Punthoofd logo
Laatste update: 20:45
Volgende update: 21:00

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Duitsland wil minstens honderd miljard euro investeren voor het klimaat

De Duitse regering wil vrijdag een pakket maatregelen voor het klimaat goedkeuren. Het kostenplaatje daarvan zou tegen 2030 oplopen tot minstens 100 miljard euro. Dat blijkt uit een ontwerp dat nog besproken moet worden binnen de zogenaamde ‘grote coalitie’ (GroKo). (Het Belang van Limburg 19/09 17:55)

» Duitsland wil minstens honderd miljard euro investeren voor het klimaat (De Standaard 19/09 17:40)
» Duitsland wil minstens honderd miljard euro investeren voor het klimaat (Het Belang van Limburg 19/09 17:55)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

02

Centrumkandidaat Benny Gantz wil premier Israël worden

De leider van de Israëlische partij Blauw-Wit, Benny Gantz, wil premier worden als er een regering van nationale eenheid komt. Dat heeft hij gezegd... (Het Laatste Nieuws 19/09 14:37)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

03

Slachtoffer van moord in Amsterdam is ex-Antwerp-speler, stond bekend bij politie

De man die woensdagavond bij een brandweerkazerne in Amsterdam is doodgeschoten, blijkt de Surinaams-Nederlandse oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32) te zijn. Hij speelde in 2013-2014 een seizoen bij Royal Antwerp F.C. (De Standaard 19/09 15:32)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Drie ex-topmanagers van kerncentrale in Fukushima vrijgesproken door rechtbank

Drie voormalige topmanagers van het bedrijf Tepco, de uitbater van de kerncentrale in Fukushima, zijn donderdag door de rechtbank in Tokio vrijgesproken. Volgens de rechters kunnen zij niet schuldig gesteld worden voor de gevolgen van de kernramp acht jaar geleden in de kerncentrale als gevolg van een gigantische tsunami. (Het Belang van Limburg 19/09 13:11)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

05

Canadese premier verontschuldigt zich voor foto met ‘blackface’

De Canadese premier Justin Trudeau heeft zich woensdag verontschuldigd nadat een foto was opgedoken uit 2001, waarop hij verkleed is als Aladdin, inclusief donkere schmink. (De Standaard 19/09 09:26)

» De Standaard  


06

Trump kondigt strengere sancties aan tegen Iran

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën de opdracht gegeven de sancties tegen Iran ‘substantieel op te voeren’ na de aanvallen van vorig weekend op Saudische olie-installaties. (De Standaard 18/09 16:25)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  Skynet  

07

Palestijnse president wil geen nieuwe regering-Netanyahu

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft zich woensdag uitgesproken tegen een nieuwe Israëlische regering geleid door Benjamin Netanyahu. (De Standaard 19/09 01:19)

» De Standaard  

08

Dode bij nieuwe schietpartij in Amsterdam

Bij een nieuwe schietpartij in Amsterdam is woensdagavond één persoon zwaargewond geraakt. Hij overleed later aan zijn verwondingen. (De Standaard 18/09 22:38)

» De Standaard  

09

Schokgolf door Nederland na moord op advocaat: drugsmaffia deinst voor niets of niemand terug

De moord op advocaat Derk Wiersum, de raadsman van de kroongetuige tegen de voortvluchtige topcrimineel Riduan Taghi, toont aan dat de Nederlandse drugsmaffia voor niets of niemand terugdeinst. (Gazet van Antwerpen 18/09 19:59)

» Gazet van Antwerpen  

10

Saudi-Arabië zegt dat aanval ‘zonder twijfel’ gesteund werd door Iran

Saudi-Arabië heeft woensdag gezegd dat de aanvallen op twee van zijn olie-installaties uit het ‘noorden’ kwamen en ‘ontegensprekelijk’ door Iran ondersteund werden. Het koninkrijk is nog op zoek naar de ‘exacte’ plaats van waaruit de aanvallen gelanceerd werden. (Het Belang van Limburg 18/09 18:46)

» Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens