Punthoofd logo
Laatste update: 07:00
Volgende update: 07:15

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Gêne om stem voor Saudi’s

België heeft Saudi-Arabië mee verkozen tot lid van de VN-Commissie voor Vrouwenrechten. ‘Ironisch, zelfs sarcastisch’, klinkt het tot binnen de regering. (De Standaard 27/04 04:00)

» Gêne om stem voor Saudi’s (De Standaard 27/04 04:00)
» België stemde ‘ja’ voor Saudi’s in vrouwenrechtencommissie: ‘Schande’ (De Standaard 26/04 19:32)
» België stemde ‘ja’ voor Saudi’s in vrouwenrechtencommissie: “Een schande” (Het Belang van Limburg 26/04 18:48)
» België stemde wellicht voor Saoudi-Arabië in vrouwenrechtencommissie (De Tijd 26/04 19:31)

» De Standaard  De Standaard  Het Belang van Limburg  De Tijd  

02

Vrouw die 40 jaar werkte als zelfstandige krijgt lager pensioen dan vriendin die 33 jaar werkloos was

Virginie (61) en Caroline (59), twee vriendinnen uit Henegouwen, staan allebei op de drempel van hun pensioen en lieten onlangs uitrekenen hoeveel hun maandelijks pensioen zal bedragen. Voor Virginie, die bijna 40 jaar lang heeft gewerkt waarvan het grootste deel als zelfstandige, was het resultaat een flinke teleurstelling. Zij zal het moeten stellen met een povere 925 euro bruto per maand. Maar wat haar echt shockeerde, was dat haar pensioen 220 euro lager zal zijn dan dat van haar vriendin Caroline, die amper 6 jaar heeft gewerkt en 33 jaar werkloos was. Vincent Van Quickenborne en N-VA willen een eind maken aan dergelijke onbegrijpelijke situaties. (De Standaard 26/04 22:56)

» De Standaard  De Morgen  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

03

"Reynders kreeg kopie van brief advocate Chodiev"

Het tijdschrift Le Vif publiceert morgen nieuwe elementen uit het Franse onderzoek naar Kazachgate. Eén van die elementen is een brief van de hand van de advocate van de Kazachse miljonair Patokh Chodiev aan het Elysée waarin ze haar beklag doet over problemen met honoraria. De brief is verstuurd met minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders in kopie. (De Morgen 26/04 21:41)

» De Morgen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

04

Schauvliege wil onkruidverdelger Roundup aan banden leggen

19:07 Het gaat om het particuliere gebruik. Voor het professionele gebruik wacht de CD&V-minister op de resultaten van bijkomend onderzoek. (De Tijd 26/04 19:07)

» De Redactie  Gazet van Antwerpen  De Tijd  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

05

André Gyselbrecht in beroep tegen tussenvonnis

In de zaak van de kasteelmoord heeft de verdediging van André Gyselbrecht beroep aangetekend tegen het tussenvonnis dat de correctionele rechtbank op 27 maart heeft uitgesproken. Dat bevestigt meester Johan Platteau. In dat tussenvonnis werd onder andere de getuigenlijst bepaald. (De Morgen 26/04 18:00)

» De Morgen  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  


06

Anthonissen ontkent aan de basis perslekken te liggen

Karel Anthonissen, gewezen directeur bij de Bijzonder Belastingsinspectie (BBI) in Gent, ontkent aan de basis te liggen van de perslekken waarvoor dinsdag huiszoekingen zijn uitgevoerd. ‘Maar nu blijkt dat de onderzoeksrechter er zoveel energie insteekt, moet de onderste steen boven water komen’, zegt hij. (Gazet van Antwerpen 26/04 18:33)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Irak belooft illegale criminelen terug te nemen en inlichtingen door te spelen

Een N-VA-regeringstrio heeft de voorbije dagen in Irak afspraken gemaakt rond de terugname van Iraakse criminelen zonder papieren, (Het Laatste Nieuws 26/04 19:53)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

08

Agenten leren met gevaarlijke en beschermde dieren omgaan in Antwerpen

Het Antwerpse Provinciaal Instituut voor Hygiëne (PIH) organiseert deze week een bijzondere opleiding. Politiekorpsen uit de provincie Antwerpen (Het Laatste Nieuws 26/04 19:35)

» Het Laatste Nieuws  

09

Ook gevoeligste deel van beleidsnota Zuhal Demir goedgekeurd

N-VA-staatssecretaris Zuhal Demir heeft vanmiddag groen licht gekregen voor het gevoeligste deel van haar beleidsnota, rond gelijke kansen en armoedebestrijding. Zowel partijen van de oppositie als van de meerderheid drukten haar op het hart dat inhoud en dossierkennis steeds voorrang moeten krijgen op communicatie en retoriek. (De Morgen 26/04 16:20)

» De Morgen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Politiezone Hazodi nam onvoldoende maatregelen om hyperconflict op te lossen

De politiezone Hazodi (nu Limburg Regio Hoofdstad) heeft onvoldoende maatregelen genomen om het conflict in te dijken tussen Vera Vrancken enerzijds en de voormalige korpschef Michel Beckers en commissaris Rhonny Biets anderzijds. Hierdoor kon deze zaak uitgroeien tot een hyperconflict waarbij alle individuele partijen zowel in de rol van slachtoffer als dader terecht kwamen. (De Morgen 26/04 17:32)

» De Morgen  Het Laatste Nieuws  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens