Punthoofd logo
Laatste update: 13:30
Volgende update: 13:45

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

ING België duikt op in Panama Papers: leverde rekeningen voor offshores van rijke Russen

ING België duikt op in de Panama Papers. Via zijn bijkantoor in Genève heeft het de voorbije jaren - en nog zeer recentelijk - bankrekeningen geopend voor postbusvennootschappen in Panama en op de Britse Maagdeneilanden, waar rijke Russen achter schuilgingen. Dat schrijven De Tijd, Knack en Le Soir zaterdag. (Het Nieuwsblad 23/06 11:13)

» ING België leverde rekeningen voor offshores van rijke Russen (De Standaard 23/06 08:01)
» ING België leverde rekeningen voor offshores van rijke Russen (Gazet van Antwerpen 23/06 06:01)
» ING België duikt op in Panama Papers: leverde rekeningen voor offshores van rijke Russen (Het Nieuwsblad 23/06 11:13)
» ING België leverde rekeningen voor offshores van rijke Russen (Het Belang van Limburg 23/06 06:01)
» Panama Papers - ING België leverde rekeningen voor offshores van rijke Russen (Skynet 23/06 07:20)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  Skynet  

02

Engagement : ‘Een verrijking van je werkomgeving’

Jongeren met een mentale beperking komen na het bijzonder onderwijs vaak terecht in een voorziening. Een dagactiviteit is er het hoogst haalbare doel. Dat kan beter, vinden ze bij de Gentse vzw Konekt, dat deze doelgroep zo vroeg en breed mogelijk wil inschakelen in de maatschappij. Ook via een job: het project LetsCo mikt voor hen op volwaardig werk in een regulier bedrijf. Geëngageerde werkgevers zijn welkom. (De Standaard 23/06 11:08)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

03

De reisagent komt naar je toe

Reiskantoren kreunen onder de concurrentie van online boekingen. Toch ontstond er de voorbije jaren een nieuw distributiemodel én nieuwe job: de mobiele reisagent. “Die belichaamt enkele veranderingen in de HR-sector: thuis- of afstandswerk, flexibele werktijden, onafhankelijkheid en outsourcing”, zo klinkt het. (De Standaard 23/06 10:33)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

04

Zelfstandigen kennen uitkering mantelzorg niet

De regeling rond mantelzorg voor zelfstandigen is nog te weinig bekend: slechts 1 op de 1.000 zelfstandigen maakt er gebruik van. Dat zegt het sociaal verzekeringsfonds Acerta naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg. (De Standaard 23/06 09:21)

» De Standaard  Skynet  

05

Studie toont aan: nieuwe telecomspeler betekent lagere prijzen, maar ook lagere kwaliteit

Na de discussie over een vierde mobiele operator op de Belgische markt, is er een onafhankelijk onderzoek van de KU Leuven opgedoken dat lagere prijzen linkt aan minder kwaliteit. Dat schrijft De Tijd zaterdag. (Gazet van Antwerpen 23/06 06:04)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  


06

Trump dreigt met importheffing van twintig procent op Europese wagens

De Amerikaanse president Donald Trump breit een vervolg aan de toenemende handelsspanningen. Via Twitter dreigt hij vrijdag met een importheffing van twintig procent op Europese wagens. (Gazet van Antwerpen 22/06 18:07)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

07

Minder cash en alle banken om 23 uur dicht: extra maatregelen na plofkraken

Vandaag hebben de banken, waaronder Bpost, samen rond de tafel gezeten om verdere maatregelen af te spreken in de strijd tegen plofkraken. Voor de klant zal er weinig veranderen. (De Standaard 22/06 17:04)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

08

‘Wie loonpakket eerlijk vindt, zal zich graag dubbel plooien’

Een werknemer die vertrouwen heeft in zijn management en het gevoel heeft dat hij voor zijn prestaties correct wordt verloond, zal véél beter functioneren dan anderen. Volgens hr-consultant Gyorgy Czanik (uit Neerpelt) is het vertrouwen van het personeel in hun oversten zelfs cruciaal voor het succes van de hele organisatie. Czanik heeft een model ontwikkeld dat specifiek focust op het verhogen van de tevredenheid over de loonpolitiek. (De Standaard 22/06 10:34)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

09

“Griekse crisis is vanavond beëindigd”

De ministers van Financiën van de eurolanden hebben na urenlange beraadslagingen een akkoord bereikt over het afsluiten van het financiële steunprogramma voor Griekenland. Het akkoord moet Griekenland in staat stellen om vanaf 20 augustus financieel opnieuw op eigen benen te staan. (Het Nieuwsblad 22/06 02:57)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

10

Werken in ploegen? Laat maar komen

De ene werkdag vroeg uit de veren, de andere laat (of niet) onder de wol: werken in ploegen lijkt niet zo simpel. Al heeft het systeem natuurlijk ook voordelen, zoals een hogere ploegenpremie en meer vrije tijd. “De meeste ploegwerkers willen nooit naar een dagstelsel.” (De Standaard 21/06 09:56)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens