Punthoofd logo
Laatste update: 11:45
Volgende update: 12:00

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Nederland zet zich schrap voor betogingen bij intrede Sinterklaas

In heel Nederland zijn dit weekend demonstraties bij de aankomst van Sinterklaas. Tijdens de landelijke intocht zaterdag in de gemeente Zaanstad hebben vier actiegroepen zich gemeld: twee van voor- en twee van tegenstanders van Zwarte Piet. Ook op veel andere plaatsen bij onze noorderburen zijn protesten aangekondigd. (De Standaard 17/11 08:42)

» Nederland zet zich schrap voor betogingen bij intrede Sinterklaas (De Standaard 17/11 08:42)
» Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van Sinterklaas (Gazet van Antwerpen 17/11 08:13)
» Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van Sinterklaas (Het Laatste Nieuws 17/11 04:31)
» Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van Sinterklaas (Het Belang van Limburg 17/11 08:13)
» Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van Sinterklaas (Skynet 17/11 04:44)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Skynet  

02

Verdwenen Argentijnse onderzeeër gelokaliseerd

De Argentijnse duikboot ARA San Juan, die in november vorig jaar verdween met 44 bemanningsleden aan boord, is vrijdag teruggevonden in de Atlantische Oceaan. Dat maakte de Argentijnse zeemacht bekend. (De Standaard 17/11 07:49)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

03

Dodentol bosbranden in Californië blijft stijgen, meer dan duizend vermisten

Het aantal vermisten bij de bosbrand in het noorden van Californië is opgelopen tot meer dan duizend. Dat maakte de lokale sheriff Kory Honea vrijdag bekend. Het aantal doden steeg tot 71. (De Standaard 17/11 09:45)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  Skynet  

04

Trump heeft alle vragen van speciaal aanklager beantwoord: ‘Dat ging makkelijk’

Amerikaans president Donald Trump heeft alle vragen beantwoord van speciaal aanklager Robert Mueller, die het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 leidt. Dat heeft Trump vrijdag gezegd. (De Standaard 16/11 21:37)

» De Standaard  Skynet  

05

Merkel roept Duitsers op zich te distantiëren van extreemrechts

Duits bondskanselier Angela Merkel heeft Duitsers tijdens haar bezoek aan de oostelijke stad Chemnitz opgeroepen om zich bij demonstraties scherp... (Het Laatste Nieuws 16/11 20:21)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  


06

May benoemt Stephen Barclay tot nieuwe Brexitminister

De Britse premier Theresa May heeft Stephen Barclay aangeduid als haar nieuwe Brexitminister. Hij volgt Dominic Raab op, die donderdag opstapte uit ongenoegen met het plan van May voor het Britse vertrek uit de Europese Unie. (Het Belang van Limburg 16/11 19:11)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

07

CNN-journalist krijgt accreditatie terug van Witte Huis

Een Amerikaanse rechter heeft vrijdag bepaald dat het Witte Huis voorlopig de persaccreditatie moet teruggeven aan CNN-journalist Jim Acosta. Het Witte Huis legt zich daarbij neer. 'Maar journalisten die de regels niet respecteren, zullen we voor het gerecht dagen', zei president Donald Trump. (De Standaard 16/11 19:36)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

08

Italië waarschuwt EU voor gevolgen sancties

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft de Europese Unie (EU) vrijdag gewaarschuwd voor de negatieve gevolgen van mogelijke strafmaatregelen tegen zijn land in het conflict rond de begroting van Rome. (De Standaard 16/11 16:13)

» De Standaard  

09

Lichaam Nederlandse vermiste van der Valk-telg na 17 jaar gevonden, Corrie nam vanuit Parijs de trein naar omgeving Dinant

Ruim zeventien jaar nadat Corrie van der Valk (58), telg van de bekende Nederlandse horecafamilie, spoorloos verdween, is het mysterie rond haar... (Het Laatste Nieuws 16/11 15:36)

» Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

10

Eerste sneeuw veroorzaakt chaos in New York: 'Ik haal het misschien niet, bid voor me'

New Yorkers werden vrijdagochtend wakker en ontdekten dat de bekende straten en bruggen bedekt waren met de eerste sneeuw van het seizoen. De eerste witte vlokken hadden hier en daar sneeuwpret als gevolg, maar veroorzaakten vooral veel chaos op de weg. Sommige automobilisten zaten urenlang vast in de file. Niet iedereen zag de toekomst even rooskleurig en filmden op een melodramatische manier hun laatste boodschap. (De Standaard 16/11 13:30)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens