Punthoofd logo
Laatste update: 00:45
Volgende update: 01:00

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Ryanair opent deur voor Belgische cao-onderhandelingen: “Een eerste stap”

De Ierse lowcostmaatschappij Ryanair is bereid om vakbondsdelegaties te erkennen voor de in België gebaseerde piloten en het cabinepersoneel, en om te onderhandelen over collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) volgens het Belgische arbeidsrecht. Dat zegt de maatschappij althans in een brief aan de Belgische vakbonden. Ze vraagt wel dat de geplande staking van 28 september wordt afgeblazen. (Het Nieuwsblad 18/09 21:57)

» Ryanair opent deur voor Belgische cao-onderhandelingen (De Standaard 18/09 21:34)
» Ryanair opent deur voor Belgische cao-onderhandelingen: “Een eerste stap” (Het Nieuwsblad 18/09 21:57)
» Ryanair opent deur voor Belgische cao-onderhandelingen (Het Laatste Nieuws 18/09 21:51)
» Ryanair - Ryanair opent deur voor Belgische cao-onderhandelingen (Skynet 18/09 21:56)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  Skynet  

02

Amerikaanse gerecht voert onderzoek naar Elon Musk en Tesla

Het Amerikaanse gerecht voert een onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Dat meldt het financiële persagentschap Bloomberg. Mogelijk werd fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had. (De Standaard 18/09 20:22)

» De Standaard  Skynet  

03

China heeft antwoord van 60 miljard dollar klaar voor Trump

China heeft nieuwe heffingen op Amerikaanse goederen aangekondigd met een totale importwaarde van 60 miljard dollar, nadat Washington bekendmaakte nieuwe tarieven in te voeren op Chinese goederen. President Donald Trump beschuldigt Peking er dinsdag van de Amerikaanse verkiezingen ‘te beïnvloeden’ met zijn handelssancties. (De Standaard 18/09 16:55)

» De Standaard  Skynet  Skynet  De Standaard  

04

Vakbonden gaan praten met Homans, stakingsacties lopen door

De Vlaamse waterwegen ondervinden veel hinder door een staking van de vakbonden van de maritieme diensten. Ze voeren actie tegen de hervormingsplannen van Vlaams minister voor bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA). ACV waarschuwt voor 'heel zware storingen van het scheepvaartverkeer de rest van de week'. (De Standaard 18/09 11:00)

» De Standaard  Skynet  

05

Welke IT-profielen zijn het populairst?

Er zijn diverse soorten IT’ers, maar in ons land wordt er volop gezocht naar ICT-ontwikkelaars. Bijna de helft van de vacatures is voor hen uitgeschreven. Binnen IT zijn er intussen vier knelpuntberoepen. Hoewel sommige IT-profielen echt in de lift zitten, is dat bij andere zeker niet het geval. (De Standaard 18/09 10:29)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  


06

Dit zijn de nieuwe briefjes van 100 en 200 euro

De nieuwe briefjes van 100 en 200 euro worden vanaf 28 mei 2019 in omloop gebracht. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) bekendgemaakt tijdens de voorstelling van de nieuwe briefjes. (De Standaard 17/09 18:58)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

07

Loodsen leggen werk neer in haven Antwerpen, Homans reageert scherp

In de haven van Antwerpen liggen al drie grote schepen stil nadat de loodsen vanavond het werk neerlegden. Dat bevestigt de socialistische vakbond... (Het Laatste Nieuws 17/09 21:45)

» Het Laatste Nieuws  

08

Coca-Cola overweegt om cannabisdrankje te lanceren

Coca-Cola voert gesprekken met het Canadese Aurora om samen drankjes te ontwikkelen gebaseerd op cannabis, maar dan zonder het psychoactieve effect. Dat meldt Bloomberg Televisie. (De Standaard 17/09 17:56)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

09

Geschiedenis studeren, informaticus worden: de roeping van de IT'er

Almaar meer mensen die in de IT terechtkomen, hebben studies gedaan die totaal niks met die sector te maken hebben. Door (een combinatie van) toeval, avondstudies en interesse worden ze pakweg systeembeheerder of Java-programmeur. Jonathan Barbier en Jens Vanden Meersschaut zijn hier twee voorbeelden van. (De Standaard 17/09 13:20)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

10

Solliciteren op het reuzenrad

Jobevents worden alsmaar specialer. Een voorbeeld hiervan is de jobdag van bedrijven in en rond de Antwerpse haven op donderdag 20 september. Je maakt er kennis met toekomstige werkgevers tijdens een ritje op het reuzenrad. (Gazet van Antwerpen 15/09 09:11)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens