Punthoofd logo
Laatste update: 16:30
Volgende update: 16:45

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Skeyes: Brussels Airport eist dwangsom van 50.000 euro per getroffen vlucht

Brussels Airport zal aan de kortgedingrechter vragen om Skeyes een dwangsom op te leggen van 50.000 euro per vlucht die getroffen zou wordt door een storing bij de luchtverkeersleider. Ook in Wallonië vormt zich ondertussen een front tegen Skeyes. (De Standaard 21/05 19:40)

» Skeyes: Brussels Airport eist dwangsom van 50.000 euro per getroffen vlucht (De Standaard 21/05 19:40)
» Storingen bij Skeyes: Brussels Airport eist dwangsom van 50.000 euro per getroffen vlucht (Het Nieuwsblad 21/05 16:42)
» Brussels Airport trekt naar rechter tegen skeyes en eist dwangsom van 50.000 euro per getroffen vlucht (Het Laatste Nieuws 21/05 14:04)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  

02

Gezocht: straffe toekomstvoorspeller

Een opmerkelijke vacature bij Van Havermaet: het advieskantoor zoekt een King of Queen of the Future. Iemand die mee de lijnen uitzet op gebied van digitalisatie en innovatie. “Wij zijn nu al bezig met de opportuniteiten die de digitale revolutie met zich meebrengt. Het is aan die nieuwe collega om ons nog sneller te laten schakelen”, vertelt HR-director Elke Sweldens. (De Standaard 21/05 09:15)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

03

Meer kans op diploma dankzij een game

Jongeren met een migratieachtergrond hebben het vaak extra moeilijk op school. Een nieuwe game van de jonge Gentse Serious Urban Game-ontwikkelaar [ew32] helpt hen aan inzicht in hun eigen kwaliteiten en talenten. (De Standaard 21/05 09:10)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

04

Verenigde Staten verlenen Huawei drie maanden uitstel van executie

De Verenigde Staten hebben maandag het verbod voor Amerikaanse techbedrijven om hun producten ter beschikking te stellen aan het Chinese Huawei opgeschort tot midden augustus. Een “tijdelijke licentie van 90 dagen” moet de Chinese groep en zijn Amerikaanse partners de tijd geven om zich aan te passen, aldus het Amerikaanse ministerie voor Handel. (Gazet van Antwerpen 21/05 07:29)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  Skynet  

05

Duitse luchtverkeersleiding zwaait met premie van 2.000 euro per extra shift

De Duitse luchtverkeersleiding DFS wil het dreigende personeelstekort deze zomer opvangen door de luchtverkeersleiders een premie van 2.000 euro aan te bieden per extra shift die ze vrijwillig presteren. Dat schrijft Der Spiegel. Het voorstel werd overgemaakt aan de vakbonden, maar die happen nog niet toe. (De Standaard 20/05 21:27)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  


06

Ryanair boekt fors minder winst

Ryanair heeft afgelopen boekjaar fors minder winst gemaakt dan een jaar eerder. De Ierse luchtvaartmaatschappij voelt de stevige concurrentie en overcapaciteit op de luchtvaartmarkt. Daardoor staan ticketprijzen onder druk. Ook viel de belangrijke paasperiode net buiten het boekjaar. (De Standaard 20/05 12:29)

» De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

07

Plopsa belooft nieuwe werknemers ‘tekenpremies’ tot 10.000 euro

Pretparkgroep Plopsa gaat bepaalde nieuwe werknemers een ‘tekenpremie’ geven tot 10.000 euro. Ze krijgen die al uitbetaald met hun eerste loon. Het bedrijf hoopt zo de concurrentie te snel af te zijn in de strijd om personeel. (De Standaard 20/05 13:18)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

08

Na coworking volgt ‘costuderen’: blokkende studenten steeds meer welkom

Steeds meer bedrijven zetten de komende examentijd hun deuren open voor studenten. Vooral rond universiteitssteden worden faciliteiten aangeboden. Al komt ook West-Vlaanderen opzetten. Zo stelt flexwerkaanbieder Regus haar coworkingplekken in Ieper, Roeselare en Kortrijk vanaf maandag ter beschikking aan studenten. “De smartphone werkt de trend rond costuderen in de hand”, stelt professor Lode Godderis. (De Standaard 20/05 09:08)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

09

Google beperkt toegang van Huawei tot Android

Google heeft de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android beperkt. Dat bevestigt de zoekgigant. Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf. (Gazet van Antwerpen 20/05 07:25)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

10

EU haalt Caraïbische eilanden van zwarte lijst belastingparadijzen

De Europese ministers van Financiën hebben vrijdag besloten om Aruba, Barbados en Bermuda te schrappen van de zwarte lijst van belastingparadijzen. De drie Caraïbische eilanden hebben toezeggingen gemaakt om hun fiscaal beleid aan te passen, zo klinkt het vrijdag in een mededeling. (Het Nieuwsblad 17/05 15:27)

» Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens