Punthoofd logo
Laatste update: 22:15
Volgende update: 22:30

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Regionaal toerisme: ook je job altijd lekker dichtbij

Dat de klimaatspijbelaars je nu twee keer doen nadenken voor je je vliegtuigticket boekt, is goed nieuws voor aanbieders van dichtbijvakanties. Toerisme Oost-Vlaanderen is alvast heel blij met de eigen achtertuin. Wat zijn de voordelen van een regiotoerismejob? (De Standaard 18/03 09:15)

» Regionaal toerisme: ook je job altijd lekker dichtbij (De Standaard 18/03 09:15)
» Regionaal toerisme: ook je job altijd lekker dichtbij (Het Nieuwsblad 18/03 09:15)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

02

ING ook in Italië op de vingers getikt

ING is ook in Italië op de vingers getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank is in gesprek met de lokale toezichthouder over maatregelen om hun procedures te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen, worden geen nieuwe klanten aangenomen. (De Standaard 16/03 22:29)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

03

Deze kantoren van BNP Paribas Fortis zullen de deuren moeten sluiten

Tegen eind 2021 verdwijnen bij BNP Paribas Fortis 2.800 jobs en zullen 267 van de 678 bankkantoren de deuren moeten sluiten. Dat maakte het bedrijf eerder al bekend, maar La libre kreeg nu ook een lijst te pakken met 50 van de kantoren die zullen verdwijnen. (Het Nieuwsblad 17/03 08:45)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

04

Netflix onderzoekt prijsverhoging in België

Netflix experimenteert wereldwijd met zijn tarieven. Volgens Datanews doet de streamingdienst dat nu ook in België. (De Standaard 16/03 07:15)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

05

Ford schrapt meer dan 5.000 jobs in Duitsland

Het Amerikaanse autoconcern Ford gaat in Duitsland meer dan 5.000 jobs schrappen. Het zal voornamelijk gaan om vrijwillig vertrek. Ford kondigde in... (Het Laatste Nieuws 15/03 17:29)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  


06

Van boekhouding naar toerisme: ‘Heerlijk om met creativiteit zorg te dragen voor de gasten’

Toen Els Meekers op een blauwe maandag toevallig besliste om de oude schuur te renoveren tot een B&B, had ze nog geen besef dat de horeca haar passie zou worden. Heel spontaan groeide ze uit het beroep van bedrijfsadviseur om een carrière uit te bouwen als gastvrouw van restaurant en gastenverblijf La Fille d’Oscar in Donk (Herk-de-Stad). Een wending die ze zich nog geen moment heeft beklaagd. (De Standaard 15/03 09:29)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

07

Zoo Planckendael brengt met Monkey Business kmo’s samen in bedrijfsevent

In het najaar brengt Zoo Planckendael voor de eerste keer kleine en middelgrote bedrijven samen op een en hetzelfde bedrijfsevent. Tijdens 'Monkey Business' kunnen de kmo's met hun personeelsleden en hun gezinnen en met hun zakenrelaties genieten van een all-in event. De focus ligt op plezier, maar er is ook ruimte om contacten te onderhouden. (De Standaard 15/03 09:15)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

08

Greenyard wil 422 jobs schrappen

Het Belgische groentebedrijf Greenyard lanceert een transformatieplan waardoor mogelijk 422 banen zullen verdwijnen in verschillende landen waar de groep actief is. In België is maar ‘een zeer beperkt’ aantal banen bedreigd. (De Standaard 15/03 10:17)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

09

Een op de drie alleenstaanden kan verwarming amper betalen

Eén op de drie van alle alleenstaanden heeft moeite om op het einde van de maand de energiefacturen te betalen. Zij zitten in ‘energie-armoede’. (De Standaard 15/03 11:10)

» De Standaard  

10

Carrièreswitch vanuit Rusland: ‘Hoe mijn job mijn leven veranderde’

‘En dan vind je de job van je leven’. Voor sommigen is dat eerder ‘de job die hun leven veranderde’. Zoals de Russische Anastasiia Kudashova, van opleiding architecte maar vandaag aan de slag als designmanager in ons land. Ze switchte dus niet enkel van carrière maar ook van land. “Ik hou wel van de rationele Belgische mentaliteit.” (De Standaard 15/03 09:24)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens