Punthoofd logo
Laatste update: 11:30
Volgende update: 11:45

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Oud-president Jimmy Carter in het ziekenhuis na val

De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter werd opgenomen in het ziekenhuis voor een ingreep om de druk op zijn hersenen te verlichten. Dat is nodig na bloedingen die veroorzaakt werden door verschillende valpartijen. (De Standaard 12/11 07:14)

» Oud-president Jimmy Carter in het ziekenhuis na val (De Standaard 12/11 07:14)
» Amerikaanse oud-president Jimmy Carter (95) opnieuw in ziekenhuis (Het Laatste Nieuws 12/11 04:14)
» Amerikaanse oud-president Jimmy Carter opnieuw in ziekenhuis na val (Skynet 12/11 07:00)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

02

Ex-president van Bolivië krijgt asiel in Mexico na protesten

Mexico ging in op de vraag van de Boliviaanse ex-president Evo Morales om hem politiek asiel te verlenen. ‘Zijn leven en fysieke integriteit zijn bedreigd’, verklaarde de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard. (De Standaard 12/11 10:34)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

03

Drie acteurs gewond bij mesaanval tijdens theaterproductie in Riyad

In de Saudische hoofdstad Riyad zijn maandag tijdens een theaterproductie drie personen gewond geraakt bij een mesaanval. Dat heeft de staatstelevisie gemeld. De dader werd opgepakt. (De Standaard 12/11 02:22)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

04

Iran schendt opnieuw nucleair akkoord

Volgens het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) heeft Iran weer enkele bepalingen geschonden van het nucleair akkoord uit 2015. Europa toont zich 'extreem bezorgd'. (De Standaard 12/11 04:00)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

05

Hongkong beleeft een van gewelddadigste dagen sinds start protesten

De politie die een betoger neerschiet, een man die verandert in een menselijke toorts en het verkeer dat vastloopt in de hele stad. Hongkong kende maandag een van zijn meest gewelddadige en chaotische dagen in vijf maanden van protesten voor democratie. (De Standaard 11/11 15:08)

» De Standaard  Skynet  


06

Turkije begint buitenlandse jihadi’s terug te sturen: “Ze zijn van u, doe ermee wat u wil”

Turkije is, zoals eerder aangekondigd, begonnen met het terugsturen van gevangengenomen buitenlandse IS-strijders. De procedure omtrent een Amerikaanse strijder is afgerond, hij is teruggestuurd. Binnenkort volgen 24 anderen, onder wie elf Fransen, tien Duitsers, twee Ieren en een Deen. “Geen nood om alle richtingen uit te rennen: we gaan de IS-leden naar u terugsturen. Ze zijn van u, doe ermee wat u wilt”, verklaarde de minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu eerder. (Het Belang van Limburg 11/11 13:22)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

07

Boliviaanse president Evo Morales neemt ontslag “voor het goed van Bolivia”

De Boliviaanse president Evo Morales heeft zondag ontslag genomen. Er woeden al drie weken protesten in het Zuid-Amerikaanse land tegen zijn herverkiezing. Het ontslag komt er nadat de legerleiding gevraagd had om een stap opzij te zetten, “voor het goed van Bolivia”. (Het Belang van Limburg 10/11 22:48)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

08

Roemeense president wint eerste verkiezingsronde

De aftredende Roemeense president Klaus Iohannis (60) heeft de eerste ronde van de presidentsverkiezingen gewonnen. Maar hij behaalde onvoldoende stemmen om een tweede ronde te vermijden. Dat blijkt uit prognoses, gebaseerd op exitpolls. (De Standaard 10/11 20:57)

» De Standaard  

09

Duizenden betogers tegen islamofobie door straten van Parijs

Enkele duizenden betogers zijn zondag door Parijs getrokken in een betoging tegen islamhaat, die tot controverse heeft geleid in Frankrijk. “Ja tegen kritiek op religie, neen tegen haat van de gelovige”, stond er op spandoeken, net als “Stop islamofobie”. De protestmars liep van de centrale Gard du Nord naar de Place de la Nation. Ook in Marseille kwamen er enkele honderden betogers op straat. (Het Belang van Limburg 10/11 19:33)

» Het Belang van Limburg  

10

IS-strijdster vraagt om terug te mogen keren naar VS

Een jonge jihadist die in de gevangenis zit in het noordoosten van Syrië heeft in een interview met de Amerikaanse televisiezender NBC News opnieuw gevraagd of ze kan terugkeren naar de VS, waar ze geboren is. Washington weigert dat omdat ze geen Amerikaanse staatsburger zou zijn. (De Standaard 10/11 07:48)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens