Punthoofd logo
Laatste update: 20:30
Volgende update: 20:45

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Airbnb trekt in 2020 naar beurs

Het onlineverhuurplatform Airbnb is van plan om volgend jaar naar de beurs te gaan. Dat is vandaag aangekondigd. (Het Laatste Nieuws 19/09 17:38)

» Airbnb trekt in 2020 naar beurs (De Standaard 19/09 17:03)
» Airbnb trekt in 2020 naar beurs (Het Laatste Nieuws 19/09 17:38)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

02

Opnieuw gaan studeren voor een job die beter past

Heel wat mensen verzeilen na hun middelbare studies in een job die hen niet echt op het lijf is geschreven. Weinigen durven er nadien radicaal mee breken om hun dromen na te jagen. Opnieuw gaan studeren en dan je boterham verdienen met wat je écht graag doet? Raoul Decoster is zo iemand. (De Standaard 19/09 09:14)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

03

Meer dan een Belg op de vijf telewerkt

Meer dan een op de vijf Belgen doet wel eens aan telewerken, blijkt uit een enquête van verkeersinstituut Vias en de FOD Mobiliteit en Vervoer. Dat zou nog meer kunnen zijn, want bijna de helft zegt een job te hebben die in aanmerking komt voor telewerk. (De Standaard 19/09 06:43)

» De Standaard  Skynet  

04

Amerikaanse centrale bank verlaagt rente weer

De Federal Reserve (Fed) heeft de rente in de Verenigde Staten opnieuw verlaagd. De Amerikaanse koepel van centrale banken haalde een kwart procentpunt van het belangrijkste rentetarief af. Daarmee moet de economie een steuntje in de rug krijgen, zei bankpresident Jerome Powell. (De Standaard 18/09 21:16)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

05

België bij Oeso-landen waar minste immigranten aan het werk zijn

Het percentage immigranten met een job in de Oeso-landen is in 2018 gestegen tot 68,3 procent. Daarmee zijn onder de immigranten bijna zoveel mensen aan de slag als bij zij die geboren zijn in het land in kwestie. (De Standaard 18/09 17:36)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  


06

Al twintigtal kandidaten willen Proximus leiden

Nog voor de aanwervingsprocedure gestart is, hebben zich bij Proximus al een twintigtal externe kandidaten gemeld om Dominique Leroy op te volgen als ceo. Dat viel te horen in de marge van een hoorzitting in de Kamer, waar bevoegd minister Philippe De Backer en Proximus-voorzitter Stefaan De Clerck uitleg gaven over de gang van zaken bij het telecombedrijf. (De Standaard 18/09 15:50)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

07

Luchtverkeersleiders bereiken akkoord over werkregeling: “Voorlopig geen acties meer op Zaventem”

Na maanden discussie en acties en dreigingen met acties, is er een akkoord over de nieuwe werkregeling bij Skeyes. Beter bekend als de luchtverkeersleiders van Zaventem, berucht als de mannen die het werk neerleggen wanneer de vakantie-uittocht begint. Nu is er een akkoord over de nieuwe werkregeling. Vakbonden stellen gerust: “Voorlopig is er geen reden tot acties.” (Gazet van Antwerpen 18/09 15:09)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Sociaal akkoord bij Skeyes over uurroosters

Bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol, is binnen het paritair comité een akkoord gesloten over het ‘planningsmechanisme’, of de uurroosters voor de luchtverkeersleiders. Het akkoord werd ondertekend door de directie en de socialistische én liberale vakbonden. Het ACV onthield zich. (De Standaard 18/09 12:46)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

09

Fed pompt nog eens 75 miljard in financieel systeem

Voor de tweede opeenvolgende dag moet de Amerikaanse centrale bank ingrijpen op de krappe markt voor kortlopende rekeningen. (De Standaard 18/09 17:14)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  

10

Mogelijk acties bij Ryanair in België op 27 september

Uit solidariteit met de geplande stakingen van Ryanair-werknemers in Spanje en Portugal op 27 september, zullen ook in België gebaseerde werknemers die dag mogelijk actievoeren. Welke vormt die acties zullen aannemen, is nog niet bekend. (De Standaard 17/09 15:46)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens