Punthoofd logo
Laatste update: 21:45
Volgende update: 22:00

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

OEPS: “Foutje” van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel

In het begrotingsontwerp dat de regering-Trump dinsdag heeft voorgelegd, en dat onder de bombastisch klinkende naam “A New Foundation for American Greatness” een eerste stap moet zijn in het project “Make America great again”, is met dubbel krijt geschreven, zo moet blijken uit een rapport van de site Axios. In het ontwerp krijgt 2,06 biljoen dollar namelijk een dubbele bestemming: enerzijds moet dat geld gebruikt worden om het gat in de begroting dicht te rijden, anderzijds om de regering genoeg armslag te geven om de belastingen voor de minst behoeftigen te doen dalen. (Gazet van Antwerpen 25/05 20:21)

» "Foutje" van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (De Morgen 25/05 20:16)
» OEPS: “Foutje” van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (Gazet van Antwerpen 25/05 20:21)
» "Foutje" van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (Het Laatste Nieuws 25/05 20:16)
» OEPS: “Foutje” van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (Het Belang van Limburg 25/05 20:21)

» De Morgen  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

02

Veel meer gewonden dan gedacht na aanslag Manchester

Bij de terreuraanslag van maandag in Manchester zijn veel meer mensen gewond geraakt dan tot dusver was meegedeeld. Volgens de nationale gezondheidsdienst NHS (National Health Service) werden na de aanslag 116 gewonden in ziekenhuizen opgenomen. Van hen worden er donderdag nog steeds 75 behandeld. Het aantal doden blijft ongewijzigd op 22. (Gazet van Antwerpen 25/05 17:37)

» De Morgen  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

03

Griekse ex-premier Papademos gewond bij bomaanslag

In Griekenland zijn de voormalige premier Lucas Papademos en zijn chauffeur gewond geraakt bij een bomaanslag tegen hun auto. Papademos was premier in 2011 en 2012. (De Redactie 25/05 18:27)

» De Redactie  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

04

Koningin Elizabeth bezoekt kinderziekenhuis in Manchester

De Britse vorstin heeft onaangekondigd een bezoek gebracht aan het kinderziekenhuis in Manchester. Ze zocht er jonge slachtoffers van de aanslag (Het Laatste Nieuws 25/05 20:12)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

05

“Trump nu toch bezorgd over Brexit”

Donald Trump zou zich in zijn ontmoeting met de Europese leiders veel minder enthousiast hebben getoond over de Brexit dan hij tot dusver deed. Hij vreest nu ook een negatieve impact op de Amerikaanse werkgelegenheid. Dat meldt een EU-bron aan de Britse krant The Guardian. Wle (Gazet van Antwerpen 25/05 16:30)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  


06

Sergio Herman opent café in AIRrepublic

Sergio Herman opent volgende maand AIRcafé, een nieuw selfservice/take-awaygedeelte van zijn pas twee maanden jonge restaurant AIRRepublic in het Nederlandse Cadzand. (De Morgen 25/05 17:52)

» De Morgen  Het Laatste Nieuws  

07

Vier IS-terreurverdachten opgepakt in Moskou

De Russische geheime dienst FSB heeft vier vermoedelijke terroristen opgepakt die een aanslag op het openbaar vervoer in Moskou zouden hebben beraamd. De verdachten zijn afkomstig uit Rusland en Centraal-Azië en zijn lid van Islamitische Staat (IS), aldus de FSB. De terreurcel zou haar opleiding gekregen hebben in Syrië. (De Morgen 25/05 16:07)

» De Standaard  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

08

Europese leiders ontvangen Erdogan in Brussel

Tegen de achtergrond van ernstige spanningen tussen Europa en Turkije hebben Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, en Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Commissie, de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gezien in Brussel. (De Morgen 25/05 15:42)

» De Redactie  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

09

Voetbalclubs Manchester schenken 1 miljoen pond aan slachtoffers

Manchester City en Manchester United beloven samen om 1 miljoen pond (ruim 1,1 miljoen euro) over te maken aan een hulpfonds voor de slachtoffers van de aanslag van maandag in de Noord-Engelse stad. Dat hebben beide voetbalclubs donderdag bekendgemaakt. (Gazet van Antwerpen 25/05 14:15)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Londen ‘woedend’ over perslekken in het buitenland

De Britse autoriteiten zijn ‘woedend’ na informatielekken over de aanslag in Manchester in de Amerikaanse media, klinkt het woensdag bij een overheidsbron. De overdracht van geheime informatie tussen beide landen zou zijn stilgelegd. (De Standaard 25/05 18:10)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens