Punthoofd logo
Laatste update: 01:00
Volgende update: 01:15

Buitenland RSS feed

De volgende buitenlandse nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Chef Duitse staatsveiligheid wordt weggepromoveerd

Hans-Georg Maassen, de chef van de Duitse staatsveiligheid, moet opstappen en wordt staatssecretaris in het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat heeft de Duitse regering dinsdag aangekondigd, na een ontmoeting tussen bondskanselier Angela Merkel (CDU), minister van Binnenlandse Zaken en CSU-leider Horst Seehofer en SPD-voorzitter Andrea Nahles. (De Standaard 18/09 18:57)

» Chef Duitse staatsveiligheid wordt weggepromoveerd (De Standaard 18/09 18:57)
» Chef Duitse staatsveiligheid die twijfelde aan Chemnitz-video, moet opstappen (Het Laatste Nieuws 18/09 18:09)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

02

Stormy Daniels onthult pikante details over affaire met Trump: “Yeti-beharing en zoals een paddenstoel”

De voormalige pornoster Stormy Daniels heeft haar memoires klaar. In het boek ‘Full Disclosure’ neemt ze de lezers niet alleen mee naar haar jeugd en haar carrière in de adult-industrie, maar onthult ze vooral ook nieuwe, pikante details over haar affaire met de Amerikaanse president Donald Trump. De Britse krant The Guardian kreeg een voorpublicatie in handen en lichtte enkele opmerkelijke passages uit. (Gazet van Antwerpen 18/09 16:51)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Spaanse politie arresteert Belg (21) die 171 km/u rijdt waar hij maar 80 mag

In het Spaanse Tarragona heeft de politie een 21-jarige Belg geflitst die 171 kilometer per uur reed in een zone 80. De man werd enkele dagen later opgepakt op de luchthaven van El Prat de Llobregat (Barcelona). (Gazet van Antwerpen 18/09 12:41)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Trump pookt handelsoorlog met China op, Peking belooft terug te slaan

De Verenigde Staten voeren tien procent nieuwe heffingen in op 200 miljard dollar aan Chinese goederen. Dat maakte het Witte Huis maandag bekend. President Trump belooft ook nieuwe invoerrechten op 267 miljard dollar bijkomende goederen als Peking tegenmaatregelen neemt. China belooft alvast dat die er komen. (De Standaard 18/09 11:05)

» De Standaard  

05

Korea-top begint met grote verwachtingen: Kim ontvangt Moon

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in moet de vastgelopen onderhandelingen tussen de VS en Noord-Korea nieuw leven inblazen. Moon kwam dinsdag in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang aan voor het eerste bezoek van een Zuid-Koreaanse president in elf jaar. (De Standaard 18/09 07:05)

» De Standaard  


06

Russisch legervliegtuig met veertien bemanningsleden vermist boven Middellandse Zee

Een Russisch militair vliegtuig met veertien bemanningsleden is verdwenen boven de Middellandse Zee. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap Tass dinsdag, op basis van een anonieme bron bij het Russische ministerie van Defensie. (De Standaard 18/09 04:02)

» De Standaard  

07

Een koud kunstje: Zwitsers leger ruimt wrak dat 72 jaar onder het ijs lag

Bijna 72 jaar na de spectaculaire buiklanding van een Amerikaans militair toestel op een Zwitserse gletsjer is de berging van de brokstukken begonnen. De zaak haalde in 1946 wereldwijd de frontpagina’s, omdat de Zwitserse luchtmacht er destijds in slaagde de twaalf inzittenden te redden. ‘Het was de geboorte van de bergredding vanuit de lucht’, zei Jürg Nussbaum, woordvoerder van de luchtmacht, maandag. (De Standaard 17/09 21:04)

» De Standaard  

08

VS beschuldigen Rusland van bedrog rond sancties tegen Noord-Korea

De Verenigde Staten hebben Rusland maandag beschuldigd van bedrog om de sancties tegen Noord-Korea te omzeilen en van inmenging in een onafhankelijk rapport om veronderstelde schendingen te verhullen. ‘Rusland speelde vals en is nu gepakt.’ (De Standaard 17/09 20:57)

» De Standaard  

09

Reporter ontsnapt op het nippertje aan vallende brokstukken van appartement tijdens doortocht tyfoon

Het was zondagnamiddag serieus schrikken voor deze televisiejournalist in de Chinese miljoenenstad Shenzhen. Op het moment dat de man verslag wilde uitbrengen over de supertyfoon Mangkhut, kwamen plots enkele stukken van een nabijgelegen appartementsgebouw los door de harde windstoten. Ze vielen amper enkele meters achter de journalist. (Het Belang van Limburg 17/09 19:42)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

10

Poetin en Erdogan akkoord over gedemilitariseerde zone in Idlib

Tegen 15 oktober zal er in de Syrische regio Idlib een gedemilitariseerde zone zijn. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin verklaard, na een ontmoeting met zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan. (De Standaard 17/09 19:54)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens