Punthoofd logo
Laatste update: 16:45
Volgende update: 17:00

Hoofdpunten RSS feed Volg Punthoofd op Twitter

Dit is de top 10 van de huidige nieuwsberichten in de Vlaamse pers. Volg het heetste Vlaamse nieuws nu ook op Twitter.

01
Bart Swings pakt zilveren medaille in de massastart op Winterspelen

Swings na zilver: "Droom die uitkomt"

“Het is een droom die uitkomt”, zegt schaatser Bart Swings in een eerste reactie na zijn zilveren medaille op de massastart. “Het is iets waar ik lang voor gewerkt heb.” Swings bezorgde België de eerste medaille op de Winterspelen in twintig jaar. “De laatste dagen is een medaille vaak door mijn hoofd gegaan, maar ik wist dat ik die gedachte aan de kant moest zetten en er gewoon een goeie wedstrijd van moest maken”, legt Swings uit. Dat deed de schaatser uitstekend en hij voelde zich duidelijk erg fris. Ook tijdens de wedstrijd voelde Swings dat alles goed zat. “Ik kon gewoon niet meer wachten. Ik was aan het aftellen de laatste zes ronden om te beginnen sprinten”, zegt hij. “Ik ben nog nooit in een wedstrijd op zevenhonderd meter gegaan en hier op de Winterspelen doe ik dat eventjes”, lacht Swings. Zuid-Koreaanse topfavoriet Voor Swings was de massastart de discipline waarin hij het meeste kans maakte op een medaille en hij maakte die verwachtingen helemaal waar. Swings schaatste afwachtend en mikte vol op zijn eindsprint. Aan de Zuid-Koreaanse topfavoriet Seung-Hoon Lee was weinig te doen. Bart Swings maakte het hem nog even lastig, maar geraakte er niet over. Swings pakt zo knap het zilver, het brons gaat naar de Nederlander Koen Verweij. Historische medaille De zilveren medaille van Swings is historisch. Het is de zesde Belgische ooit op de Winterspelen en de eerste sinds het brons van Bart Veldkamp in 1998. (VTM 24/02 15:30)

» Bart Swings: “Olympisch zilver: het mooiste cadeau dat ik mezelf kon doen” - Het Laatste Nieuws (Google News 24/02 15:57)
» Bart Swings pakt zilveren medaille in de massastart op Winterspelen (Knack 24/02 14:00)
» Bart Swings zorgt voor historische zilveren medaille in massasprint (Gazet van Antwerpen 24/02 14:15)
» Swings na zilver: "Droom die uitkomt" (VTM 24/02 15:30)
» Swings pakt zilver op de Winterspelen (VTM 24/02 14:09)

» Google News  Knack  Gazet van Antwerpen  VTM  VTM  Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  Metro  

02
Zwarte economie in Borgerhout groter dan legale economie

De Wever over Borgerhout: ‘Nog tandje bijsteken’

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zegt al veel zaken in Borgerhout te hebben laten sluiten. Daarmee reageert hij op het uitlekken van het politierapport over de illegale economie in Borgerhout, waaruit blijkt dat de georganiseerde misdaad er zich diep heeft ingenesteld in het maatschappelijke leven. (De Standaard 24/02 15:18)

» Google News  De Standaard  Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  Knack  De Standaard  Gazet van Antwerpen  

03
SP.A trekt naar Brusselse verkiezingen zonder PS

SP.A trekt naar Brusselse verkiezingen zonder PS

Bij de vorige verkiezingen kwamen de Nederlandstalige en Franstalige liberalen nog in tandem op, maar na de schandalengolf in de hoofdstad - met verscheidene hoofdrollen voor de PS - wil SP.A het nu alleen doen. (Knack 24/02 14:32)

» Google News  Knack  De Tijd  

04

Vier agenten waren te bang om school te betreden tijdens schietpartij in Florida

Niet een, maar vier gewapende agenten die aanwezig waren bij het bloedbad op de middelbare school in Florida, grepen niet in toen de schutter op de... (Het Laatste Nieuws 24/02 15:19)

» Google News  Het Laatste Nieuws  

05

Broer van Abdeslam opgepakt na gewapende overval in Molenbeek

De oudere broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is opgepakt in verband met de gewapende overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op 23 januari. De officiële beschuldiging is diefstal met geweld in bende met wapenvertoon. (De Standaard 24/02 13:17)

» Google News  De Standaard  VTM  Het Laatste Nieuws  


06

Witte haai verwondt 55-jarige zwemster in Sydney: “Veel geluk dat ze haar been nog heeft”

Voor de kust van het Australische Sydney heeft een witte haai vrijdag een 55-jarige zwemster aangevallen. De vrouw raakte daarbij zwaargewond, zo melden de reddingsdiensten. Het was volgens de lokale autoriteiten de eerste bevestigde aanval door een haai in 25 jaar in de omgeving. (Gazet van Antwerpen 24/02 13:10)

» Gazet van Antwerpen  Het Laatste Nieuws  

07

3 pups aangetroffen in kou in park

In het natuurdomein De Gavers in Harelbeke heeft het dierenasiel De Leiestreek drie onderkoelde pups aangetroffen. Een hond had zelfs een gebroken pootje. De honden waren er achtergelaten in de vrieskou. “Iedereen die ons info kan geven over wie deze kleintjes heeft achtergelaten, kan dit anoniem doen bij het asiel van Zwevegem”, klinkt het in een oproep op Facebook. “De vrijwilligers van het asiel hebben de omgeving uitgekamd, maar mocht u nog een pup vinden, kan u de politie contacteren”, zegt het asiel. Ze doen ook een oproep om ongewenste puppy’s niet achter te laten, maar binnen te brengen in het asiel. “Als u pups verhandelt, moeten die volgens de wet gechipt en geregistreerd zijn. Pups die u naar het asiel brengt, moeten dat niet zijn. Dus indien u ongewenste pups heeft, breng ze gewoon in het asiel binnen in plaats van ze te dumpen.” (VTM 24/02 13:51)

» VTM  

08

Sp.a komt op zonder PS in stad Brussel

De ledenvergadering van sp.a-stad Brussel heeft vrijdagavond beslist om alleen op te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat... (Het Laatste Nieuws 24/02 13:15)

» Het Laatste Nieuws  

09

Ook volgende week nog bibberen

De temperaturen schommelen dit weekend rond en net boven het vriespunt. Ook volgende week blijft het bibberen, met minima tot -15 graden en kouder in de Ardennen, voorspelt het KMI. Deze middag is het zonnig met in de namiddag wat hoge wolkenvelden. Maxima van -1 tot +4 graden en een schrale oostelijke wind. Het kan wel kouder aanvoelen. Er zijn rukwinden tot 50 à 60 km/ u. Komende nacht blijft het helder en koud met minima van -4 graden in Vlaanderen tot -10 graden in de Ardennen. Morgen wordt het meestal zonnig, maar iets kouder. In Laag- en Midden-België verwacht het KMI maxima rond of net boven het vriespunt, in de Ardennen liggen de maxima tussen 0 en -3 graden. De gevoelstemperatuur ligt nog een aantal graden lager, door oosten- tot noordoostenwind. Zondagnacht is het helder of licht bewolkt. Het gaat stevig vriezen met minima tussen -5 graden in het westen van het land en tot -12 graden in de Ardense valleien. Sneeuw Maandag is eerst zonnig, met in de loop van de dag stilaan wolkenvelden. In de Ardennen zijn enkele sneeuwvlokken niet uitgesloten. Het is zeer koud met in vele streken maxima rond het vriespunt, en ten zuiden van Samber en Maas maxima tussen -1 en -6 graden. Ook dinsdag en woensdag worden zeer koude dagen met negatieve temperaturen in de Ardennen en nog steeds maxima rond het vriespunt in Laag- en Midden-België. De minima schommelen tussen -5 en -10 graden, en in de Hoge Venen tussen -10 en -15 graden, of lokaal nog wat lager. Donderdag blijft het wellicht nog droog. De temperaturen schommelen nog steeds rond het vriespunt en blijven negatief in de Ardennen. Vrijdag en zaterdag lijken storingen boven Frankrijk ook onze streken te gaan beïnvloeden. De kans op sneeuw of tijdelijk aanvriezende regen vergroot dan. De maxima worden licht positief in Vlaanderen. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie. (VTM 24/02 12:49)

» De Standaard  VTM  

10

DNA-afnames van 21.500 mannen in moordzaak Nicky Verstappen gestart: "Doe asjeblieft allemaal mee!"

In het Nederlandse Heibloem is de afname van DNA begonnen in de moordzaak-Nicky Verstappen. In totaal zijn 21.500 mannen uitgenodigd om DNA af te... (Het Laatste Nieuws 24/02 12:37)

» Het Laatste Nieuws  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens