Punthoofd logo
Laatste update: 00:30
Volgende update: 00:45

Hoofdpunten RSS feed Volg Punthoofd op Twitter

Dit is de top 10 van de huidige nieuwsberichten in de Vlaamse pers. Volg het heetste Vlaamse nieuws nu ook op Twitter.

01

Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is”

“Het lijkt er zeker op” dat de Saoedische journalist Jamal Khashoggi dood is. “Dat is heel jammer.” Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd, voor hij donderdag op het vliegtuig stapte naar een campagnebijeenkomst in Montana. Als het onderzoek aantoont dat Saoedi-Arabië hierbij betrokken is, zal er “een heel sterke verklaring” komen van de Verenigde Staten, klonk het nog. “Het zal heel ernstig moeten zijn”, zei Trump, die wel zei het onderzoek te willen afwachten. (Het Belang van Limburg 18/10 22:48)

» Trump: “Tenzij er een mirakel is gebeurd, ga ik ervan uit dat Khashoggi dood is” - Het Laatste Nieuws (Google News 18/10 22:37)
» Trump: "Tenzij er een mirakel is gebeurd, ga ik ervan uit dat Khashoggi dood is” (Het Laatste Nieuws 18/10 22:36)
» Trump: “Het lijkt erop dat Khashoggi dood is” (Het Belang van Limburg 18/10 22:48)

» Google News  Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  

02

Politiek wil fiscale voordelen van voetballers nu écht aanpakken: Coucke moet op bezoek bij De Block én Kamercommissie

Het worden drukke weken voor Marc Coucke. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat samenzitten met de Pro League-voorzitter om de gunstige RSZ-voordelen voor het voetbal te bespreken. Dat bleek uit het antwoord op een parlementaire vraag van Roel Deseyn. Het CD&V-Kamerlid zelf wil Coucke en de bevoegde ministers op zijn beurt uitnodigen om uitleg te komen geven in de Commissie Financiën. (Het Belang van Limburg 18/10 23:58)

» Google News  Het Belang van Limburg  

03

Voorzitter van KV Mechelen uitgenodigd voor verhoor bij de federale politie, maar niet in verdenking gesteld

KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans is donderdagochtend uitgenodigd voor een verhoor bij de federale politie in Hasselt in het kader van het onderzoek naar fraude en matchfixing in het Belgisch voetbal. Hij is niet in verdenking gesteld, zo meldt KVM op de clubwebsite. (Het Belang van Limburg 18/10 23:24)

» Google News  Het Belang van Limburg  

04

Bourgeois “begrijpt houding van Michel niet” in rel met Spanje, is “zeer ontgoocheld” in Reynders

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft geen begrip voor de houding van zijn federale collega's Charles Michel en Didier Reynders in... (Het Laatste Nieuws 18/10 21:23)

» Google News  De Standaard  Het Laatste Nieuws  

05

'Een eerste bom is zonet ontploft binnen onze politiediensten'

Zeker 1.500 Brusselse politieagenten zaten de voorbije dagen 'ziek' thuis. Ze deden dat uit protest tegen de hoge werkdruk. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) komt de Brusselse politie wat tegemoet. Hij erkent de hoge werkdruk en belooft nieuwe aanwervingen. Tegelijkertijd noemt hij de sociale onrust bij de politie onterecht, de vakbond ACV reageert met een open brief. (De Standaard 18/10 22:17)

» Google News  De Standaard  


06

Europese vakbonden dienen nieuwe stakingsaanzegging in bij Ryanair

De Europese vakbonden bij de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair dienen een nieuwe stakingsaanzegging in. Dat hebben ze gemeenschappelijk beslist, zo meldt de christelijke bediendebond LBC-NVK. Meerdere stakingen zijn mogelijk eind dit jaar. "Het is een stakingsaanzegging 'onder probatie'. Dat wil zeggen dat we Ryanair de kans geven om zijn positie radicaal bij te schroeven, maar dat zal moeten gebeuren voor het einde van het jaar. Indien dit niet gebeurt zullen er meerder stakingen gepland worden eind dit jaar", klinkt het in een persbericht. Rechten respecteren De bonden hadden donderdag ook een gesprek met de Europese Commissie. Die heeft zich volgens hen geëngageerd "om de lidstaten onder druk te zetten, zodat de rechten van de Ryanair-medewerkers eindelijk gerespecteerd worden op nationaal niveau". (VTM 18/10 20:45)

» Gazet van Antwerpen  VTM  Nieuws  

07

Groen vraagt hertelling van minstens drie Bilzense stembureaus aan

Groen Bilzen vraagt de hertelling van minstens drie Bilzense telbureaus. “We hebben met onze juristen een aantal slordigheden vastgesteld. Tot 5,5 procent verschil tussen het aantal vertrokken stembrieven uit een stembureau en het aantal toegekomen stembrieven op het hoofdtelbureau.” (Het Belang van Limburg 18/10 22:42)

» Het Belang van Limburg  

08

Britse fietst in 125 dagen de wereld rond

Na 125 dagen is de 38-jarige Britse Jenny Graham donderdagavond opnieuw in Berlijn aangekomen na een fietstocht rond de wereld. Volgens de Britse ambassade heeft ze daarmee een wereldrecord te pakken. (De Standaard 18/10 21:00)

» De Standaard  Het Laatste Nieuws  

09

Groen vraagt hertelling stembureau Bilzen nadat populairste politicus buitenspel wordt gezet: “Zetel gemist op minder dan 7 stemmen na”

Groen vraagt de hertelling van het laatste stembureau in Bilzen. Dat bevestigt lijsttrekker en Limburgs kopstuk Johan Danen (Groen). Een gewenste... (Het Laatste Nieuws 18/10 18:32)

» Google News  De Standaard  Het Laatste Nieuws  

10

Politie zoekt man die treinbegeleidster probeerde te verkrachten in Hoei

De politie en het parket van Hoei zijn op zoek naar een man die op 16 september rond 23.10 uur geprobeerd heeft een treinbegeleidster te verkrachten op lijn 125 tussen Namen en Luik. De verdachte is in het station van Statte opgestapt, en heeft de trein weer verlaten in Hoei. (Het Belang van Limburg 18/10 19:57)

» Het Laatste Nieuws  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens