Punthoofd logo
Laatste update: 00:45
Volgende update: 01:00

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Stakingen bij Coca-Cola: vestigingen in Antwerpen en Hasselt blijven dicht

De vestigingen van frisdrankproducent Coca-Cola in Hasselt en Antwerpen blijven donderdag dicht. Ook de sites van Heppignies en Chaudfontaine zullen de poorten niet openen. Vakbonden ACV en ABVV reageren verontwaardigd op de aangekondigde sluiting van de twee distributievestigingen in Hasselt en Heppignies. (Het Nieuwsblad 23/01 18:30)

» Werknemers Coca-Cola leggen donderdag werk neer in verschillende vestigingen (De Standaard 23/01 18:07)
» Werknemers Coca-Cola Wilrijk leggen donderdag werk neer uit solidariteit met sluitende fabrieken (Gazet van Antwerpen 23/01 17:31)
» Stakingen bij Coca-Cola: vestigingen in Antwerpen en Hasselt blijven dicht (Het Nieuwsblad 23/01 18:30)
» Werknemers Coca-Cola leggen morgen werk neer in Hasselt en Antwerpen (Skynet 23/01 17:44)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Skynet  

02

Coca-Cola wil twee vestigingen sluiten in ons land: 132 jobs bedreigd

Frisdrankbedrijf Coca-Cola European Partners Belgium wil in 2020 twee van haar vijf distributievestigingen sluiten, in Hasselt en Heppignies. Daarnaast wil het bedrijf ook de verkoop via automaten vereenvoudigen. Beide voorstellen kunnen een impact hebben op 132 jobs in Hasselt, Heppignies en in de verkoop via automaten. Het bedrijf kondigde de intentie woensdag aan op een bijzondere ondernemingsraad. (Gazet van Antwerpen 23/01 13:36)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

03

De baan op met Fluvius: ‘Snel en autonoom kunnen beslissen’

Vanaf 7 februari verdwijnt het logo van Eandis op het grote glazen gebouw langs de Brusselsesteenweg in Melle. Het wordt vervangen door de vloeiende ‘handtekening’ van Fluvius. Wat betekent dat voor de 5.330 medewerkers van het nieuwe eengemaakte netbedrijf, goed voor 7 miljoen gas-, elektriciteits-, kabel- en rioleringsaansluitingen in Vlaanderen? (De Standaard 23/01 10:08)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

04

UberX is geen taxidienst en mag blijven opereren in Brussel

De dienst UberX respecteert het Brussels wettelijk kader, zo stelt de Franstalige ondernemingsrechtbank van Brussel in een recente beslissing, die Uber woensdag verspreidt. De dienst die passagiers met professionele chauffeurs in contact brengt, mag dus in de hoofdstad blijven opereren. (De Standaard 23/01 05:12)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

05

Nyrstar getroffen door cyberaanval

Zinkverwerker Nyrstar heeft dinsdag een cyberaanval ondergaan. Sommige IT-systemen, bijvoorbeeld email, zijn momenteel niet beschikbaar in het hoofdkwartier in Zurich en wereldwijd bij de metaalverwerkings- en mijnbouwactiviteiten, meldt het bedrijf dinsdag. Operationeel zijn er geen gevolgen. (Het Belang van Limburg 22/01 21:28)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  


06

Buitenlandse investeringen in Vlaanderen op recordpeil

Buitenlandse bedrijven hebben vorig jaar 4,24 miljard euro geïnvesteerd in Vlaanderen: een record. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams minister-president Geert Bourgeois dinsdag heeft bekendgemaakt. (Het Nieuwsblad 22/01 18:21)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

07

Loonoverleg zit in het slop: vakbonden kondigen nationale staking aan op 13 februari

Het overleg tussen vakbonden en werkgevers binnen de Groep van 10 zit in het slop. De bonden pikken de “magere loonmarge” en “starre houding” van... (Het Laatste Nieuws 22/01 15:06)

» Het Laatste Nieuws  Skynet  

08

Neem jij binnenkort de e-cargobike?

Groene energie combineren met een vlottere mobiliteit. Dat is het opzet van het proefproject ‘Testcaravaan Ondernemers-Cargobikes & Trailers’. “Cargobikes nemen minder ruimte in beslag, waardoor de wegcapaciteit verhoogt en ze veel vlotter kunnen doorstromen.” Een alternatief voor de bestelwagen dus, maar hoeveel kost zoiets? (De Standaard 22/01 10:45)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

09

BeauVent: waar werknemers ook vennoten zijn

BeauVent cvba. Letterlijk vertaald betekent het ‘mooie wind’. Of er binnen de coöperatie ook een nieuwe, frisse wind waait? We namen poolshoogte bij Stefaan Soenen, projectontwikkelaar bij BeauVent cvba in Diksmuide. “Verontwaardigd naar het klimaat kijken, gaat ons geen stap verder helpen. Investeren in duurzame energie des te meer.” (Het Nieuwsblad 21/01 10:06)

» Het Nieuwsblad  

10

Banken mogen langer openblijven: tot 22 uur, in het weekend of zelfs op feestdagen

De Belgische banksector heeft een akkoord bereikt om ruimere openingsuren mogelijk te maken: zou zouden kantoren tijdens de week (in uitzonderlijke gevallen) tot 22 uur en op zaterdagnamiddag open mogen blijven, en ook op zon- en feestdagen klanten mogen ontvangen. Dat meldt De Tijd zaterdag. (Gazet van Antwerpen 19/01 09:43)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens