Punthoofd logo
Laatste update: 02:15
Volgende update: 02:30

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Banca Monte Paschi Belgio wil drie op de vier banen schrappen

Banca Monte Paschi Belgio wil 75 banen schrappen, zo kondigde de bank vandaag op een bijzondere ondernemingsraad aan. Hierdoor zijn drie op de vier... (Het Laatste Nieuws 16/07 17:04)

» Drie op de vier jobs weg bij Banca Monte Paschi Belgio (De Standaard 16/07 17:03)
» Banca Monte Paschi Belgio wil drie op de vier banen schrappen (Het Laatste Nieuws 16/07 17:04)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

02

Problemen met Boeing 737 Max wegen op Ryanair

Prijsvechter Ryanair zal snoeien in het winteraanbod. Mogelijk verdwijnt de luchtvaartmaatschappij zelfs tijdelijk van sommige luchthavens. Dat komt door de problemen met de Boeing 737 Max en de trage levering van nieuwe toestellen. (De Standaard 16/07 11:06)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

03

‘In het bos zitten 1 hert en 20 jagers’

“Wie in onze sector stand wil houden, moet rekening houden met de wensen van alle medewerkers”, vindt Alexandra Limage, CEO van Sprint Transport in Houthalen-Helchteren. “Een fijne werksfeer en een werkbare planning zijn cruciaal om goede mensen te houden en nieuwe te kunnen aantrekken.” (De Standaard 16/07 08:59)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

04

‘Privacyconsulent is geëvolueerd naar een meer technisch profiel’

Als het gaat over nieuwe beroepen, duikt in de lijstjes vaak de job van privacyconsulent op. De Europese verordening op gegevensbescherming (GDPR) die in mei vorig jaar van kracht werd, is daar niet vreemd aan. Hadden de taken van de privacyconsulent aanvankelijk vooral een juridisch karakter, dan zijn ze intussen wel meer verschoven naar de operationele kant van de zaak. (De Standaard 15/07 08:54)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

05

Galapagos sluit miljardendeal met Amerikaanse Gilead

Het Belgisch-Nederlandse Galapagos versterkt zijn banden met farmareus Gilead. In ruil voor zelfstandigheid en alle verkooprechten op de Europese markt, krijgen de Amerikanen voor een groter belang in Galapagos en toegang tot alle bestaande en toekomstige medicijnen. Kostprijs: net geen 4 miljard dollar + 1,1 miljard in aandelen. (De Standaard 15/07 08:42)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  


06

Kempens bedrijf bouwt zelf school voor knelpuntberoepen

Het Kempense bedrijf Geysen heeft 75 vacatures voor technici. Omdat die nauwelijks te vinden zijn, opent Geysen in oktober op zijn site in Westerlo een praktijkgericht centrum waar het zelf mensen opleidt. (De Standaard 13/07 14:38)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  Skynet  

07

Autobelastingen leveren record van 20 miljard op

De verschillende autobelastingen in België hebben de federale en regionale overheden vorig jaar 20,73 miljard euro opgebracht. Dat blijkt uit een berekening van de automobielfederatie Febiac, die de krant ‘De Tijd’ kon inkijken. (De Standaard 13/07 08:04)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  

08

Vliegverkeer vrijdagnacht opnieuw verstoord

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er tussen 1.30 uur en 4.30 uur geen vliegverkeer mogelijk in het westelijke deel van het Belgische luchtruim. Dat komt door een aantal ziekmeldingen van luchtverkeersleiders. (De Standaard 12/07 20:02)

» De Standaard  

09

Een op drie studenten doet vakantiejob in lijn met studies

Nu de vakantie begonnen is, klimmen de studentenjobs weer naar een hoogtepunt. Naar schatting gaat deze zomer meer dan een half miljoen jobstudenten aan de slag. Dat is een recordaantal. Uit cijfers van studentenuitzendkantoor Deltaworx uit Antwerpen blijkt bovendien dat een op de drie studenten een job uitoefent in lijn met zijn of haar studies. (De Standaard 12/07 09:59)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

10

Ruim 2.700 pensioenspaarders trappen in fiscale val

2.742 pensioenspaarders krijgen een kleiner fiscaal voordeel dan ze hadden ontvangen als ze iets minder hadden gespaard. Dat schrijft De Tijd op... (Het Laatste Nieuws 12/07 08:18)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens