Punthoofd logo
Laatste update: 05:15
Volgende update: 05:30

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Bijna 16.000 Belgen op grootste zwarte lijst ter wereld

Bijna 16.000 Belgen en inwoners van ons land staan op World-Check, de grootste zwarte lijst ter wereld. Dat schrijft De Tijd. Dat zou in veel gevallen onterecht zijn. (De Standaard 24/06 08:01)

» Bijna 16.000 Belgen op grootste zwarte lijst ter wereld (De Standaard 24/06 08:01)
» 16.000 Belgen op grootste zwarte lijst ter wereld (Het Nieuwsblad 24/06 06:36)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

02

Bestuurders Vivaqua krijgen volgend jaar 65.000 euro

Vier bestuurders bij de Brusselse watermaatschappij Vivaqua verdienen volgend jaar opnieuw ruim 65.000 euro bruto. De Algemene Vergadering van de intercommunale besliste op 1 juni om die hoge vergoedingen te behouden. De voormalige Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) is één van die bestuursleden. Dat meldt BRUZZ. (De Standaard 23/06 21:57)

» De Standaard  

03

BNP Paribas Fortis verhuist ruim 120 jobs naar Lissabon

BNP Paribas Fortis verhuist in 2018 en 2019 een deel van de Operations & IT-afdeling van België naar Lissabon. Dat bevestigt woordvoerder Hans Mariën. Ruim 120 van de 412 medewerkers in ons land verhuizen, maar naakte ontslagen vallen er niet. (De Redactie 23/06 17:15)

» De Redactie  Het Laatste Nieuws  

04

Poetsvrouw wordt zorgkundige: de evolutie van de toekomst

Vorige dinsdag werd in het hele land de Dag van de Schoonmaak gevierd. Tienduizenden vrouwen (en enkele mannen) poetsen met plezier de woningen en kantoren van hun klanten. Nieuw is de evolutie dat het takenpakket wordt uitgebreid. Een aantal huishoudhulpen maken de overstap van poetsen naar meer zorgverlenende taken. “Mits een bijkomende opleiding is het perfect mogelijk om over te schakelen naar een carrière als zorgkundige”, zegt Pascale Conard van Trixxo Care, die heen en weer pendelde tussen beide disciplines. (De Standaard 23/06 16:16)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

05

Grant Thornton doorbreekt diplomafetisj: bachelors krijgen kansen op masterniveau

Bachelors rekruteren voor functies die vroeger enkel voorbehouden waren voor masters: dat is in een notendop de revolutionaire aanpak waarmee Grant Thornton het HR-landschap door elkaar schudt. Paul De Weerdt, managing partner, en Lieve Depoorter, HR-manager bij Grant Thornton, vertellen wat dit kan opleveren voor organisaties en medewerkers. Met kantoren in Antwerpen, Brussel, Gent, Turnhout, Hasselt en Doornik biedt Grant Thornton uiteenlopende diensten aan zoals audit, advisory, accountancy, tax en legal. (De Standaard 23/06 15:58)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  


06

Wa peizde? Es Infrabel iet veur eu?

De Infrabel Job Days Gent-Zeehaven zijn een speeltuin voor technici die hun carrière op de rails willen zetten. De Belgische spoorinfrastructuurbeheerder is wereldtop in nieuwe digitale verkeerstechnologie, het personeelstekort nijpend. Je gaat er aan de slag in een verrassend lokaal aanvoelende werkomgeving. (De Standaard 23/06 15:50)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

07

Belgische ceo’s verdienen zestien keer meer dan hun goedkoopste werknemers

De loonspanning - de verhouding van het salaris van de ceo ten opzichte van de laagste functie - is in België eerder laag in vergelijking met onze buurlanden. Dat blijkt uit onderzoek door hr-specialist Hudson. Toch verdient een topman in een Belgisch bedrijf gemiddeld zestien maal zoveel in vergelijking met de laagste functie binnen het bedrijf. (De Standaard 23/06 10:53)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

08

Washington zet import van Braziliaans rundvlees tijdelijk stop

De Verenigde Staten hebben donderdag de import van vers rundvlees vanuit Brazilië tijdelijk opgeschort. Die beslissing werd genomen “wegens de aanhoudende bezorgdheid over de voedselveiligheid van de producten die bestemd zijn voor de Amerikaanse markt”, zo blijkt uit een mededeling van het ministerie van Landbouw (USDA). (Gazet van Antwerpen 23/06 06:39)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Europees Hof moet zich uitspreken over langer openhouden kerncentrales

Het Grondwettelijk Hof heeft de zaak rond de levensduurverlenging van de kerncentrales Doel 1 en 2 doorverwezen naar het Europees Hof van Justitie. De procedure was begin januari aangespannen door de milieuorganisatie Bond Beter Leefmilieu en de Franstalige tegenhanger Inter-Environnement Wallonie. (De Standaard 22/06 12:52)

» De Standaard  

10

Hoe 'nonchalant' solliciteren IT-specialisten?

In bijna alle bedrijfssectoren zijn er IT-specialisten nodig. Denk aan ontwikkelaars, projectmanagers, analisten of netwerkengineers. Een zoektocht naar die zeldzame profielen wordt vaak uitbesteed aan een IT-consultancybureau. Maar wat als dat (bijna) allemaal dames zijn die die technische – en vooral mannelijke – profielen aanwerven? (Het Nieuwsblad 22/06 08:12)

» Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens