Punthoofd logo
Laatste update: 03:00
Volgende update: 03:15

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Amerikaanse regering wil nog meer illegalen uitwijzen

Een nog groter aantal mensen zonder papieren riskeert voortaan uit de Verenigde Staten uitgewezen te worden. De regering onder president Donald Trump verruimde vandaag de groep van mensen die kunnen worden opgepakt en het land uitgezet. (De Morgen 21/02 20:02)

» Nieuwe richtlijnen Amerikaanse regering openen deur voor massale uitwijzingen (De Standaard 21/02 19:43)
» Amerikaanse regering wil nog meer illegalen uitwijzen (De Morgen 21/02 20:02)
» Nieuwe richtlijnen Amerikaanse regering openen deur voor massale uitwijzingen (Gazet van Antwerpen 21/02 19:43)
» Amerikaanse regering wil nog meer illegalen uitwijzen (Het Laatste Nieuws 21/02 20:02)
» Nieuwe richtlijnen Amerikaanse regering openen deur voor massale uitwijzingen (Het Belang van Limburg 21/02 19:43)

» De Standaard  De Morgen  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

02

Minstens een dode en 15 gewonden bij zwaar verkeersongeval in Zweden

Bij een zwaar verkeersongeval in Zweden zijn dinsdagavond minstens 15 gewonden gevallen en kwam een persoon om het leven. Dat deelde de politie van de provincie Västmanland mee. (De Standaard 21/02 22:50)

» De Standaard  De Morgen  Het Laatste Nieuws  Skynet  

03

Roemeens parlement heft omstreden corruptiewet op

Het Roemeens parlement heeft het nooddecreet van de regering van de hand gewezen, dat een beperking maakte aan de strafrechtelijke vervolging van ambtsmisbruik. (De Standaard 21/02 18:47)

» De Standaard  De Morgen  Het Laatste Nieuws  Skynet  

04

Nicolas Sarkozy wordt bestuurder en directeur bij AccorHotels

De Franse ex-president gaat toetreden tot de raad van bestuur van de beursgenoteerde hotelgroep AccorHotels, de grootste in Europa. Hij wordt er ook directeur van een strategisch comité. (De Redactie 21/02 20:50)

» De Redactie  Het Laatste Nieuws  

05

"Witte Huis houdt er nog steeds eurosceptische visie op na"

Steve Bannon, de hoofdstrateeg van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft de Duitse ambassadeur in de VS vorige week duidelijk gemaakt dat hij geen hoge pet op heeft van de Europese Unie en dat Washington beter bilaterale relaties met de Europese landen zou aanknopen. Dat zeggen verschillende bronnen aan het Britse persagentschap Reuters. De timing van Bannon is opvallend, want enkele dagen later zou vicepresident Mike Pence in Brussel verkondigen dat het Amerikaanse engagement met de EU "onwrikbaar en duurzaam" is. (De Morgen 21/02 16:47)

» De Standaard  De Morgen  Het Laatste Nieuws  


06

Trump veroordeelt antisemitisme

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een reeks antisemitische incidenten in de Verenigde Staten veroordeeld. De bedreigingen tegen joodse gemeenschapscentra zijn vreselijk, zei hij vanmorgen bij een bezoek aan Afrikaans-Amerikaans museum in Washington. (De Standaard 21/02 17:09)

» De Standaard  Skynet  

07

VIDEO. Juncker waarschuwt Britten voor ‘zeer gepeperde rekening’

Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zal gepaard gaan met 'een zeer gepeperde rekening' voor Londen. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker dinsdag duidelijk gemaakt in de aanloop naar de formele start van de Brexit-onderhandelingen. (De Standaard 21/02 15:05)

» De Standaard  Skynet  

08

Marine Le Pen weigert sluier te dragen

Marine Le Pen, presidentskandidate voor het extreemrechtse Front Nationale (FN), heeft geweigerd een sluier te dragen voor haar ontmoeting met de ‘grote moefti’ van Libanon in de hoofdstad Beiroet. Abdellatif Deriane is een van de belangrijkste religieuze leiders van het land. (Gazet van Antwerpen 21/02 11:15)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Greenpeace: “België heeft niets geleerd van Fukushima”

Zes jaar na de kernramp in Fukushima wil de Japanse regering de bevolking op Iitate, op zo’n 35 kilometer van Fukushima, laten terugkeren. Uit metingen van Greenpeace blijkt dat de stralingsniveaus er nog gevaarlijk hoog liggen. De milieuorganisatie vindt ook dat de Belgische regering ‘blijft weigeren lessen te trekken uit Fukushima’ bij de afronding van haar eigen nucleaire noodplannen. (Gazet van Antwerpen 21/02 09:06)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

“1,4 miljoen kinderen dreigen van honger te sterven in 4 Afrikaanse landen”

Bijna 1,4 miljoen kinderen dreigen dit jaar van honger te sterven in Nigeria, Somalië, Zuid-Soedan en Jemen. Dat heeft het VN-kinderfonds Unicef bekendgemaakt. (Gazet van Antwerpen 21/02 07:02)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens