Punthoofd logo
Laatste update: 14:30
Volgende update: 14:45

Economie RSS feed

De volgende financiële nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Filip Dierckx, de nummer twee van ’s lands grootste bank BNP Paribas Fortis, stapt op

Filip Dierckx, de nummer twee van ’s lands grootste bank, heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen. De topbankier zou normaal pas op 31 december stoppen als operationeel directeur bij BNP Paribas Fortis en niet-uitvoerend lid worden van de raad van bestuur. Ook dat laatste gaat niet door. Waarnemers brengen het vertrek in verband met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter voor Belfius. (Het Nieuwsblad 07/12 03:00)

» Filip Dierckx stapt per direct op bij BNP Paribas Fortis (De Standaard 06/12 18:00)
» Filip Dierckx, de nummer twee van ’s lands grootste bank BNP Paribas Fortis, stapt op (Het Nieuwsblad 07/12 03:00)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  

02

Vakbonden en directie AB InBev bereiken principeakkoord voor 5 jaar

Bij brouwer AB InBev hebben de vakbonden en de directie vrijdag een principeakkoord bereikt over werkzekerheid. Dat bevestigen vakbonden en directie. Het akkoord geldt volgens vakbond ACV Voeding en Diensten voor een periode van vijf jaar. (Het Nieuwsblad 06/12 22:24)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Skynet  

03

Franse treinverkeer opnieuw zwaar verstoord door pensioenprotest

Door de staking tegen de geplande pensioenhervorming van president Emmanuel Macron is het treinverkeer in Frankrijk voor de tweede dag op rij zwaar verstoord. (De Standaard 06/12 12:05)

» De Standaard  Skynet  

04

Uber kreeg vorig jaar 3.045 meldingen van seksueel misbruik in VS

Met zijn eerste veiligheidsrapport over wangedrag tijdens ritten via zijn platform, probeert Uber een kwalijke veiligheidsreputatie af te schudden. (De Standaard 06/12 15:58)

» De Standaard  De Standaard  Het Nieuwsblad  

05

Is een 3D-printer van de Aldi een goed idee? En kan je er makkelijk mee aan de slag?

Staat het 3D-printen in huis, tuin en keuken op de drempel van de Grote Doorbraak? Afgaande op de jongste reclamefolder van de Duitse discounter Aldi duidelijk wel. Ze prijzen qua eindejaarskoopje een 3D-printer aan voor 299 euro ‘voor de 3D-het-zelver’. ‘Interessant’, klinkt het bij de 3D-sector. ‘Maar eerlijk: de dag dat iedereen achter zijn bureautje in 3D zal printen, komt er wellicht nooit.’ (De Standaard 05/12 17:00)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  


06

Brouwerijen AB InBev opnieuw operationeel

De vakbondsblokkades bij AB InBev aan de brouwerijen van Leuven, Jupille en Hoegaarden werden woensdagavond onder dwang van de rechter opgeheven. De ochtendploeg ging in Leuven niet aan het werk, de brouwerij werd donderdag als laatste opnieuw opgestart. (De Standaard 05/12 19:41)

» De Standaard  De Standaard  Het Laatste Nieuws  Skynet  

07

Huawei kondigt nieuwe klacht aan tegen regering-Trump

Huawei start een nieuwe juridische procedure tegen de Amerikaanse regering. Deze keer gaat het om verzet tegen de beslissing om de Chinese telecomgigant uit te sluiten van bepaalde subsidies. (Het Belang van Limburg 05/12 10:18)

» De Standaard  Het Belang van Limburg  

08

Appartement aan zee mag je dan toch aftrekken van de belastingen

Wie een appartement aan zee heeft, mag die kosten aftrekken van de vennootschapsbelasting. Dat schrijft De Tijd na een uitspraak van het hof van beroep van Gent. (De Standaard 05/12 08:24)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

09

Nieuwe bank NewB rondt de beoogde kaap van 35 miljoen euro

De coöperatieve NewB heeft de beoogde 35 miljoen euro binnen, zo valt te lezen op de website van Newbe.coop. Twee weken geleden werd al de kaap van de 30 miljoen gerond, als voorwaarde om een banklicentie te kunnen aanvragen. Maar de coöperatieve besliste toen nog om nog 5 miljoen euro extra te zoeken. Investeerders hadden tot vandaag/middernacht de tijd om zich aan te melden. (Het Belang van Limburg 04/12 20:07)

» De Standaard  Het Nieuwsblad  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

10

AB InBev wil vrijdag praten met vakbonden als blokkades opgeheven worden

De directie van AB InBev zegt vanaf vrijdag weer te willen onderhandelen met de vakbonden over een nieuwe cao, op voorwaarde dat de blokkades van de brouwerijen in Leuven, Jupille en Hoegaarden opgeheven worden. De directie maakte dat voorstel woensdagmiddag over aan de vakbonden, die zich hierover momenteel beraden. (De Standaard 04/12 14:33)

» De Standaard  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens