Punthoofd logo
Laatste update: 19:00
Volgende update: 19:15

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Italiaanse priester vergokt meer dan half miljoen euro parochiegeld

Een Italiaanse priester heeft meer dan een half miljoen euro gelden van zijn parochie vergokt. Dat berichten Italiaanse media onder aanhaling van... (Het Laatste Nieuws 19/04 17:09)

» Italiaanse priester vergokt meer dan half miljoen euro parochiegeld (De Standaard 19/04 17:03)
» Italiaanse priester vergokt meer dan half miljoen euro parochiegeld (Het Laatste Nieuws 19/04 17:09)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

02

Groot-Brittannië wil plastic rietjes en wattenstaafjes verbieden

De Britse regering steekt een tandje bij in de strijd tegen de plasticvervuiling. Tegen eind dit jaar moet er een wet zijn die rietjes, wattenstaafjes, roerstokjes en cocktailprikkers uit plastic verbiedt. (Gazet van Antwerpen 19/04 13:31)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

03

Donald Trump: “Als overleg met Kim Jong-un niets oplevert, verlaat ik onderhandelingstafel”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft woensdag de geplande ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bestempeld als een historische kans. Dat zei hij tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Japanse premier Shinzo Abe in zijn luxeresort in Mar-a-Lago (Florida). Als het onderhoud echter “niet vruchtbaar” blijkt te zijn, dan zal hij niet aarzelen om “respectvol te vertrekken”. (Gazet van Antwerpen 19/04 06:21)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Mexicaanse bende neemt wraak voor dode criminelen: zes politieagenten gedood

In het zuiden van Mexico zijn zestien doden gevallen bij twee vuurgevechten tussen de politie en een criminele bende. Dat meldden de lokale autoriteiten woensdag. (Gazet van Antwerpen 19/04 06:17)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Duitse jihadist betrokken bij 9/11 gevangengenomen in Syrië

In het noorden van Syrië hebben Koerdische milities een jihadist gevangengenomen die betrokken was bij het plannen van de aanslagen op 11 september 2001 in New York. Dat meldt een commandant van de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG), die zegt dat de man nu wordt ondervraagd. (Gazet van Antwerpen 19/04 06:15)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Ecuador wil niet meer bemiddelen tussen Colombia en guerrillabeweging ELN

Ecuador treedt niet langer op als bemiddelaar bij de vredesgesprekken tussen de Colombiaanse regering en de rebellen van de linkse guerrillabeweging Nationaal Bevrijdingsleger (ELN). Dat heeft de Ecuadoraanse president Lenin Moreno woensdag gezegd. De onderhandelingen worden opgeschort tot het ELN ermee akkoord gaat om zijn ‘terroristische activiteiten’ te stoppen, luidt het. (De Standaard 19/04 04:25)

» De Standaard  

07

Turkse president Erdogan roept vervroegde verkiezingen uit

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vervroegde presidents- en parlementsverkiezingen uitgeroepen in zijn land. Het is de bedoeling dat de Turken al op 24 juni naar de stembus zullen trekken, ongeveer anderhalf jaar vroeger dan eerst was gepland. (De Standaard 18/04 17:12)

» De Standaard  

08

Trump: ‘Pompeo heeft een goede verstandhouding met Kim Jong-un’

Donald Trump heeft bevestigd dat toekomstig Buitenlandminister Mike Pompeo vorige week in het geheim naar Noord-Korea trok om er Kim Jong-un te ontmoeten. ‘De denuclearisatie wordt iets prachtig voor de wereld, maar ook voor Noord-Korea!’ (De Standaard 18/04 14:21)

» De Standaard  

09

‘Opgroeien onder elektriciteitslijnen vergroot mogelijk kans op leukemie’

Kinderen die in de buurt van bovengrondse elektriciteitslijnen wonen hebben meer kans om leukemie te krijgen dan andere kinderen. Het risico zou verhoogd zijn met een factor 1,2. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Nederlandse Gezondheidsraad. (De Standaard 18/04 10:34)

» De Standaard  

10

Motor ontploft tijdens vlucht: vrouw wordt bijna uit vliegtuig gezogen en sterft

Een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij Southwest Airlines heeft een noodlanding moeten maken nadat één van de motoren ontplofte en het aanpalende raampje verbrijzeld werd door de brokstukken van de motor. Daardoor werd één vrouw bijna uit het vliegtuig gezogen. Andere passagiers konden haar nog net op tijd tegenhouden, maar ze overleed aan haar verwondingen. Zeven mensen raakten lichtgewond. (Gazet van Antwerpen 18/04 08:32)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens