Punthoofd logo
Laatste update: 09:15
Volgende update: 09:30

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

KMI waarschuwt opnieuw voor veel wind

Het KMI waarschuwt donderdag opnieuw voor veel wind. Over het hele land geldt in de namiddag of avond code geel voor een regenzone met rukwinden van 70 tot 80 km/uur of eventueel wat meer. (De Standaard 20/02 08:38)

» KMI waarschuwt opnieuw voor veel wind (De Standaard 20/02 08:38)
» Weer windwaarschuwing (Skynet 20/02 07:18)

» De Standaard  Skynet  

02

Man overleden bij brand in fruitwinkel in Ninove

Bij een brand in een fruitwinkel in het Oost-Vlaamse Ninove is donderdagavond een 73-jarige man omgekomen. De man was kon het pand niet op tijd verlaten. Het gebouw werd zwaar beschadigd, melden de hulpdiensten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (De Standaard 20/02 07:02)

» De Standaard  Skynet  

03

Koning stuurt liberaal duo Dewael en Laruelle politiek mijnenveld in

Patrick Dewael (Open Vld), voorzitters van de Kamer van volksvertegenwoordigers en Sabine Laruelle (MR), voorzitter van de Senaat, hebben van de koning de opdracht gekregen om “de nodige politieke contacten te leggen met het oog op de vorming van een volwaardige regering”, zo laat het paleis weten. (Het Belang van Limburg 19/02 18:59)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

CD&V en Open Vld botsen over euthanasie: “Much ado about nothing”

In de plenaire vergadering van het Vlaams Parlement kwam het woensdag tot een discussie tussen minister Wouter Beke (CD&V) en parlementslid Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) over euthanasie. De liberaal noemde de interpretatie die CD&V geeft aan de euthanasiewet ‘absurd’. (Het Belang van Limburg 19/02 18:44)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

05

Joachim Coens (CD&V) noemt veto’s tegen N-VA “gevaarlijk”

CD&V-voorzitter Joachim Coens blijft voorstander van een regering met een meerderheid aan elke kant van de taalgrens en dus met PS en N-VA. Dat zei hij woensdagnamiddag na zijn audiëntie bij koning Filip. Volgens Coens is het veto van PS en Ecolo tegen de N-VA “gevaarlijk”. Coens zegt dat het vertrouwen in de PS een deuk heeft gekregen. (Het Belang van Limburg 19/02 17:13)

» Het Belang van Limburg  


06

Verdachte van moordpoging op trein in Linkebeek opgepakt in Frankrijk

De man die atlete Fanny A. vorige donderdag neerstak op een trein in Linkebeek, is dinsdag opgepakt in Frankrijk. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde woensdag. (De Standaard 19/02 11:47)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

07

Sihame El Kaouakibi: 'Boegeroep en tomaten vind ik problematisch'

Jongeren­kunstenhuis ‘Let’s go urban’ krijgt van Luc Tuymans 20.000 euro, het prijzengeld van zijn Ultima voor zijn hele oeuvre. ‘Een mooie daad van Luc Tuymans, we zijn heel dankbaar.’ Oprichtster Sihame El Kaouakibi stoorde zich wel aan het boegeroep en de tomaten die Jan Jambon (N-VA) naar zijn hoofd kreeg op de uitreiking van de Ultimas. (De Standaard 19/02 16:01)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

08

Raadkamer stelt zaak over doorverwijzing verdachten aanslagen Brussel en Zaventem uit

De raadkamer heeft woensdag de zaak over de doorverwijzing van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat gebeurde omdat minstens twee advocaten bijkomende onderzoeksdaden hadden gevraagd. (De Standaard 19/02 10:55)

» De Standaard  

09

Zuhal Demir (N-VA): “Vlaamse klimaatambitie tegen 2050 is realistisch”

Het voornemen om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met 85 procent terug te dringen, is een ambitie op maat van Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) woensdag, voor de bijeenkomst van het Overlegcomité dat zich buigt over de Belgische klimaatstrategie tegen 2050. Volgens De Standaard dreigt ons land minder Europees geld te krijgen omdat Vlaanderen de doelsttelling klimaatneutraliteit niet haalt, maar Demir verwacht niet dat het zo’n vaart zal lopen. (Gazet van Antwerpen 19/02 08:44)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens