Punthoofd logo
Laatste update: 12:30
Volgende update: 12:45

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Maleisië stuurt 8 containers vol “illegaal afval” terug naar België

Maleisië heeft 150 containers met illegaal plastic afval teruggestuurd naar de landen van herkomst. De autoriteiten willen niet dat het land een stortplaats wordt voor de ontwikkelde landen. Maleisië wil er binnenkort nog 110 terugsturen, waaronder 8 naar België. (Het Belang van Limburg 20/01 10:58)

» Maleisië stuurt afvalcontainers terug naar België (De Standaard 20/01 09:29)
» Maleisië stuurt 150 afvalcontainers terug naar landen van herkomst, binnenkort ook 8 naar België (Het Laatste Nieuws 20/01 10:14)
» Maleisië stuurt 8 containers vol “illegaal afval” terug naar België (Het Belang van Limburg 20/01 10:58)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

02

Geen twijfel meer over ‘psychotische’ Van Gogh

Onderzoek heeft de twijfel over de echtheid van een zelfportret van Vincent van Gogh weggenomen. Het gaat om een erg bijzonder werk, want hij maakte dit toen hij een zware psychose had. (De Standaard 20/01 10:52)

» De Standaard  Skynet  

03

China doet plastic in de ban: zakjes en rietjes verboden

China verbiedt het gebruik van plastic wegwerpzakjes in de grote steden. Ook plastic rietjes worden in de ban gedaan. Dat hebben de Chinese autoriteiten bekendgemaakt. (Het Belang van Limburg 20/01 11:33)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  Skynet  Skynet  

04

Prins Harry: 'Ik ben triest dat het zover is moeten komen, maar we hadden geen andere keuze'

Voor het eerst sinds zijn beslissing om het Britse koningshuis te laten voor wat het is en samen met zijn vrouw Meghan Markle te verkassen naar Canada, heeft de Britse prins Harry zondagavond in het openbaar gesproken over zijn beslissing. (De Standaard 20/01 07:53)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  Skynet  

05

Canada eist dat zwarte dozen alsnog naar Oekraïne of Frankrijk worden gestuurd

Canada dringt er bij Teheran op aan dat de zwarte dozen van het door Iran neergeschoten vliegtuig ‘snel’ naar Oekraïne of Frankrijk worden gebracht. Iran kwam dit weekend terug op een eerdere belofte om die zwarte dozen over te dragen. (De Standaard 20/01 07:21)

» De Standaard  De Standaard  Het Laatste Nieuws  


06

Nieuwe longziekte eist derde dode in China

In China is een derde persoon gestorven aan een nieuwe variant van het coronavirus. Er werden ook ongeveer 140 nieuwe gevallen van het virus vastgesteld, wat de ongerustheid in het land nog verder doet toenemen. Ook in Zuid-Korea is het virus opgedoken. (De Standaard 20/01 08:44)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  De Standaard  

07

Bilzenaar na zware sneeuwstorm in Canada: “Gangen naar de buren gegraven”

Aan de oostkust van Canada is dit weekend het leger ingezet om sneeuw te ruimen. In Saint John’s, de hoofdstad van de provincie Newfoundland en Labrador viel tijdens een sneeuwstorm 76,2 centimeter sneeuw. “Het lijken hier wel loopgraven.” (Het Belang van Limburg 19/01 20:00)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

08

Nabestaanden MH17 willen vliegverbod boven crisisgebieden

Vluchten van passagiersvliegtuigen boven crisisgebieden moeten wereldwijd verboden worden. Dat zeggen nabestaanden van de ramp met de MH17 die in 2014 alle 298 inzittenden, vooral Nederlanders, het leven kostte. (De Standaard 19/01 14:51)

» De Standaard  

09

Facebook noemt Chinese president Mr. Shithole

Facebook excuseert zich bij de Chinese president Xi Jinping. Het liep fout toen de socialenetwerksite de naam van de president vanuit het Birmaans vertaalde naar het Engels. Zo werd Xi Jinping ‘Mr. Shithole’. Volgens Facebook ligt een ‘technisch probleem’ aan de oorzaak van de blunder. (De Standaard 19/01 15:16)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

10

Belgische sms’en duiken op in impeachment Trump

In de Oekraïne-affaire rond president Trump wordt de naam Anthony de Caluwé genoemd. De man - vermoedelijk een Nederlander - verstuurde vanaf een Belgisch nummer sms’en over het bespioneren van de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne. (De Standaard 19/01 13:03)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens