Punthoofd logo
Laatste update: 11:30
Volgende update: 11:45

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Zorgverlof nog steeds een vrouwenzaak: VBO pleit voor algemene herziening van onze verlofsystemen

Monica De Jonghe, directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), pleit naar aanleiding van Nationale Vrouwendag voor een algemene herziening van het Belgische verlofsysteem. Het opnemen van zorgverloven blijft immers nog steeds grotendeels een vrouwenzaak. “Zo komen we tot meer gelijkwaardigheid in de verdeling van de zorgtaken binnen het gezin. Het keukenaanrecht is geen exclusief vrouwenrecht.” (Het Nieuwsblad 11/11 12:37)

» VBO pleit op vrouwendag voor algemene herziening van verlofsystemen (De Standaard 11/11 09:17)
» Zorgverlof nog steeds een vrouwenzaak: VBO pleit voor algemene herziening van onze verlofsystemen (Het Nieuwsblad 11/11 12:37)
» VBO pleit voor algemene herziening van onze verlofsystemen (Skynet 11/11 07:49)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Skynet  

02

Busverkeer blijft verstoord in Vlaams-Brabant

Het busverkeer in Vlaams-Brabant blijft ook zondag nog verstoord door een vakbondsactie. (De Standaard 10/11 09:58)

» De Standaard  Skynet  Skynet  

03

Iran ontdekt groot nieuw olieveld

Iran heeft een groot nieuw olieveld ontdekt, waarin voldoende olie zit voor 53 miljard vaten. Dat heeft de Iraanse president Hassan Rouhani gezegd. (De Standaard 10/11 10:34)

» De Standaard  Skynet  

04

Betaalkaart van Apple is ‘seksistisch’

In New York is een onderzoek geopend naar de betaalkaart van technologiegigant Apple en de bank Goldman Sachs na beschuldigingen van discriminatie. Dat bevestigt de regulator van de financiële diensten van de Amerikaanse staat. (De Standaard 10/11 07:58)

» De Standaard  Skynet  

05

Jumbo en Hema gaan samenwerken

De Nederlandse ketens Jumbo en Hema zijn van plan in België en Nederland commercieel samen te werken. Zo zouden Hema-artikelen in de Jumbo-winkels verkocht kunnen worden. Dat kondigen de beide ketens vrijdag aan. Volgens diverse media zouden er plannen zijn om tientallen Hema-winkels op toplocaties om te toveren tot Jumbo’s. (De Standaard 08/11 19:47)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  


06

20 vluchten geannuleerd en urenlange vertragingen na staking bij Lufthansa

De staking bij het cabinepersoneel van Lufthansa donderdag en vrijdag blijft ook zaterdag nog doorwerken. Er zijn 20 vluchten geannuleerd op de... (Het Laatste Nieuws 09/11 11:01)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

07

Liever woning verkopen dan renoveren: strengere huurregels nopen eigenaars tot verkopen

Veel verhuurders van oudere woningen zetten hun panden te koop. Dat blijkt uit een rondvraag bij makelaars en vastgoedeigenaars. De verhuurders willen geen tienduizenden euro investeren om te voldoen aan de strengere huurregels, die vanaf 1 januari 2020 worden ingevoerd. (De Standaard 08/11 11:52)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

08

Vakbonden De Lijn ontkennen akkoord, staking in Vlaams-Brabant blijft duren

De vakbonden bij De Lijn ontkennen het bericht dat de Vlaamse vervoersmaatschappij donderdagavond omstreeks 20 uur verspreidde, dat er een akkoord zou zijn over het actuele sociaal conflict in Vlaams-Brabant. ‘Voorlopig zetten wij onze actie verder’, staat in een mededeling van het gemeenschappelijk vakbondsfront. (De Standaard 07/11 22:13)

» De Standaard  

09

Brussels Airlines wil kosten met meer dan 160 miljoen euro drukken

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines wil tegen 2022 een kostenbesparing realiseren van meer dan 160 miljoen euro op jaarbasis. Dat is donderdag aangekondigd tijdens een bijzondere ondernemingsraad, zo werd uit goede bron vernomen. (Gazet van Antwerpen 07/11 09:32)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  

10

China en VS gaan importheffingen afbouwen

China en de VS zijn overeengekomen om de handelsheffingen die ze elkaar hebben opgelegd, terug te draaien. Het gaat daarbij om de extra tarieven van de afgelopen maanden. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel bekendgemaakt. (De Standaard 07/11 10:23)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens