Punthoofd logo
Laatste update: 12:00
Volgende update: 12:15

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Wegpolitie dreigt maand te staken na straf voor schot

Meer dan duizend leden van de wegpolitie dreigen meer dan een maand te staken. De vakbond VSOA wil een collega’s steunen, nadat hij een sanctie kreeg omdat hij een waarschuwingsschot loste. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. (Gazet van Antwerpen 12/11 08:40)

» Wegpolitie dreigt maand te staken na straf voor schot (De Standaard 12/11 08:40)
» Wegpolitie dreigt maand te staken na straf voor schot (Gazet van Antwerpen 12/11 08:40)
» Wegpolitie dreigt hele maand te staken na straf voor schot (Skynet 12/11 07:44)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Skynet  

02

SP.A komt met voorstel om gebrekkige dienstverlening weer op punt te zetten: ‘Smelt NMBS en Infrabel weer samen’

Het Belgisch spoor ontspoort. De stiptheid keldert, de reizigers morren en de NMBS en spoorwegbeheerder Infrabel liggen meer in ruzie dan dat ze samenwerken. Om daar een mouw aan te passen, pleit SP.A er nu voor om de twee bedrijven weer samen te smelten. ‘Dat zal niet alle problemen in één klap oplossen’, zegt Kamerlid Joris Vandenbroucke. ‘Maar volgens ons is het een essentiële stap.’ (De Standaard 12/11 07:32)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

03

Jonge voetganger kritiek na aanrijding met auto in Stevoort

Bij een aanrijding met een personenwagen in Stevoort bij Hasselt raakte maandagavond een voetganger levensgevaarlijk gewond. (De Standaard 12/11 00:49)

» De Standaard  Skynet  

04

183 eenden gestorven na actie van dierenrechtenactivisten Animal Resistance

Door de actie van dierenrechtenactivisten van Animal Resistance in het bedrijf van een foie gras-producent in Bekegem, zijn 183 eenden gestorven. Dat zegt de eigenaar van het bedrijf Filip Callemeyn aan onze redactie. ‘De stress die deze zogenaamde dierenvrienden hebben veroorzaakt, is dodelijk.’ (De Standaard 11/11 20:30)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

05

Joodse gemeenschap pleit voor bestuurlijke opsplitsing Kazerne Dossin

Na het vertrek van algemeen directeur Christophe Busch klinkt de roep om de kazerne Dossin te splitsen steeds luider. Ook het Centraal Israëlitisch Consistorie van België en het Forum der Joodse Organisaties (FJO) pleit daarvoor. (De Standaard 11/11 20:46)

» De Standaard  


06

Treinverkeer Brussel loopt vanaf dinsdagochtend opnieuw normaal

Het laatste deel van de moderniseringswerken aan de seininrichting van de zuidelijke inrit van het station van Brussel-Zuid is klaar. Dat is vernomen bij spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Vanaf dinsdagochtend zal het treinverkeer opnieuw normaal verlopen, bevestigt de NMBS. (De Standaard 11/11 16:34)

» De Standaard  

07

Uitslaande brand in tijdelijk asielcentrum Bilzen: “Brand is aangestoken”

In het gebouw van een voormalig woon-zorgcentrum aan de Rode Kruislaan in Grote-Spouwen (Bilzen) brak zondagavond laat een hevige dakbrand uit. Het vuur werd aangestoken, de politie is een onderzoek gestart naar brandstichting. Dat bevestigt Johan Sauwens, de burgemeester van Bilzen. (Gazet van Antwerpen 11/11 14:55)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

08

Twee Belgen aangehouden in onderzoek naar financieren IS

In het kader van een internationaal onderzoek naar terrorismefinanciering zijn zes verdachten aangehouden in België en Nederland. Volgens het Openbaar Ministerie in Nederland zouden zij in 2013 en 2014 in Turkije en Syrië geld hebben overhandigd aan IS-strijders of aan hen gelieerde personen. (De Standaard 11/11 16:06)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

09

Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Congreskolom in Brussel

Koning Filip heeft maandag, op de 101ste verjaardag van de wapenstilstand van WO I, hulde gebracht aan de slachtoffers van beide wereldoorlogen en aan de Belgische militairen die sinds 1945 om het leven gekomen zijn bij vredesoperaties. De vorst legde een bloemenkrans neer aan de Congreskolom in Brussel ter ere van de onbekende soldaat. (Het Belang van Limburg 11/11 14:35)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

10

Lang weekend wordt afgesloten met regenlaarzen

Een regenzone trekt maandag vanaf de kust richting Ardennen, zegt het KMI. De neerslag bereikt pas in de loop van de namiddag het oosten van het land, waar er vanochtend nog enkele opklaringen mogelijk zijn. In het zuiden van het land is het maandagochtend lokaal nog mistig. (De Standaard 11/11 08:04)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens