Punthoofd logo
Laatste update: 01:30
Volgende update: 01:45

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Ex-speurder Bende van Nijvel opgepakt op verdenking van manipulatie onderzoek

De voormalige Bendespeurder Philippe V. is opgepakt. Het huidige onderzoeksteam verdenkt hem ervan dat hij in 1986 het onderzoek naar de Bende van Nijvel heeft gemanipuleerd. (De Standaard 24/01 00:42)

» Ex-speurder Bende van Nijvel opgepakt op verdenking van manipulatie onderzoek (De Standaard 24/01 00:42)
» Is dit dé grote doorbraak in het onderzoek naar de Bende van Nijvel? (De Standaard 23/01 16:43)
» Ex-speurder Bende van Nijvel opgepakt op verdenking van manipulatie onderzoek: “Hopelijk niet zoveelste losse flodder” (Gazet van Antwerpen 23/01 16:42)
» Ex-speurder Bende van Nijvel opgepakt op verdenking van manipulatie onderzoek: “Hopelijk niet zoveelste losse flodder” (Het Belang van Limburg 23/01 16:42)

» De Standaard  De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Brief met verdacht poeder aangekomen op federaal parket

Woensdagnamiddag is op het federaal parket in Brussel een enveloppe met verdacht poeder aangekomen. Dat meldt RTL-TVI en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. (Gazet van Antwerpen 23/01 20:36)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Verdachte van diefstal autopsierapporten slachtoffers Brusselse aanslagen is vrijgelaten

De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling heeft woensdag Iliass Khayari, de man die verdacht wordt van de diefstal van de autopsierapporten van de slachtoffers van 22 maart, vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket-generaal. (Gazet van Antwerpen 23/01 16:50)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Opgepast: gladheid tot donderdagvoormiddag

Het KMI lanceert een nieuwe waarschuwing voor gladheid. Tot donderdagvoormiddag 11 uur geldt in alle provincies code geel, zo meldt het KMI. (De Standaard 23/01 17:33)

» De Standaard  

05

Dendermonde herdenkt slachtoffers van Kim De Gelder: ‘Die kinderen waren onschuldig’

In Dendermonde hebben een honderdtal sympathisanten en nabestaanden de slachtoffers van Kim De Gelder herdacht. Tien jaar geleden viel De Gelder kinderdagverblijf Fabeltjesland binnen. (De Standaard 23/01 12:29)

» De Standaard  


06

Francken bereid tot hoorzitting over humanitaire visa: “Laat het geen vileine scheldpartij worden”

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is bereid om zich in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken te laten ondervragen over de mogelijke fraude met humanitaire visa. Dat kondigt de N-VA’er aan op Twitter. (Gazet van Antwerpen 23/01 10:21)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Minder dan de helft van treinen rijdt op tijd

Ongeveer de helft van de treinen reed vorig jaar met minstens een minuut vertraging. Dat blijkt uit interne cijfers van Infrabel die de krant De Tijd kon inkijken. (De Standaard 23/01 08:16)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Nieuwe sneeuwzone op komst: mogelijk lokale winterse buien in Antwerpen

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben nieuwe sneeuwbuien ons land vanaf het westen bereikt. Het KMI waarschuwt voor gladheid in heel het land tot na de middag. Tot 14 uur geldt code geel. In de provincies Antwerpen en Limburg kan er lokaal nog sneeuw vallen. (Gazet van Antwerpen 23/01 06:42)

» Gazet van Antwerpen  

09

UberX is geen taxidienst en mag blijven opereren in Brussel

De dienst UberX respecteert het Brussels wettelijk kader, zo stelt de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel in een recente beslissing, die Uber woensdag verspreidt. De dienst die passagiers met professionele chauffeurs in contact brengt, mag dus in de hoofdstad blijven opereren. (De Standaard 23/01 05:12)

» De Standaard  

10

Katholiek onderwijs wil 16-jarigen laten kiezen tussen universiteit en hogeschool

Katholiek Onderwijs Vlaanderen vraagt minstens 300 miljoen euro subsidie voor bijkomende investeringen in scholen. Het katholiek onderwijs wil ook meer vrijheid door eindtermen in de tweede graad te schrappen en wil jongeren al in het vijfde middelbaar laten kiezen voor de hogeschool of universiteit. (De Standaard 22/01 18:30)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens