Punthoofd logo
Laatste update: 00:15
Volgende update: 00:30

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Rijbewijs halen? Dit verandert er allemaal

Niet alleen het rijexamen wordt drastisch vernieuwd, ook de rijopleiding ziet er binnenkort helemaal anders uit. En als je dan eindelijk dat rijbewijs hebt gehaald, ben je er nog niet vanaf. Alle nieuwigheden netjes op een rijtje gezet, plus berekend hoeveel alles kost. (De Standaard 25/03 21:28)

» Rijbewijs halen? Dit verandert er allemaal (De Standaard 25/03 21:28)
» Dit verandert allemaal aan het rijbewijs, en zoveel zal het kosten (Gazet van Antwerpen 25/03 20:12)
» Dit verandert allemaal aan het rijbewijs, en zoveel zal het kosten (Het Belang van Limburg 25/03 20:12)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Ongeziene controle busverkeer: 'Illegalen, drugs en verboden wapens gevonden'

De federale politie heeft zaterdag, in samenwerking met onder meer de douane, de lokale politie van Antwerpen, de wegpolitie en het parket, een grootschalige controleactie georganiseerd, specifiek gericht op internationaal busvervoer. Het is de eerste keer in ons land dat er zo’n actie werd georganiseerd. (De Standaard 25/03 22:23)

» De Standaard  

03

‘Persconferentie Bart De Wever was noodzakelijk en adequaat’

De snelle communicatie van Bart De Wever over het incident op de Meir is bij het gerecht in het verkeerde keelgat geschoten. Maar de Antwerpse burgemeester verdedigt zich nu met een gedetailleerde tijdlijn. ‘Iedere neutrale waarnemer zal kunnen opmaken dat de communicatie noodzakelijk was.’ (De Standaard 25/03 20:50)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

04

Telenet geeft fikse opslag aan voorzitter én adviseurs

Telenet zal zijn aandeelhouders op 26 april voorstellen om de vaste vergoeding voor de voorzitter van de raad van bestuur, momenteel Bert De Graeve, op te trekken van 100.000 naar 120.000 euro per jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van het telecombedrijf. Ook introduceert Telenet enkele nieuwe vergoedingen. (Gazet van Antwerpen 25/03 14:59)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Eén Belg op vijf in gegevensbank politie

De Algemene Nationale Gegevensbank (ANG) van de politie bevat de gegevens van 2.221.442 Belgen, terwijl dat zeven jaar geleden maar voor 1.506.046 mensen het geval was. Dat schrijft La Dernière Heure op basis van cijfers van de federale politie, verstrekt door minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). (De Morgen 25/03 09:54)

» De Morgen  Gazet van Antwerpen  De Tijd  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  


06

De lente is in het land: stralend weekend

De lente lijkt nu officieel in het land te zijn. Met maxima rond 14 graden houdt de zon ons dit weekend al goed gezelschap. In de loop van volgende week wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. (De Standaard 25/03 10:33)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Het Laatste Nieuws  

07

Mobiele trajectcontrole komt er toch

Er komt wel degelijk een systeem van mobiele trajectcontrole in Vlaanderen. Zeg maar een verplaatsbaar camerasysteem dat bijvoorbeeld tijdelijk bij wegwerkzaamheden opduikt, om de lagere maximumsnelheid te controleren. Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts heeft een bestelling klaar voor zo’n 350.000 euro. (De Standaard 25/03 23:43)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Sanctorum eist doorlichting alle slachthuizen: "Verschrikkingen kunnen overal gebeuren"

Vlaams parlementslid Hermes Sanctorum (onafhankelijke) eist naar aanleiding van de beelden over de dierenmishandeling in het slachthuis van Tielt (Het Laatste Nieuws 25/03 10:52)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

09

Slachtoffer in levensgevaar na explosie en brand in woning Sint-Agatha-Berchem

Bij de explosie en brand die vanochtend plaatsvonden in de Groot-Bijgaardenstraat in Sint-Agatha-Berchem, zijn twee gewonden gevallen. Dat meldt de lokale politie Brussel-West. Eén van de twee slachtoffers is zwaar verbrand geraakt en is in kritieke toestand overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-over-Heembeek, het tweede slachtoffer is enkel lichtgewond. (De Morgen 25/03 09:10)

» De Standaard  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

10

Fiscus sleept drie grootste betaaloperatoren voor de rechter

De Bijzondere Belastinginspectie heeft rechtszaken aangespannen tegen de Worldline, Alpha Card en Ingenico, de drie grootste betaaloperatoren van het land, omdat ze geen inzage willen geven in betalingen met buitenlandse bankkaarten in ons land. Dat schrijft De Tijd. (De Standaard 25/03 10:04)

» De Standaard  De Morgen  De Tijd  Het Laatste Nieuws  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens