Punthoofd logo
Laatste update: 02:00
Volgende update: 02:15

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Trump zakt in lijst van superrijken

De verkiezing tot president van de Verenigde Staten heeft Donald Trump niet rijker gemaakt, integendeel. Het persoonlijke vermogen van Trump is in... (Het Laatste Nieuws 17/10 21:26)

» Trump zakt in lijst van superrijken (De Standaard 17/10 20:31)
» Trump zakt in lijst van superrijken (Gazet van Antwerpen 17/10 20:54)
» Trump zakt in lijst van superrijken (Het Laatste Nieuws 17/10 21:26)
» Trump zakt in lijst van superrijken (Het Belang van Limburg 17/10 20:54)
» Trump zakt in lijst van superrijken (Skynet 17/10 20:28)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

02

Ex-woordvoerder Trump ondervraagd over Russische inmenging

De voormalige woordvoerder van het Witte Huis Sean Spicer is maandag langdurig ondervraagd door de speciale aanklager Robert Mueller, in het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat bericht de Amerikaanse nieuwssite Politico. (De Standaard 18/10 01:24)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

03

Amerikaanse rechter blokkeert Trumps inreisverbod opnieuw

Een Amerikaanse federale rechter heeft een derde versie van het inreisverbod van president Donald Trump geblokkeerd. Dat gebeurde slechts enkele uren voordat het decreet woensdag in voege zou treden. Verwacht wordt dat het Witte Huis in beroep zal gaan. (De Standaard 17/10 22:18)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

04

Tien personen opgepakt in Frankrijk die aanslagen wilden plegen op politici

In het zuidoosten van Frankrijk en in de buurt van Parijs zijn dinsdag tien mensen opgepakt die aanslagen wilden plegen tegen politieke figuren. (Gazet van Antwerpen 17/10 19:27)

» Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

05

Rijke vluchtelingen komen met zeiljacht en jetski naar Europa

De beelden van overvolle gammele bootjes die vluchtelingen naar Europa brengen, kennen we intussen. Maar nu waarschuwt Europol voor nieuwe smokkelmethoden. Rijke vluchtelingen maken steeds vaker de oversteek met een zeiljacht. Ook nieuw, en levensgevaarlijk, is dat vluchtelingen verborgen worden onder de motorkap van een auto om grensposten te passeren. (Gazet van Antwerpen 17/10 19:37)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Derde kindje van Kate en William wordt verwacht in april

Het derde kindje van de Britse prins William en zijn vrouw Kate zal in april geboren worden. Dat heeft de royal family gemeld. (Het Laatste Nieuws 17/10 17:33)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

07

“Raqqa volledig bevrijd uit handen van IS”

De door de VS gesteunde Syrische Democratische Krachten (SDF) zeggen dinsdag dat ze erin geslaagd zijn om de stad Raqqa, de voormalige hoofdstad van IS in Syrië, “volledig” onder controle te krijgen. (Gazet van Antwerpen 17/10 13:16)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Ophelia zet koers naar Schotland

De tropische storm Ophelia was in Ierland de heftigste storm in vijftig jaar en maakte er maandag drie dodelijke slachtoffers, maar de rust kan er binnenkort terugkeren. De Ierse weerdienst hief in de nacht van maandag op dinsdag fase rood op. Het openbaar vervoer en het luchtverkeer hernemen, maar de scholen blijven dinsdag wel nog gesloten. Ophelia zet nu koers naar Schotland. (De Standaard 17/10 06:45)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

VS doodt tientallen IS-strijders bij bombardementen op trainingskampen

De Verenigde Staten hebben maandag bombardementen uitgevoerd op twee trainingskampen van terreurgroep Islamitische Staat (IS) in Jemen. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. Daarbij zouden tientallen strijders zijn gedood. (De Standaard 17/10 02:17)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Twee Catalaanse leiders preventief opgesloten

In Spanje heeft een rechter maandagavond beslist dat twee leiders van twee separatistische organisaties preventief moeten opgesloten worden. Dat melden gerechtelijke bronnen in Madrid. De Generalitat de Catalunya heeft de preventieve opsluiting afgedaan als 'een provocatie van de Spaanse staat'. (De Standaard 16/10 23:07)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens