Punthoofd logo
Laatste update: 22:30
Volgende update: 22:45

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Rutte: “Schietpartij had alle kenmerken van aanslag”

Hoewel het motief van de schutter nog onduidelijk is, had de schietpartij maandagochtend in een tram in Utrecht wat de Nederlandse minister-president Mark Rutte betreft “in alle opzichten de kenmerken van een aanslag”. Rutte wees onder meer op de “enorme impact op het hele land”. (Gazet van Antwerpen 18/03 20:08)

» Rutte: ‘Schietpartij had alle kenmerken van aanslag’ (De Standaard 18/03 20:00)
» Rutte: “Schietpartij had alle kenmerken van aanslag” (Gazet van Antwerpen 18/03 20:08)
» Rutte: “Schietpartij had alle kenmerken van aanslag” (Het Belang van Limburg 18/03 20:08)
» "Schietpartij had alle kenmerken van aanslag" (Skynet 18/03 20:02)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

02

Politiechef Parijs vervangen na geweld van zaterdag

Michel Delpuech, de politiechef van Parijs, zal vervangen worden. Dat heeft de Franse premier Edouard Philippe vandaag gezegd, na de erg... (Het Laatste Nieuws 18/03 21:55)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

03

Britse parlementsvoorzitter sluit derde stemming over zelfde Brexit-deal uit

De Britse parlementsvoorzitter John Bercow heeft maandagmiddag besloten dat premier Theresa May niet voor de derde maal hetzelfde echtscheidingsakkoord met de EU mag voorleggen aan het Lagerhuis. (Gazet van Antwerpen 18/03 18:23)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

04

LIVE. Schietpartij Utrecht: 'Drie dodelijke slachtoffers, verdachte opgepakt'

Bij de schietpartij op een tram in Utrecht zijn maandag drie doden en vijf gewonden gevallen. Een voortvluchtige verdachte kon maandagavond worden opgepakt. Zijn motief is nog onduidelijk. De Nederlandse regering gaat uit van een aanslag, maar ook een relationeel drama wordt niet uitgesloten. (De Standaard 18/03 20:31)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Dader dodelijke schietpartij Utrecht aangehouden, motief onduidelijk

De verdachte van een dodelijke schietpartij op de tram in Utrecht is aangehouden. De 37-jarige Gökmen Tanis kwam al meermaals in aanraking met het gerecht. Ook een tweede man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gebeurtenissen. (De Standaard 18/03 21:52)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  


06

UPDATE. Schietpartij Utrecht: dit weten we ondertussen al

Bij een schietpartij zijn op het 24 Oktoberplein in Utrecht drie doden en vijf gewonden gevallen. Dat heeft de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen gezegd in een eerste balans van de schietpartij op een Utrechtse tram. Er is sprake van zeker één dader, mogelijk meerdere. De Nederlandse politie verspreidde het signalement van de 37-jarige Gökman Tanis, die later op de dag nog opgepakt werd. (Het Belang van Limburg 18/03 19:02)

» Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

07

President: “Vrees voor meer dan duizend doden door cycloon Idai in Mozambique”

Het aantal doden na de doortocht van cycloon Idai in Mozambique, kan oplopen tot meer dan 1.000. Dat heeft president Filipe Nyusi vandaag verklaard... (Het Laatste Nieuws 18/03 17:27)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

08

Poetin opent deur naar gecensureerd internet

De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag twee omstreden wetten gedecreteerd, een die het de autoriteiten toelaat om internetmedia te blokkeren of te beboeten in geval van het verspreiden van ‘fake news’ en de andere die de ‘schending van de staatssymbolen’ strafbaar maakt. (De Standaard 18/03 17:49)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

09

Niels (21) zat op tram in Utrecht waar dader toesloeg: “Ik had het gevoel dat hij het op één vrouw gemunt had ”

In Utrecht is een verdachte opgepakt die maandagochtend op het 24 Oktoberplein het vuur opende op een tram. Er is momenteel sprake van 3 doden en 5 gewonden, waarvan 3 zwaargewond. “Hij schoot op de mensen die de vrouw wilden helpen”, zegt een eerste getuigen. (Gazet van Antwerpen 18/03 17:34)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Gele hesjes veroorzaakten in Frankrijk al voor 170 miljoen euro schade (en daar zit die van afgelopen weekend nog niet bij)

De schade die de gele hesjes in Frankrijk hebben aangericht, is vandaag door de Franse Federatie van Verzekeringen (FFA) geraamd op 170 miljoen... (Het Laatste Nieuws 18/03 15:32)

» Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens