Punthoofd logo
Laatste update: 05:15
Volgende update: 05:30

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Nederlandse tv-makers vreesden voor leven na ontvoering in Colombia

De Nederlandse journalisten Derk Bolt en Eugenio Follender hebben voor hun leven gevreesd, toen ze in handen van de Colombiaanse rebellenbeweging ELN waren gevallen. Na hun bevrijding zaterdag lieten de makers van het programma ‘Spoorloos’ op een persconferentie weten dat de ontberingen in de jungle hun zwaar vielen. (De Standaard 24/06 22:18)

» Nederlandse tv-makers vreesden voor leven na ontvoering in Colombia (De Standaard 24/06 22:18)
» Ontvoerde Nederlandse journalisten vreesden voor hun leven (Het Laatste Nieuws 24/06 22:08)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

02

Dodental loopt op tot vijftien na aardverschuiving in China: meer dan honderd vermisten

De zware aardverschuiving van gisterenmorgen in Xinmo, een dorp in de Chinese provincie Sichuan, heeft aan minstens vijftien mensen het leven (Het Laatste Nieuws 25/06 04:15)

» Het Laatste Nieuws  De Standaard  

03

"Anglicaanse kerk dekte kindermisbruik door een ex-bisschop toe"

Een onafhankelijk onderzoek heeft uitgemaakt dat de Anglicaanse kerk bewijzen van kindermisbruik door een gewezen bisschop over een periode van twee decennia heeft verborgen. (De Redactie 24/06 21:03)

» De Redactie  Het Laatste Nieuws  Skynet  

04

'Honderden burgers omgekomen bij bestorming in Mosoel'

16:51 Bij het offensief van de Iraakse troepen in het oude stadsgedeelte van Mosoel zijn naar schattingen van de Verenigde Naties honderden burgers gedood of gewond geraakt, zo zei Lisa Grande, de VN-coörd... (De Tijd 24/06 16:51)

» Gazet van Antwerpen  De Tijd  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

05

New Yorkse maffioso op 100-jarige leeftijd vrijgelaten uit gevangenis

John ‘Sonny’ Franzese, een voormalige maffiabaas uit New York, heeft vrijdagnamiddag de gevangenis van Denvers, in de noordoostelijke staat Massachusetts, verlaten. Met zijn 100 jaar was Franzese de oudste bajesklant in de Amerikaanse gevangenissen. Dat melden lokale media. (De Standaard 24/06 13:01)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Saudi-Arabië verijdelt aanslag tegen Grote Moskee in Mekka

Volgens de Saudische politie is een grootscheepse terreuractie tegen de grote moskee in Mekka verijdeld. Eén zelfmoordterrorist heeft zich vlakbij het complex opgeblazen nadat hij daar belegerd werd door de veiligheidsdiensten. De Grote Moskee in Mekka is al wel vaker het doelwit geweest van terroristen. (De Redactie 24/06 10:26)

» De Redactie  De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

07

In Colombia ontvoerde Nederlandse journalisten nu echt vrij

De twee Nederlandse journalisten die in Colombia door de guerrillabeweging ELN waren ontvoerd, zijn weer vrijgelaten. Dat meldt de regionale ombudsman op Twitter. Het nieuws is ook bevestigd door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. (De Standaard 24/06 09:50)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  Skynet  

08

Zeker 141 vermisten na zware aardverschuiving in China

Na de zware aardverschuiving van zaterdagochtend in Xinmo, een dorp in de Chinese provincie Sichuan, zijn zeker 141 mensen vermist. Dat meldt de Chinese staatstelevisie. President Xi Jinping roept de aanwezige reddingswerkers op hun uiterste beste te doen om nog zoveel mogelijk overlevenden uit het puin te halen. (Gazet van Antwerpen 24/06 08:16)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

[VIDEO] - Vier flatgebouwen in het noorden van Londen zijn preventief ontruimd

In de wijk Camden Town in Londen worden vijf torengebouwen preventief ontruimd omdat de brandveiligheid niet gegarandeerd is. De torens zijn bekleed met hetzelfde isolerende materiaal als de uitgebrande Grenfell Tower. (De Redactie 24/06 08:59)

» De Redactie  

10

Vijf woontorens in Londen meteen geëvacueerd wegens brandgevaar

In Londen evacueren de autoriteiten met onmiddellijke ingang vijf woontorens wegens brandgevaar. Dat meldt de Britse openbare omroep BBC vrijdagavond. Er bestaat bezorgdheid omtrent de gevelbekleding van de torens. Zowat 800 woonsten zijn getroffen. (Gazet van Antwerpen 23/06 22:33)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens