Punthoofd logo
Laatste update: 16:45
Volgende update: 17:00

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

DNA-afname bij duizenden Nederlanders begonnen: op zoek naar doorbraak in 20 jaar oude moordzaak

In Nederlands Limburg begint zaterdag een grote campagne waarbij ongeveer 21.500 mannen zijn uitgenodigd om de komende drie weken DNA af te staan. Dat onderzoek gebeurt in een moordzaak: twintig jaar geleden werd de 11-jarige Nicky Verstappen op de Brunssummerheide vermoord. De dader is nooit gevonden. (Gazet van Antwerpen 24/02 09:26)

» Duizenden Nederlanders moeten DNA afstaan voor 20 jaar oude moordzaak (De Standaard 24/02 08:45)
» DNA-afname bij duizenden Nederlanders begonnen: op zoek naar doorbraak in 20 jaar oude moordzaak (Gazet van Antwerpen 24/02 09:26)
» Afname DNA bij duizenden mannen in Nederlandse moordzaak begonnen (Skynet 24/02 08:57)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Skynet  

02

Taliban brengen achttien soldaten om op Afghaanse legerbasis

Minstens achttien soldaten zijn zaterdag omgekomen bij een aanslag op een legerbasis in Farah, in het westen van Afghanistan. De taliban hebben de aanslag opgeëist, zo meldt het ministerie van Defensie. (De Standaard 24/02 10:55)

» De Standaard  Skynet  

03

Zelfmoordaanslag in diplomatieke buurt Kaboel eist drie levens

In de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn zaterdag drie mensen omgekomen en vijf anderen gewond geraakt bij een bomaanslag door een zelfmoordterrorist voor de kantoren van de Afghaanse inlichtingendienst NDS. (De Standaard 24/02 11:43)

» De Standaard  Skynet  

04

Geweld tegen Rohingya escaleert: drie explosies in havenstad

In Sittwe, de hoofdstad van de noordoostelijke Myanmarese staat Rakhine, hebben zich zaterdagochtend drie ontploffingen voorgedaan. Er werden ook nog eens drie onontplofte bommen gevonden in de havenstad, zo berichtten lokale media. Met de bommen werden overheidsfunctionarissen geviseerd. (De Standaard 24/02 08:16)

» De Standaard  Skynet  

05

Vrouw probeert Witte Huis binnen te rijden met wagen

Een vrouw heeft vrijdag geprobeerd om met een auto een slagboom aan het Witte Huis te rammen. De veiligheidsdienst, die instaat voor de bescherming van de Amerikaanse president, benadrukt dat het voertuig niet door de barrière is kunnen breken. (De Standaard 24/02 07:50)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  


06

Vroegere Trump-campagnemedewerker Gates pleit schuldig

Richard Gates, een vroegere medewerker van de Trump-campagne, heeft in het Rusland-onderzoek vrijdag voor een federale rechtbank schuldig gepleit aan samenzwering tegen de VS en het afleggen van valse verklaringen tegenover de federale autoriteiten. Dat melden Amerikaanse media. (De Standaard 23/02 22:31)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

07

Na Zwarte Piet ook cowboys en indianen controversieel

Muziekcentrum TivoliVredenburg in het Nederlandse Utrecht houdt geen kinderfeesten meer met als thema cowboys en indianen. Een feest in juni vorig jaar dat eenmalig het thema het Wilde Westen had, heeft tot “veel gedoe” geleid en dat betreurt het poppodium. (Gazet van Antwerpen 24/02 02:00)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Trump kondigt ‘zwaarste sancties ooit’ tegen Noord-Korea aan

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag nieuwe sancties tegen Noord-Korea aangekondigd, naar zijn woorden de ‘zwaarste ooit’. Voorts herhaalde hij opnieuw al zijn klassieke stokpaardjes. (De Standaard 23/02 19:10)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

09

Opening Amerikaanse ambassade in Jeruzalem op 14 mei

De Verenigde Staten willen hun nieuwe ambassade in Jeruzalem openen op 14 mei, de dag waarop Israël in 1948 de onafhankelijkheid uitroep. Dat melden Israëlische media. (De Standaard 23/02 16:48)

» De Standaard  

10

Satellietbeelden tonen vernieling van Rohingya-dorpen én bewijzen tegen gruwelijkheden in Myanmar

Satellietbeelden tonen duidelijk aan dat de regering in Myanmar systematisch dorpen van de moslimminderheid Rohingya van de kaart veegt. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) vrijdag. Volgens de organisatie heeft Myanmar sinds eind 2017 al 55 dorpen weggevaagd door met zware machinerie structuren en vegetatie te vernielen. (Gazet van Antwerpen 23/02 09:31)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens