Punthoofd logo
Laatste update: 11:30
Volgende update: 11:45

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Webshop met aanbod van werkzoekenden

Niet de vacatures en de bedrijven staan in de kijker, maar wel de werkzoekenden zelf. Dat is het concept van De Talentenshop, een database met gescreende uitzendkrachten die klaar staan voor een boeiende uitdaging. Het is uitzendkantoor Staffing uit Beringen dat met deze menselijke webshop is gestart. (De Standaard 17/11 09:44)

» Webshop met aanbod van werkzoekenden (De Standaard 17/11 09:44)
» Webshop met aanbod van werkzoekenden (Het Nieuwsblad 17/11 09:44)
» Webshop met aanbod van werkzoekenden (Het Belang van Limburg 17/11 09:44)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

02

Wat de juiste verkoopdoelstellingen en je avondeten gemeen hebben

Een blitse salariswagen. De nieuwste smartphone. Torenhoge bonussen. Er bestaan genoeg stereotypen over hoe je verkopers motiveert. Achterhaalde ideeën of zijn ze nog brandend actueel? Een inkijk bij twee doorwinterende sales professionals. (De Standaard 17/11 09:44)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

03

Stevige start voor Jobbeurs Vlaams-Brabant

Aan de Diestsepoort in Leuven blazen op woensdag 21 november 2018 tientallen rekruteerders en honderden werkzoekenden verzamelen voor de Jobbeurs Vlaams-Brabant. Voor haar eerste editie is de jobbeurs alvast volledig volgeboekt. (De Standaard 17/11 09:43)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

04

VS en China in de clinch op APEC-top

De jaarlijkse economische top van de landen aan de Grote Oceaan is ontaard in een bitse uitwisseling van verwijten tussen China en de VS. De Chinese president Xi Jinping beklemtoonde dat het Amerikaanse protectionisme gedoemd is om te mislukken, terwijl de Amerikaanse vice-president Mike Pence de Chinezen beschuldigde van ‘agressieve handelspraktijken”’ (De Standaard 17/11 08:17)

» De Standaard  Skynet  

05

Politici kritisch over relatie voetbal en banken

Lionel Bajart (Open VLD) en Yves Evrard (MR) hebben vrijdag in de Senaat een voorstel ingediend dat de financiële relaties tussen de banken en hun klanten uit de voetbalsport wil laten doorlichten. (De Standaard 16/11 21:40)

» De Standaard  Skynet  


06

Vakbonden Bpost: 'Stop met spontane stakingsacties'

De vakbonden bij Bpost roepen de werknemers op om de spontane acties stop te zetten. 'Geef ons nu de tijd en de ruimte om met de directie te onderhandelen', vraagt Jean-Pierre Nyns (ACOD). Vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) begrijpt dat er argwaan en wantrouwen is. (De Standaard 16/11 13:45)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

07

Achter de schermen van mobiel bankieren

Self banking, homebanking, mobiel bankieren... de tijd dat we de bank binnenstapten om ál onze financiële zaken te regelen, ligt achter ons. De kantoren blijven weliswaar hun nut en waarde houden, maar achter de schermen heeft de digitalisering in de financiële sector voor een razendsnelle evolutie gezorgd. (De Standaard 16/11 09:46)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

08

Luminus investeert 700 miljoen in groene plannen: vooral extra windturbines op land

De energieleverancier EDF Luminus gaat de komende vijf jaar 700 miljoen euro investeren in groene energie en diensten rond energiebesparing. Het... (Het Laatste Nieuws 16/11 06:56)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

09

Lokale acties bij Bpost breiden uit: “Directie heeft jarenlang niet geluisterd, nu laten de mensen hun stem horen”

De gecoördineerde stakingsactie bij Bpost is dan wel opgeschort, lokaal blijven er spontane acties ontstaan tegen de werkdruk bij het bedrijf. Onder meer in Gent en Brussel zijn er stakingsposten opgericht, zegt Jean-Pierre Nyns van de socialistische vakbond ACOD vrijdagochtend. En ook in Antwerpen was er even een spontane actie. (Het Nieuwsblad 16/11 09:52)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

10

Banken werven nog altijd aan

Zijn er nog toekomstperspectieven voor jongeren die een loopbaan willen uitbouwen in de banksector? De meeste banken sluiten filialen, alleen al in 2017 verdwenen er 203 kantoren. Toch zijn er andere, zoals de coöperatieve bank Crelan, die blijven inzetten op lokale kantoren. “Nieuwe medewerkers selecteren we op hun klantgerichte aanpak.” (De Standaard 15/11 09:34)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens