Punthoofd logo
Laatste update: 16:45
Volgende update: 17:00

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Vier Belgen vallen in de prijzen met Euromillions

Vrijdag garandeerde de Nationale Loterij minstens één Belgische miljonair bij de trekking van Euromillions. Het werden er vier. Via de My Bonus-code onderaan het ticket werden gisteren 25 deelnemers over heel Europa uitgeloot die elk een miljoen euro op hun rekening gestort krijgen, vier van hen waren Belgen. (De Standaard 24/02 14:42)

» Vier Belgen vallen in de prijzen met Euromillions (De Standaard 24/02 14:42)
» 4 Belgen hebben 1 miljoen gewonnen met Euromillions: ben jij erbij? (Gazet van Antwerpen 24/02 13:09)
» 4 Belgen hebben 1 miljoen gewonnen met Euromillions: ben jij erbij? (Het Belang van Limburg 24/02 13:09)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Broer van Abdeslam opgepakt na gewapende overval in Molenbeek

De oudere broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is opgepakt in verband met de gewapende overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op 23 januari. De officiële beschuldiging is diefstal met geweld in bende met wapenvertoon. (De Standaard 24/02 13:17)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

03

De Wever over Borgerhout: ‘Nog tandje bijsteken’

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt al veel zaken in Borgerhout te hebben laten sluiten. Daarmee reageert hij op het uitlekken van het politierapport over de illegale economie in Borgerhout, waaruit blijkt dat de georganiseerde misdaad er zich diep heeft ingenesteld in het maatschappelijke leven. (De Standaard 24/02 15:18)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

04

Ook zaterdag weer koukleumen: schrale rukwinden, en vannacht tot -12 graden

Het wordt zaterdag zonnig maar koud met een schrale wind, en maxima tot 5 graden. Zaterdagnacht wordt erg koud met minima tot -12 graden in de Ardennen. Ook de volgende dagen blijft het bibberen, met minima richting -15 graden, voospelt het KMI. (Gazet van Antwerpen 24/02 09:58)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Zwarte economie in Borgerhout groter dan legale

De georganiseerde misdaad heeft zich in Borgerhout diep ingenesteld in het maatschappelijke leven. Dat concludeert onderzoek van de lokale politie en de dienst Maatschappelijke Veiligheid naar de ‘ondermijnende criminaliteit’ in het district. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen, die inzage kreeg een in een rapport hierover. (De Standaard 24/02 08:43)

» De Standaard  Skynet  


06

Woon-werkverkeer belangrijke stimulans voor aankoop elektrische fiets

De elektrische fiets wordt in Vlaanderen hoe langer hoe meer gekocht voor woon-werkverkeer. Van de Vlamingen die vandaag een elektrische fiets bezitten, kocht 34 procent die aan om te gebruiken voor woon-werkverkeer. In 2015 was dat nog maar 21 procent. (De Standaard 24/02 08:32)

» De Standaard  

07

Grootste burgeronderzoek ooit naar luchtkwaliteit

De Standaard, de Universiteit Antwerpen en de Vlaamse Milieumaatschappij lanceren CurieuzeNeuzen Vlaanderen, een grootschalig project waarbij 20.000 Vlamingen de kwaliteit van de lucht in hun straat kunnen meten. Een internationale primeur. (De Standaard 24/02 06:00)

» De Standaard  

08

Brussels Airport belooft compensatie voor omwonenden bij eventuele uitbreiding

Mocht het tot een uitbreiding van Brussels Airport komen, zoals de luchthaven voorstelt in zijn strategisch plan 2040, dan zal er een compensatie komen voor omwonenden van wie de huizen minder waard worden. Dat is een van de beloftes die Brussels Airport doet na afloop van het discussieforum over de uitbreidingsplannen. De luchthaven zal ook extra studies laten uitvoeren. (De Standaard 23/02 20:58)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Maximumstraf van 30 jaar geëist tegen dokter Gyselbrecht in zaak-Kasteelmoord

Op het proces van de Kasteelmoord heeft het openbaar ministerie de strafmaat voor de vier beklaagden gevorderd. Dokter Gyselbrecht riskeert nu 30 jaar cel. Pierre Serry riskeert 26 jaar cel en Evert De Clercq dreigt 28 jaar achter de tralies te vliegen en Roy Larmit riskeert 24 jaar cel. De verdediging van dokter Gyselbrecht stak fel van leer. “Sorry, maar uw rechtbank is niet bevoegd”, klonk het. (Gazet van Antwerpen 23/02 18:06)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Goed nieuws voor leerkrachten: loonsverhoging in de maak

De vakbonden en Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) hebben een voorontwerp op papier staan over de nieuwe cao. Die bevat onder meer een loonsverhoging voor de leerkrachten. Dat meldt De Standaard. (Gazet van Antwerpen 23/02 16:03)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens