Punthoofd logo
Laatste update: 12:05
Volgende update: 12:20

Hoofdpunten RSS feed Volg Punthoofd op Twitter

Dit is de top 10 van de huidige nieuwsberichten in de Vlaamse pers. Volg het heetste Vlaamse nieuws nu ook op Twitter.

01

Watertekort? In dit dorp worden miljoenen liters drinkwater in kanaal gepompt

Miljoenen liters drinkwater die dagelijks zomaar in het kanaal worden gepompt. Het is het geval in Eisden, een deelgemeente van Maasmechelen. Het gaat om pompwater in het mijnverzakkingsgebied dat in de Zuid-Willemsvaart terechtkomt. Een vreemde situatie, aangezien er momenteel een acuut watertekort dreigt door de droogte en er gewerkt wordt aan een afschakelplan voor het drinkwater. (De Standaard 26/04 09:10)

» Watertekort? In dit dorp worden miljoenen liters drinkwater in kanaal gepompt - Het Nieuwsblad (Google News 26/04 08:53)
» Watertekort? In dit dorp worden miljoenen liters drinkwater in kanaal gepompt (De Standaard 26/04 09:10)
» Watertekort? In dit dorp worden miljoenen liters drinkwater in kanaal gepompt (Het Nieuwsblad 26/04 08:53)

» Google News  De Standaard  Het Nieuwsblad  

02

CD&V zet de aanval in op N-VA: “Onsamenhangende en vage plannen”

In een opiniestuk in De Morgen zegt CD&V-vicepremier en minister van Werk Kris Peeters vanmorgen dat de sociaal-economische voorstellen van N-VA... (Het Laatste Nieuws 26/04 10:38)

» Google News  Het Laatste Nieuws  

03

Politie zoekt nog 140 Sri Lankanen met banden met ISIS, moslims durven uit vrees de straat niet op

De politie in Sri Lanka is nog op zoek naar 140 mensen die ervan verdacht worden banden te hebben met terreurgroep Islamitische Staat (ISIS). Dat heeft president Maithripala Sirisena bekendgemaakt. De spanningen in het land lopen na de aanslagen van afgelopen zondag hoog op. Meerdere moslims durven de straat niet meer op en zijn al gevlucht uit hun huizen. (Het Nieuwsblad 26/04 10:11)

» Google News  Het Nieuwsblad  

04

Wereldwijde erkenning: voor penisprothese moet je bij Jessa in Hasselt zijn

De kliniek voor urologie van Jessa is uitgeroepen tot één van de acht beste centra voor penisprothesen ter wereld. Dat label van ‘global center of excellence’ krijgen ze vrijdag uitgereikt. Met 120 prothesen per jaar doet Jessa de helft van dit soort operaties in België. (Gazet van Antwerpen 26/04 11:00)

» Gazet van Antwerpen  

05

Date met Viktor Verhulst geveild voor gigantisch bedrag, maar dan loopt het uit de hand

In Gert Late Night werd heel wat geld geboden voor een date met Viktor Verhulst. De 66-jarige Liliane was de gelukkige: zij mocht een bord spaghetti verorberen met de jongeman. Maar dat etentje liep niet van een leien dakje. (Gazet van Antwerpen 26/04 10:53)

» Google News  Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  


06

Vrienden vieren al vier dagen dat ze miljoenen wonnen met kraslotje, maar door één detail zien ze mogelijk geen cent van dat bedrag

Toen twee Britse vrienden merkten dat ze samen 4 miljoen pond (ruim 4,6 miljoen euro) hadden gewonnen met een kraslotje, zijn ze begonnen aan een feestje dat vier dagen later nog altijd aan de gang is. Dat blijkt uit tal van Facebookfoto’s waarop de twee onder meer poseren met geldbiljetten, grote flessen champagne en cocktails. Al is hun feestje misschien wat voorbarig, want mogelijk gaan ze geen cent van hun winst zien. (Het Nieuwsblad 26/04 11:12)

» Google News  Het Nieuwsblad  

07

Duizenden babypinguïns in één nacht tijd uitgeroeid

Ze hadden geen schijn van kans. Toen er door noodweer een stuk van een ijsplaat in Antarctica afscheurde, was het lot van een kolonie keizerspinguïns beschoren. In één nacht tijd verdronken duizenden kuikens in zee. (Het Nieuwsblad 26/04 09:52)

» Het Nieuwsblad  

08

Brusselse politieman steekt stiefdochter in veel te heet bad “om haar discipline bij te brengen”

Een politieman hangt een straf van 8 jaar boven het hoofd omdat hij de dochter van zijn vriendin een bad gaf in veel te heet water. Het meisje hield er tweedegraads brandwonden over 60 procent van haar lichaam aan over. “Pure foltering”, zegt meester Sven Mary, advocaat van de vader en opa. “Hij deed het bewust om haar te leren wat discipline is.” (Het Belang van Limburg 26/04 10:49)

» Het Nieuwsblad  Het Belang van Limburg  

09

Isolatiespecialist Recticel verwerpt unaniem het bod van Ierse Kingspan

De raad van bestuur van Recticel verwerpt "na zorgvuldige overweging" unaniem het overnamebod - een "onaantrekkelijk voorstel” - dat het Ierse... (Het Laatste Nieuws 26/04 08:19)

» Het Laatste Nieuws  

10

Spilfiguur Zahran Hashim omgekomen bij Sri Lankaanse aanslagen, politie waarschuwt voor nieuwe aanvallen

De Sri-Lankaanse extremist Zahran Hashim, een van de spilfiguren van de aanslagen in Sri Lanka, is bij die aanslagen om het leven gekomen. Dat zei... (Het Laatste Nieuws 26/04 07:47)

» Het Laatste Nieuws  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens