Punthoofd logo
Laatste update: 12:15
Volgende update: 12:30

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Amerikaanse ambassade in Turkije doelwit van schietpartij

In de Turkse hoofdstad Ankara hebben onbekenden maandagochtend de Amerikaanse ambassade onder vuur genomen. Er zijn geen gewonden gemeld. (De Standaard 20/08 07:33)

» Amerikaanse ambassade in Turkije doelwit van schietpartij (De Standaard 20/08 07:33)
» Amerikaanse ambassade beschoten in Ankara (Gazet van Antwerpen 20/08 06:25)
» Amerikaanse ambassade in Turkije beschoten (Het Laatste Nieuws 20/08 06:17)
» Amerikaanse ambassade beschoten in Ankara (Het Belang van Limburg 20/08 06:25)
» Amerikaanse ambassade in Ankara beschoten (Skynet 20/08 06:56)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

02

Politie schiet man neer die agenten wilde aanvallen met mes in Barcelona

In Barcelona is een man neergeschoten die politieagenten wilde aanvallen. Dat melden de Mossos d’Esquadra, de politie van Barcelona, op Twitter. De feiten vonden iets voor 06.00 uur plaats in het politiebureau van Conellà. (Gazet van Antwerpen 20/08 09:56)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Het Laatste Nieuws  

03

Minstens tien doden bij nieuwe aardschok Lombok

Bij de nieuwste aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn zondag minstens 10 mensen om het leven gekomen en 24 anderen gewond geraakt. Dat zegt de woordvoerder van het rampenbestrijdingsagentschap, Sutopo Nugroho, maandag. Daarnaast richtte de nieuwe beving ook schade aan heel wat gebouwen aan en legde ze de stroomvoorziening op het populaire vakantie-eiland lam. (Gazet van Antwerpen 20/08 11:25)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  

04

Venezuela stopt met benzine weggeven

In Venezuela gaan de benzineprijzen vanaf maandag omhoog. De socialistische regering wil de prijzen verhogen tot het internationale niveau, terwijl de Venezolanen tot nu toe met omgerekend een euro een miljoen liter brandstof konden kopen. (De Standaard 20/08 08:50)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

05

Een van de stemmen van de #MeToo-beweging beschuldigd van aanranding 17-jarige acteur

De Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento, een van de eerste vrouwen die Harvey Weinstein publiekelijk beschuldigde en een van de leidende figuren in de #MeToo-beweging, wordt zelf beschuldigd van seksueel misbruik. Enkele jaren geleden zou ze een toen zeventienjarige acteur hebben aangerand en hem later zwijggeld hebben betaald, zo meldt The New York Times. (Gazet van Antwerpen 20/08 06:58)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

101-jarige Koreaan even herenigd met familie

Vanuit de havenstad Sokcho zijn maandagochtend 89 Zuid-Koreanen vertrokken naar Kumgangsan, een berg in het zuidoosten van Noord-Korea. Daar organiseren beide Korea’s voor het eerst in drie jaar reünies van familieleden die sinds de Koreaanse oorlog (1950-1953) van elkaar gescheiden zijn. (De Standaard 20/08 06:45)

» De Standaard  Skynet  

07

Arrestaties in station Tilburg na bommelding

Een arrestatieteam van de politie heeft in het treinstation van het Nederlandse Tilburg vier mannelijke verdachten aangehouden in verband met een... (Het Laatste Nieuws 20/08 01:53)

» Het Laatste Nieuws  Skynet  

08

Poetin op date

BerlijnVladimir Poetin vraagt Europese steun bij de heropbouw van Syrië. Dat bleek tijdens een meer dan drie uur durend gesprek van de Russische president met de Duitse bondskanselier Angela Merkel zaterdagavond. Voorts hadden de twee het in een Duits wijnkasteel over Oekraïne en Iran, en over de Nord Stream2-gasleiding tussen Rusland en Duitsland. (Het Belang van Limburg 20/08 03:25)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  

09

Spanje telt voor het eerst meer varkens dan mensen

Uit cijfers van het Spaanse ministerie van Leefmilieu blijkt dat Spanje 50 miljoen varkens huisvest. Dat zijn er 3,5 miljoen meer dan het aantal mensen dat er woont. En dat is dan weer slecht nieuws voor het milieu. (De Standaard 19/08 22:38)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

10

‘Overwerkte’ Elon Musk reageert bitsig op open brief van bezorgde vriendin: “Ik heb geen keuze”

Tesla-topman Elon Musk is niet van plan om zijn 120-urenwerkweek aan te passen. Dat heeft hij in een bitsige tweet laten weten aan The Huffington Post-oprichtster Arianna Huffington, nochtans een vriendin van Musk. Die had een open brief geschreven waarin ze zich bezorgd toonde om Musk, zijn familie en zijn bedrijf. (Gazet van Antwerpen 19/08 20:37)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens