Punthoofd logo
Laatste update: 01:00
Volgende update: 01:15

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Michael Cohen stelt getuigenis voor Congres uit “wegens bedreigingen van Trump”

Michael Cohen, de voormalige advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zijn getuigenis voor het Amerikaanse Congres op 7 februari uitgesteld. Dat heeft zijn advocaat woensdag bekendgemaakt. De reden? “De aanhoudende bedreigingen tegen zijn familie door president Trump”, zegt advocaat Lanny Davis in een persbericht. (Gazet van Antwerpen 23/01 22:18)

» Ex-advocaat Trump stelt getuigenis uit: ‘Voortdurende dreigementen’ (De Standaard 23/01 20:50)
» Michael Cohen stelt getuigenis voor Congres uit “wegens bedreigingen van Trump” (Gazet van Antwerpen 23/01 22:18)
» Ex-advocaat Michael Cohen stelt getuigenis voor Congres uit: "Familie wordt bedreigd door Trump” (Het Laatste Nieuws 23/01 20:10)
» Michael Cohen stelt getuigenis voor Congres uit “wegens bedreigingen van Trump” (Het Belang van Limburg 23/01 22:18)
» Michael Cohen stelt getuigenis voor Congres uit "wegens bedreigingen van Trump" (Skynet 23/01 21:39)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

02

Pelosi last jaarlijkse State of the Union van Trump af wegens shutdown, Amerikaanse president bekijkt “alternatief”

Donald Trump is er niet mee gediend dat Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, een uitstel van de zogenaamde ‘State of the Union’ eist vanwege de shutdown. Meer zelfs: de Amerikaanse president zegt nu dat hij het evenement met zijn jaarlijkse toespraak alsnog wil laten doorgaan, desnoods op een ander moment. Dat berichten Amerikaanse media. (Gazet van Antwerpen 23/01 23:54)

» Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  Skynet  Het Laatste Nieuws  Het Laatste Nieuws  

03

Revolutie in Venezuela: parlementsvoorzitter roept zichzelf uit tot president, vijf doden bij rellen

De voorzitter van het parlement heeft zichzelf woensdagavond uitgeroepen tot president van Venezuela. “Vóór de almachtige God beloof ik om de bevoegdheden van de uitvoerende macht over te nemen als interim-president”, zei Juan Guaido, omstuwd door aanhangers tijdens een grote betoging in de hoofdstad Caracas. “Laten we allemaal zweren dat we niet rusten totdat we de vrijheid hebben bereikt”. Bij rellen kwamen al vijf betogers om het leven. (Gazet van Antwerpen 23/01 23:51)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Maduro verbreekt relaties met VS na steun aan Venezolaanse oppositieleider

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas zijn honderdduizenden betogers de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering van president Nicolás Maduro. Parlementsvoorzitter Juan Guaidó heeft zich tijdens de betoging uitgeroepen tot president. Hij krijgt de steun van de VS en tal van Zuid-Amerikaanse landen. (De Standaard 23/01 23:52)

» De Standaard  Skynet  

05

Spanje geeft de hoop op: “Kans om kleine Julen nog levend te vinden zo goed onbestaande”

Behoudens een mirakel zullen de reddingswerkers donderdag, als ze eindelijk bij de tweejarige Julen raken, een levenloos lichaam aantreffen. Het Spaanse jongetje zit al meer dan tien dagen vast in een diepe schacht in de buurt van Malaga, in het zuiden van Spanje. Na een reeks tegenslagen lijkt het er wel op dat de reddingswerkers de laatste fase kunnen aanvatten, zo melden de Spaanse media, die alles op de voet volgen. (Gazet van Antwerpen 23/01 18:26)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  


06

Frans overheidsagentschap waarschuwt voor mogelijk schadelijke stoffen in babyluiers

Het Franse overheidsagentschap Anses, dat toeziet op de veiligheid van consumptiegoederen, heeft woensdag een waarschuwing gelanceerd voor wegwerpluiers voor baby’s. Volgens Anses bevatten die bepaalde chemische stoffen die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van de kinderen. Harde bewijzen van schadelijke effecten zijn er echter niet, zo wordt benadrukt. (De Standaard 23/01 15:31)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

China haalt 9.300 mobiele apps en nieuwssites offline

China blijft het toezicht op het internetgebruik van zijn inwoners aanscherpen. De afgelopen drie weken liet de communistische partij meer dan 700 websites en duizenden mobiele apps offline halen, onder meer wegens het verspreiden van ‘vulgaire informatie’. (De Standaard 23/01 11:40)

» De Standaard  

08

Hoop voor Spaanse peuter slinkt: ook tweede schacht te smal om hem te bereiken

Reddingswerkers ­hadden gehoopt om gisteren tot bij Julen te geraken, de peuter die in een smalle schacht tuimelde in het zuiden van Spanje. Maar de reddingsactie heeft opnieuw vertraging op­gelopen door ‘technische moeilijkheden’. De hoop dat de jongen levend bovenkomt, slinkt met de minuut. (De Standaard 23/01 08:01)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Rapper Chris Brown opnieuw op vrije voeten in Parijs

De Amerikaanse rapper Chris Brown is dinsdagavond vrijgelaten. Hij was in Parijs opgepakt voor ondervraging nadat een Franse vrouw hem beschuldigde van verkrachting. Momenteel wordt hem niets ten laste gelegd, maar het onderzoek gaat voort, aldus het parket. (Gazet van Antwerpen 23/01 07:06)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Israëlische luchtaanvallen op Gaza na incidenten aan de grens

Het Israëlische leger heeft dinsdagavond luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook, nadat er eerder op de dag incidenten hadden plaatsgevonden aan de grens tussen Israël en het Palestijnse gebied. Daarbij werd toen een Israëlische soldaat beschoten en kwam één Palestijn om het leven. Volgens het leger werden dinsdagavond stellingen van Hamas in het noorden van Gaza geviseerd. Aan Palestijnse kant werd nog niet gecommuniceerd over mogelijke slachtoffers. (Gazet van Antwerpen 23/01 06:59)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens