Punthoofd logo
Laatste update: 03:00
Volgende update: 03:15

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Politie verspreidt beelden van vermoorde Sofie (27) tijdens haar laatste uren

In de zoektocht naar de moordenaar van Sofie Muylle (27) in Knokke vragen de speurders om uit te kijken naar een tiental getuigen die op camerabeelden herkenbaar zijn. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie omdat ze mogelijk iets verdachts hebben gezien in de nacht van de moord. (De Standaard 22/02 00:34)

» Politie verspreidt beelden van vermoorde Sofie (27) tijdens haar laatste uren (De Standaard 22/02 00:34)
» Politie verspreidt beelden van vermoorde Sofie (27) tijdens haar laatste uren (Gazet van Antwerpen 21/02 23:56)
» Politie verspreidt beelden van vermoorde Sofie (27) tijdens haar laatste uren (Het Belang van Limburg 21/02 23:56)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Hulpdiensten 22 maart verkozen tot 'Brusselaar van het jaar'

De hulpdiensten die in actie kwamen na de aanslagen van 22 maart, zijn vanavond verkozen tot 'Brusselaar van het jaar'. Die titel wordt jaarlijks uitgereikt door de krant Le Soir en Vlan Bruxelles, in samenwerking met radiozender VivaBruxelles en tv-station BX1. (De Morgen 21/02 22:20)

» De Standaard  De Morgen  Het Laatste Nieuws  Skynet  

03

Bourgeois verontwaardigd over ‘institutionele atoombom’ van Brusselse regering

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is niet te spreken over de ‘institutionele atoombom’ die de Brusselse regering gebruikt door het nieuwe belangenconflict dat de Vlaamse regering dinsdag heeft ingeroepen tegen de toepassing van de strengere Brusselse geluidsnormen, naast zich neer te leggen. (De Standaard 21/02 22:56)

» De Standaard  De Morgen  Het Laatste Nieuws  Skynet  

04

Strengere geluidsnormen: ruim 7.000 vluchten kunnen boete krijgen

De strengere geluidsnormen die Brussel vanaf middernacht wil hanteren, zouden 8 procent van de vluchten treffen die opstijgen vanop baan 25R, de belangrijkste startbaan van Brussels Airport. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts onlangs gezegd in het Vlaams parlement. Afgezet tegen de ruim 90.000 vluchten die vorig jaar vanop baan 25R opstegen, zou het gaan om ruim 7.200 cargo- en passagiersvluchten. (Gazet van Antwerpen 21/02 19:32)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

05

Homans voorstander van verbod op buitenlandse financiering van moskeeën

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) is voorstander van een verbod op buitenlandse financiering van moskeeën. Dat heeft (Het Laatste Nieuws 21/02 19:19)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  


06

Demente bejaarden krijgen chip

Specialisten hebben samen met de Cel Vermiste Personen een stappenplan opgemaakt dat familieleden en verpleegkundigen kunnen volgen wanneer een demente bejaarde vermist is. Vorig jaar werden 136 bejaarden opgegeven als vermist. In vijftien gevallen kwam alle hulp te laat en waren ze al overleden toen ze werden gevonden. (De Standaard 21/02 21:43)

» De Standaard  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

07

Lokale politie krijgt binnenkort stroomstootwapens of tasers

Binnenkort krijgt de lokale politie in ons land stroomstootwapens ter beschikking. Met die wapens kunnen de agenten een verdachte tijdelijk verlammen. De eenheden waren al langer vragende partij omdat een dergelijk wapen minder gevaarlijk is dan een pistool, maar toch een groot angstwekkend effect heeft. (De Redactie 21/02 21:36)

» De Redactie  De Standaard  De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Tweede geval van vogelgriep in België

Er is opnieuw een geval van vogelgriep vastgesteld in België. Het Federaal Voedselagentschap FAVV meldt dat het virus is bevestigd bij een wilde zwaan die dood lag op een vijver in het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee. De ophokplicht blijft nog minstens tot 10 maart van kracht. (De Standaard 21/02 19:17)

» De Redactie  De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Ryanair ontwijkt boetes en stelt vluchten woensdag uit

Alle Ryanair vluchten die morgenochtend tussen 6 uur en 7 uur moeten vertrekken op Brussels Airport, worden met een uur vertraagd. De reden? Ryanair wil de nieuwe geluidsboetes vermijden, die soms tot 5.000 euro per vlucht kunnen oplopen. Andere maatschappijen passen hun tijdschema's niet aan. (De Standaard 21/02 18:29)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Weyts: 'Luchtvaartmaatschappijen kunnen boetes aanvechten'

17:40 De Vlaamse minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageert 'geschrokken' op de Brusselse beslissing. 'Maar luchtvaartmaatschappijen kunnen boetes zonder rechtsgrond aanvechten', klinkt het. (De Tijd 21/02 17:40)

» De Tijd  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens