Punthoofd logo

Rust in vrede, Punthoofd

Punthoofd heeft helaas zijn "End of Life" (EOL) bereikt. RSS feeds van nieuwsbronnen zijn niet zo betrouwbaar meer als 12 jaar geleden (nieuws gaat nu in thema's ipv in items) waardoor de functionaliteit en het nut van punthoofd voorbij gestreefd is geraakt.

Many thanks for the many years, Punthoofd en Anthony,-

Laatste update: 15:50
Volgende update: 16:05

Hoofdpunten RSS feed Volg Punthoofd op Twitter

Dit is de top 10 van de huidige nieuwsberichten in de Vlaamse pers. Volg het heetste Vlaamse nieuws nu ook op Twitter.

01

LIVE. “Zieke leden van Vlaams Parlement krijgen tot 40 procent minder inkomen”

Langdurig zieke leden van het Vlaams Parlement zouden voortaan tot 40 procent van hun inkomen minder krijgen. Dat heeft Liesbeth Homans (N-Va), voorzitter van het Vlaams Parlement dinsdag bevestigd op een persconferentie. De ingreep komt er naar aanleiding van de zaak-Sihame El Kaouakibi: dat parlementslid van Open VLD is al maanden afwezig in het Vlaams Parlement, nadat ze het onderwerp werd van een gerechtelijk onderzoek naar fraude bij enkele vzw’s. Desondanks bleef El Kaouakibi volledig uitbetaald worden. (Het Nieuwsblad 28/09 13:22)

» LIVE. “Zieke leden van Vlaams Parlement krijgen tot 40 procent minder inkomen” (Het Nieuwsblad 28/09 13:22)

» Het Nieuwsblad  

02

Vandalen beschadigen honderden lijnbussen in Limburg: busverkeer weer hersteld

In Limburg is het volledige busvervoer van De Lijn dinsdagochtend danig in de war gestuurd nadat vandalen ventielen van de buswielen sneden in de stelplaatsen van Hasselt, Winterslag en Beverlo. Daardoor stond een honderdtal bussen letterlijk aan de grond. Intussen zijn zo goed als alle bussen weer hersteld. (Het Nieuwsblad 28/09 12:50)

» Het Nieuwsblad  

03

Na periode vol tegenslagen wacht cruciale week voor Joe Biden nu de VS op slot dreigt te gaan

Er staat veel op het spel voor president Joe Biden deze week. Het Amerikaanse Congres wil stemmen over zijn infrastructuurplan van duizend miljard dollar, met daaraan gekoppeld het ambitieuze sociale pakket ter waarde van 3.500 miljard dollar. Maar boven die onderhandelingen hangt de donkere schaduw van een mogelijke ‘shutdown’. Biden snakt naar succes na een periode vol tegenslagen. (Het Nieuwsblad 28/09 09:33)

» Google News  Het Nieuwsblad  

04

Will Smith en zijn vrouw hebben open relatie: “Voor ons mag het huwelijk geen gevangenis zijn”

Het Amerikaanse acteurskoppel Will Smith (53) en Jada Pinkett-Smith (50) heeft geen monogaam huwelijk. Dat heeft de acteur gezegd in een interview met tijdschrift GQ. Beiden hebben sinds hun trouwfeest in 1997 al seksuele relaties gehad met anderen. (Het Nieuwsblad 28/09 11:26)

» Het Nieuwsblad  

05

Leerkracht probeerde haar nog te reanimeren: leerlinge wordt onwel in les en sterft in ziekenhuis

In de secundaire school Virgo Plus in Vilvoorde is maandag een leerlinge uit het tweede jaar overleden. Het meisje werd onwel tijdens de les LO en stuikte even later in elkaar. Ondanks reanimatiepogingen overleed ze later op de avond in het ziekenhuis. In de school heerst algemene verslagenheid. (Het Nieuwsblad 28/09 10:52)

» Het Nieuwsblad  


06

Explosieven gevonden in woning bij ‘geradicaliseerde’ man die al eerder zijn ‘te westerse’ zus afranselde

Een Palestijnse man is aangehouden op verdenking van terrorisme. Bij een huiszoeking in de woning van de man in Roeselare werden explosieven gevonden. Eerder had hij samen met zijn broer hun ‘te westerse’ zus en schoonbroer toegetakeld in Antwerpen. (Het Nieuwsblad 28/09 10:11)

» Het Nieuwsblad  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens