Punthoofd logo
Laatste update: 21:15
Volgende update: 21:30

Binnenland RSS feed

De volgende binnenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Huiszoeking bij Proximus-topvrouw Dominique Leroy

Het Brussels parket heeft donderdagochtend een huiszoeking uitgevoerd bij Proximus-topvrouw Dominique Leroy. Dat meldt het weekblad Knack en wordt aan onze redactie bevestigd. (Gazet van Antwerpen 19/09 18:46)

» Huiszoeking bij Proximus-ceo Leroy (De Standaard 19/09 18:25)
» Huiszoeking bij Proximus-topvrouw Dominique Leroy (Gazet van Antwerpen 19/09 18:46)
» Huiszoeking bij Proximus-topvrouw Leroy (Skynet 19/09 18:47)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Skynet  

02

N-VA wil inburgeringsattest in land van herkomst opleggen bij gezinshereniging

Als het van de N-VA afhangt, moet wie in het kader van gezinshereniging naar ons land wil komen, al in zijn herkomstland een inburgeringsattest halen. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat Yoleen Van Camp en Theo Francken donderdag hebben ingediend. (De Standaard 19/09 19:16)

» De Standaard  Skynet  

03

“Zo goed als zeker dat Pia behandeling in België krijgt”

“Pia krijgt haar spuitje”, kondigt Teampia aan op Instagram. Mama Ellen De Meyer bevestigt: de behandelend arts start de procedure op. Het gezin moet er allicht niet voor naar het buitenland. (Het Belang van Limburg 19/09 15:41)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

04

Belgische F-16 neergestort in Frankrijk: 'Piloten stellen het goed'

Een Belgische F-16 is door een technisch probleem neergestort in Pluvigner (Bretagne) in Frankrijk. Een eerste piloot kwam veilig neer, een tweede piloot kon door de brandweer uit een hoogspanningslijn worden bevrijd. Volgens Defensie zijn beide piloten slechts lichtgewond. (De Standaard 19/09 15:26)

» De Standaard  

05

Test Aankoop vraagt maatregelen tegen pesticiden: “Alle kinderen blootgesteld”

Alle Belgische kinderen zijn blootgesteld aan insecticiden. Dat zegt consumentenorganisatie Test Aankoop op basis van onderzoek bij 84 kinderen uit alle delen van het land. Test Aankoop roept België en Europa op maatregelen te nemen om het gebruik van pesticiden te verminderen en op termijn zelfs volledig te stoppen. (Het Belang van Limburg 19/09 14:28)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  


06

OM vraagt plots geen straf meer voor treinbestuurder Buizingen

Op het proces over de treinramp in Buizingen heeft advocaat-generaal Catherine Ramaekers haar vordering aangepast voor de bestuurder van de P-trein die bij het ongeval betrokken was. Ze vordert geen straf meer voor de man. (De Standaard 19/09 12:55)

» De Standaard  

07

Zware brand in petroleumbedrijf in Antwerpse haven: 100-tal werknemers geëvacueerd

In het Antwerpse havengebied is donderdagochtend een bedrijf ontruimd nadat er brand was ontstaan aan een tank met diesel. Dat zegt de Brandweer Zone Antwerpen. Het zou gaan om een petroleumbedrijf aan de Scheldelaan. De brand is intussen onder controle. (Het Belang van Limburg 19/09 11:33)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

08

Meer dan een Belg op de vijf telewerkt

Meer dan een op de vijf Belgen doet wel eens aan telewerken, blijkt uit een enquête van verkeersinstituut Vias en de FOD Mobiliteit en Vervoer. Dat zou nog meer kunnen zijn, want bijna de helft zegt een job te hebben die in aanmerking komt voor telewerk. (De Standaard 19/09 06:43)

» De Standaard  

09

Geens: ‘Staatsveiligheid beschouwt Al Ihsaan-moskee niet als extremistisch’

Volgens ontslagnemend minister van Justitie Koen Geens (CD&V) beschouwt de Staatsveiligheid de Leuvense Al Ihsaan-moskee ‘globaal genomen’ niet als extremistisch. Dat zei de minister woensdag in de Kamercommissie Justitie na een vraag van Groen-Kamerlid Stefaan Van Hecke. (Het Belang van Limburg 18/09 19:34)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens