Punthoofd logo
Laatste update: 16:45
Volgende update: 17:00

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Voor het eerst in twintig jaar nog zes meter sneeuw op hoogste berg van Duitsland

Op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze (2.962 meter), is zes meter sneeuw gemeten. Dat heeft de Duitse weerdienst DWD gemeld. Het is de eerste keer in twintig jaar tijd dat er in de maand mei nog zoveel sneeuw ligt. (De Standaard 22/05 16:36)

» Voor het eerst in twintig jaar nog zes meter sneeuw op hoogste berg van Duitsland (De Standaard 22/05 16:36)
» Voor het eerst in 20 jaar in deze periode: zes meter sneeuw op hoogste berg in Duitsland (Het Laatste Nieuws 22/05 16:01)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

02

Theresa May lijkt naast allerlaatste kans op Brexitdeal te grijpen

De toegevingen die de Britse premier Theresa May dinsdag presenteerde in ruil voor parlementaire steun voor haar Brexitwet, lijken geen doorbraak te zullen forceren. Minstens twintig partijgenoten die haar Brexitakkoord eerder wel steunden, haken zelfs af. Ook haar eigen regering is verdeeld. (Gazet van Antwerpen 22/05 11:59)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Groningen getroffen door aardbeving: “Hele bed trilde, iedereen wakker”

In de Nederlandse provincie Groningen heeft zich woensdagochtend een aardbeving voorgedaan. De schok werd gevoeld in de stad Groningen, maar ook op veel andere plekken. Volgens het Nederlandse meteorologische instituut KNMI had de beving een kracht van 3,4. Het epicentrum lag in het dorp Westerwijtwerd, ongeveer 18 kilometer ten noordoosten van Groningen. (Het Belang van Limburg 22/05 07:33)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

04

Zes doden en tweehonderd gewonden bij protesten in Jakarta tegen herverkiezing Joko Widodo

In de Indonesische hoofdstad Jakarta is het woensdag na de herverkiezing van president Joko Widodo tot straatprotesten gekomen. Bij schermutselingen tussen de politie en aanhangers van Joko’s tegenstander, Prabowo Subianto, vielen zes doden. (De Standaard 22/05 11:05)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

05

Nederland maakt onvrijwillige seks en intimidatie strafbaar

In Nederland worden onvrijwillige seks en seksuele intimidatie strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst ‘bevriezen’ en niet protesteren, beter te beschermen, luidt het. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet. (Gazet van Antwerpen 22/05 07:23)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  


06

Washington vermoedt dat regime nieuwe chemische aanval uitvoerde in Syrië

De Verenigde Staten hebben ‘indicaties’ dat het regime van Bashar al-Assad een chemische aanval heeft uitgevoerd in Syrië. De VS waarschuwden dinsdag voor vergeldingsacties. (De Standaard 22/05 01:10)

» De Standaard  Skynet  

07

May wil parlementsleden laten stemmen over tweede referendum

De Britse premier Theresa May wil dat haar nieuwe Brexit-wet over de partijen heen wordt gesteund. Als de parlementsleden die 'Withdrawal Agreement Bill' goedkeuren, is May bereid om hen te laten stemmen over een tweede referendum. Oppositiepartij Labour en de DUP lieten al weten de wet niet te zullen steunen. (De Standaard 21/05 19:29)

» De Standaard  Skynet  

08

Nederlands staatssecretaris stapt op wegens verhullen misdaadcijfers asielzoekers

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel en Migratie, Mark Harbers (VVD), treedt af nadat ernstige misdrijven zijn weggelaten in cijfers over criminaliteit onder asielzoekers. (De Standaard 21/05 19:18)

» De Standaard  

09

Ophef in Spanje om vibrator als hoofdprijs voor squashtoernooi vrouwen

Een squastoernooi voor vrouwen in het noorden van Spanje is uitgemond in een nationaal debat over seksisme in de sportwereld nadat bleek dat de winnaressen een vibrator, ontharingscrème en een eeltvijl konden winnen. (Het Belang van Limburg 21/05 15:58)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

10

Oostenrijks parlement stemt maandag over motie van wantrouwen tegen bondskanselier Kurz

Het Oostenrijkse parlement stemt maandag over een door de oppositie ingediende motie van wantrouwen tegen kanselier Sebastian Kurz. Diens positie raakte verzwakt na het gedwongen vertrek van de radicaalrechtse FPÖ uit zijn regering. (De Standaard 21/05 16:16)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens