het proces op een week behandelen en heeft daarvoor het aantal getuigen beperkt in vergelijking met het proces in eerste aanleg. (Gazet van Antwerpen 18/03 06:20)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Oproep om “miljardentransfers naar Wallonië” te stoppen op Vlaams Nationaal Zangfeest

Enkele duizenden Vlaamsgezinden hebben zondag deelgenomen aan de 82ste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest in de Lotto Arena in Antwerpen. Erik Stoffelen, voorzitter van het Algemeen Nederlandse Zangverbond (ANZ), riep iedereen op om bij de komende verkiezingen op partijen en politici te stemmen die zich met een Vlaamse boodschap doen opmerken. Hij verwacht van de verkozenen “dat ze de miljardentransfers naar Wallonië eindelijk een halt toeroepen”. (Gazet van Antwerpen 17/03 17:45)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

08

Duurste duif ooit is meer dan miljoen euro waard: 'Geen woorden voor'

Vader en zoon Joël en Dieter Verschoot uit Ingelmunster hebben de slag van hun leven geslagen. De veiling van hun prijsduif Armando heeft zondag, na een krankzinnige biedingsoorlog, het enorme bedrag van 1.252.000 euro opgebracht. De champagneflessen kunnen ontkurkt worden. 'Dat mag wel eens, hier hadden we nooit op durven hopen', zegt Dieter Verschoot. 'En nu gaan we gewoon voortdoen met wat we al deden. Wij zullen aan de top blijven meespelen.' (De Standaard 17/03 13:07)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

09

DISCUSSIE. Mag een kindje pas naar school als het zindelijk is?

Kleuterjuffen zitten tot aan hun ellebogen in de pampers, door de vele instappertjes die vandaag op 2,5 jaar nog niet zindelijk zijn. Eén op acht scholen spoort ouders daarom aan om hun kind pas te laten starten wanneer het uit de luiers is. (Gazet van Antwerpen 17/03 07:21)

» Gazet van Antwerpen  

10

Minder weekendongevallen in provincie Antwerpen, meer bestuurders te veel gedronken

In de provincie Antwerpen zijn er tijdens de weekendnachten vorig jaar 411 ongevallen gebeurd. Dat zijn er 18 minder (-4 procent) dan in 2017. De politie betrapte in de WODCA-nachten meer bestuurders die te diep in het glas hadden gekeken (+0,3 procent), maar er was wel een daling van het aantal snelheidsovertreders (-1,5 procent). Dat blijkt uit de WODCA-resultaten van 2018, die door Antwerps gouverneur Cathy Berx zaterdag werden voorgesteld. (Gazet van Antwerpen 16/03 22:30)

» Gazet van Antwerpen  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens