Punthoofd logo
Laatste update: 02:30
Volgende update: 02:45

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Ursula von der Leyen verkozen tot voorzitter Europese Commissie

De Duitse Ursula von der Leyen is dinsdagavond verkozen tot voorzitter van de Europese Commissie. Ze volgt Jean-Claude Juncker op. Er is lang twijfel geweest of ze wel aan een meerderheid zou geraken. Maar kort voor aanvang van de geheime stemming hebben zowel de socialistische als liberale fractieleiders dan toch hun steun toegezegd aan de Duitse christendemocrate. (Het Belang van Limburg 16/07 19:47)

» Ursula von der Leyen verkozen tot voorzitter Europese Commissie (Gazet van Antwerpen 16/07 19:37)
» Duitse Ursula von der Leyen nipt tot eerste vrouwelijke Europese Commissievoorzitter ooit verkozen (Het Laatste Nieuws 16/07 18:55)
» Ursula von der Leyen verkozen tot voorzitter Europese Commissie (Het Belang van Limburg 16/07 19:47)
» Ursula von der Leyen verkozen tot voorzitter Europese Commissie (Het Belang van Limburg 16/07 19:37)
» Von der Leyen nipt verkozen als nieuwe Commissievoorzitter (De Standaard 16/07 19:34)

» Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  De Standaard  Het Belang van Limburg  

02

CDU-voorzitter en Merkelgetrouwe Annegret Kramp-Karrenbauer wordt nieuwe Duitse minister van Defensie

Annegret Kramp-Karrenbauer, de voorzitter van de Duitse christendemocratische partij CDU en vertrouwelinge van bondskanselier Angela Merkel, wordt... (Het Laatste Nieuws 16/07 22:10)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

03

Trump reageert op kritiek: ‘Er zit geen gram racisme in mij”

Donald Trump heeft dinsdag krachtig ontkend dat hij racistische zou zijn, maar zijn tweets tegen vier Democratische parlementsleden afkomstig uit minderheden hebben voor onbehagen gezorgd bij heel wat Republikeinse verkozenen. Toch zwijgen de leiders van de Republikeinse Partij tot nu toe over de tweets. (Het Belang van Limburg 16/07 21:17)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Gebouw ingestort in Mumbai: minstens vier doden

In de Indiase stad Mumbai is een gebouw van vier verdiepingen ingestort. Er zouden nog meer dan dertig mensen onder het puin vastzitten. (De Standaard 16/07 12:40)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

05

Rusland veroordeeld voor discriminatie holebiverenigingen

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens veroordeelt de Russische weigering om drie verenigingen van les­bi­en­nes, ho­mo’s, bi­sek­su­elen en trans­genders te registreren. De beslissingen van de Russische regering zijn in strijd met de Europese regelgeving op de vrijheid van vereniging, en vormen een onterechte discriminatie op grond van seksuele geaardheid. (De Standaard 16/07 13:34)

» De Standaard  Skynet  


06

Torero’s mogen weer stieren doden op Mallorca

Na een verbod van twee jaar mogen er weer stieren worden gedood bij gevechten in de arena’s van Mallorca. Een eerste corrida is alvast gepland voor 9 augustus. (De Standaard 16/07 14:09)

» De Standaard  

07

Navo-rapporteur vermeldt aanwezigheid kernbommen op Kleine Brogel

Wat iedereen al lang vermoedt, staat nu ook zwart op wit in een eerste document van het Navo-parlement: er liggen Amerikaanse kernbommen op de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. Het bewuste rapport, waar Groen de hand op kon leggen, werd inmiddels aangepast. (De Standaard 16/07 13:14)

» De Standaard  

08

Beenderen van vermiste Franse rugzaktoerist gevonden in Australië

In Australië zijn beenderen teruggevonden van een 21-jarige Franse rugzaktoerist die sinds februari samen met een Britse backpacker werd vermist. De man is wellicht verdronken. (Gazet van Antwerpen 16/07 07:34)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Rechter snijdt fors in Roundup-boete voor Bayer

De boete die Bayer moet betalen aan een man die zegt kanker te hebben gekregen van onkruidverdelger Roundup is verlaagd van 80 miljoen dollar (71 miljoen euro) naar 25 miljoen dollar (22 miljoen euro). De rechter zag juridische bezwaren tegen de eerder opgelegde boete. (De Standaard 16/07 07:51)

» De Standaard  

10

Democraten plannen resolutie tegen Trumps ‘xenofobe tweets’

De Democraten van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden willen een resolutie stemmen waarin de ‘xenofobe tweets’ van president Donald Trump van afgelopen weekend veroordeeld worden. Dat heeft Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, gezegd. (De Standaard 15/07 21:36)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens