Punthoofd logo
Laatste update: 19:00
Volgende update: 19:15

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

5 redenen voor hoge nood aan jonge wetenschappers en technici

Het is al vaak gezegd en geschreven. Er is nood aan jongeren met een STEM-diploma. Maar in sommige sectoren wordt die nood wel echt nijpend. Zo staat de chemie- en farmasector voor een dubbele uitdaging. “Er is een sterke jobgroei. En anderzijds zullen de komende jaren veel ervaren medewerkers onze sector verlaten. We hebben nood aan veel meer jonge wetenschappers en technici.” (De Standaard 19/04 09:04)

» 5 redenen voor hoge nood aan jonge wetenschappers en technici (De Standaard 19/04 09:04)
» 5 redenen voor hoge nood aan jonge wetenschappers en technici (Het Nieuwsblad 19/04 09:04)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

02

Elektriciteit kost 68 euro extra

De prijs voor elektriciteit is voor een Vlaams gezin vorig jaar met 6,8 procent of gemiddeld 68,13 euro gestegen tegenover 2016. (De Standaard 18/04 16:55)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

03

‘Provincie Antwerpen staat op radar van buitenlandse investeerders’

Het Japanse chemiebedrijf Kaneka uit Westerlo kreeg onlangs de Foreign Investment of the Year Trophy 2018. Na Nippon Shokubai (Japan) in Zwijndrecht en Sanofi (Frankrijk) in Geel is het nu al drie jaar op rij dat een bedrijf uit de provincie Antwerpen actief in de chemie of farma deze prestigieuze prijs wint voor de meest opmerkelijke buitenlandse investering van het jaar. (De Standaard 18/04 10:37)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

04

Elke dag drie buitenlanders betrapt als valse zelfstandige

In ons land is vorig jaar een recordaantal fictieve zelfstandigen betrapt. Van de 8.500 buitenlanders die zich als zelfstandige inschreven, schrapte het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ) er 990 omdat ze in werkelijkheid geen activiteit uitoefenden. Dat bericht De Tijd. (Het Nieuwsblad 18/04 06:33)

» Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  

05

JBC sluit alle 130 winkels en geeft personeel halve dag vrij ‘om buiten te spelen met hun kinderen’

Kledingketen JBC gaat op woensdag 18 april al haar winkels al om 12.00 uur sluiten, naar aanleiding van Buitenspeeldag. ‘Zodat de winkelmedewerkers en al onze klanten buiten kunnen gaan spelen met hun kinderen’, luidt het. ‘Een spectaculaire stunt’, zegt marketingspecialist Gino Van Ossel. ‘Maar wel een berekende.’ (De Standaard 17/04 14:51)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  


06

Mogelijk compensaties van Worldline na problemen met betalingen kredietkaart

De problemen met betalingen met sommige kredietkaarten zijn sinds gisteren in de late namiddag helemaal van de baan. Dat zegt Worldline, dat... (Het Laatste Nieuws 17/04 09:15)

» Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  Skynet  

07

Dapper met data: de job van ‘datawerker’

De nieuwe supergrondstof voor onze economie, zo kan je data gerust noemen. Soms ‘vervuilend’ – denk maar aan Facebookgate – maar wel alomtegenwoordig. Daarom zijn we nu tegen wil en dank allemaal datawerkers. We vroegen aan de Gentse dataspecialiste Rosemie Callewaert waarheen dat ons leidt. (De Standaard 17/04 10:11)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

08

Britse pond op hoogste peil sinds brexit-stemming

Het pond sterling gaat vandaag voor de zevende dag op rij hoger. De Britse munt staat nu tegenover de Amerikaanse dollar op het hoogste niveau... (Het Laatste Nieuws 17/04 09:44)

» Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  

09

Ook EU stapt naar WTO tegen Amerikaanse importheffingen

De Europese Unie heeft maandag de tussenkomst van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) gevraagd in het dispuut met de Verenigde Staten over de importheffingen die de Amerikanen hebben ingevoerd op staal en aluminium. Dat blijkt uit een document van de WTO. Eerder deze maand vroeg China de organisatie ook al om te bemiddelen. (De Standaard 17/04 04:56)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Skynet  

10

Netflix telt ruim 125 miljoen gebruikers

Netflix heeft er opnieuw een goed kwartaal opzitten. De streamingdienst zag zowel zijn omzet en winst als het aantal gebruikers sterker dan verwacht toenemen, zo maakte het Amerikaanse bedrijf maandag bekend. (Het Nieuwsblad 17/04 04:32)

» Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens