Punthoofd logo
Laatste update: 08:30
Volgende update: 08:45

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Minstens elf doden bij schietpartijen in Duitse shishabars

Bij twee schietpartijen in shishalounges in het Duitse Hanau zijn woensdagavond negen doden gevallen. Dat bevestigde de lokale politie in een verklaring. Volgens lokale media raakten ook verschillende mensen zwaargewond. Donderdagochtend, na een urenlange klopjacht, maakte de politie bekend dat een verdachte dood werd teruggevonden in zijn huis, waar ook een ander lichaam werd gevonden. (Het Belang van Limburg 20/02 07:39)

» Elf doden bij twee schietpartijen in Duitse Hanau (De Standaard 20/02 06:46)
» Zeker 11 doden bij twee schietpartijen in Duitse Hanau, verdachte thuis dood teruggevonden (Gazet van Antwerpen 20/02 06:21)
» Minstens elf doden bij schietpartijen in Duitse stad Hanau, dader dood teruggevonden (Het Laatste Nieuws 20/02 05:25)
» Minstens elf doden bij schietpartijen in Duitse shishabars (Het Belang van Limburg 20/02 07:39)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

02

Coronavirus Covid-19: twee passagiers cruiseschip overleden

Twee passagiers van het cruiseschip Diamond Princess die besmet waren met het nieuwe coronavirus Covid-19 zijn overleden. Dat meldt de Japanse omroep NHK op basis van het ministerie van Gezondheidszorg. (Het Belang van Limburg 20/02 07:01)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

03

Aantal nieuwe gevallen coronavirus daalt

Volg hier de laatste ontwikkelingen over het nieuwe coronavirus. (De Standaard 20/02 07:20)

» De Standaard  Skynet  

04

Met kop en schouders boven Biden en Bloomberg uit: Bernie Sanders behaalt grote voorsprong in nieuwe peiling

De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft een grote voorsprong gehaald op de andere Democratische presidentskandidaten in een nieuwe nationale... (Het Laatste Nieuws 19/02 18:16)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

05

Harry en Meghan zijn na 31 maart geen senior royals meer

De Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan leggen op 31 maart officieel hun koninklijke verplichtingen neer, zo melden Britse media. Het koppel mag ook stilaan gaan nadenken over een andere merknaam. De huidige ‘Sussex Royal’ zouden ze niet langer mogen gebruiken van de Queen. (De Standaard 19/02 17:54)

» De Standaard  Skynet  


06

Nederland bant hersteloperaties maagdenvlies, in ons land ligt dat moeilijker: ‘Niet zo zwart-wit’

Operaties die ervoor moeten zorgen dat meisjes maagd lijken in hun huwelijksnacht, zijn voortaan in Nederland taboe. Artsen hebben afgesproken zulke maagdenvlieshersteloperaties niet meer uit te voeren. Goedele Liekens (Open VLD) wil in België ook zo’n verbod. (De Standaard 19/02 17:19)

» De Standaard  

07

Nederlandse politie belooft 15.000 euro voor tips over bombrieven

De bombrieven die in Nederland naar verschillende bedrijven werden gestuurd, hebben een speciale handtekening. Politie doet een oproep naar tips. (De Standaard 19/02 15:50)

» De Standaard  

08

Twee Belgische wandelaars met helikopter gered in Frankrijk

Twee Belgische wandelaars zijn in de nacht van dinsdag op woensdag in moeilijkheden gekomen in een berggebied nabij Montpellier, in het zuiden van Frankrijk. Ze moesten gered worden door een helikopter. (De Standaard 19/02 13:30)

» De Standaard  

09

Verenigd Koninkrijk sluit deuren voor ongeschoolde en niet-Engelstalige migranten

De Britse regering van premier Boris Johnson heeft dinsdagavond haar nieuwe migratiesysteem bekendgemaakt, gebaseerd op punten. Dat systeem zal in het Verenigd Koninkrijk na de Brexit worden gebruikt. De regering wil zo hoogopgeleide migranten de voorkeur geven boven laaggeschoolden, volgens ondernemers zijn de plannen ‘een ramp voor de economie’. (Het Belang van Limburg 19/02 08:04)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

10

Bloomberg belooft media-imperium te verkopen mocht hij president worden

Michael Bloomberg, een van de Democratische kandidaten voor Amerikaanse voorverkiezingen, heeft beloofd zijn bedrijf te verkopen mocht hij verkozen worden tot president. Het media- en beursanalysebedrijf dat zijn naam draagt, heeft Bloomberg een vermogen bezorgd van zo’n 60 miljard dollar (55,5 miljard euro). (De Standaard 19/02 07:56)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens