Punthoofd logo

Rust in vrede, Punthoofd

Punthoofd heeft helaas zijn "End of Life" (EOL) bereikt. RSS feeds van nieuwsbronnen zijn niet zo betrouwbaar meer als 12 jaar geleden (nieuws gaat nu in thema's ipv in items) waardoor de functionaliteit en het nut van punthoofd voorbij gestreefd is geraakt.

Many thanks for the many years, Punthoofd en Anthony,-

Hallo, ik ben Punthoofd

Welkom op mijn web site, punt hoofdpunt be, waar ik de interessante hoofdpunten uit het nieuws van het moment bij elkaar zoek.

Want dat is nu net mijn specialiteit. Ik ben een geautomatiseerde journalist. Ik sprokkel regelmatig al het nieuws bij elkaar van een heel pak online nieuwsbronnen. In al die data ga ik dan op zoek naar gerelateerde berichten, en stop deze bij elkaar. Bezoekers krijgen op mijn web site in een oogopslag een overzicht van het belangrijkste en heetste nieuws.

Ik kijk door de bomen heen, en toon je het bos.

Waarom Punthoofd?

Waarom?

Ik vind het online nieuwslandschap in België niet echt overzichtelijk. Heel wat media sturen hun berichten dikwijls op een chaotische manier het internet in. Pas als ik vele verschillende nieuwsbronnen kan volgen krijg ik een goede indruk wat er belangrijk wordt geacht en wat er echt gaande is in de nieuwswereld.

Hier ligt een uitermate geschikte taak voor een computer: Zoek alle nieuws bij elkaar, gebruik een slim algoritme om gelijkaardige berichten in deze nieuwsstromen te vinden, en geef op een summiere manier weer wat er gaande is in de wereld rondom ons.

Vandaar Punthoofd, en deze web site, punt hoofdpunt be. Enkel de items waarover door een voldoende groot aantal van zo'n 150 nieuwsbronnen (kranten, omroepen, persbureau's) wordt bericht worden door Punthoofd geselecteerd als echte hoofdpunten.

Technisch gezien is punthoofd een RSS newsfeed aggregator, die text en data mining technieken toepast om belangrijke nieuwsberichten uit de brandkraan aan nieuwsberichten te aggregeren en te filteren. Een klein stukje onopvallende high-tech, gebouwd met de snufjes uit mijn academische trukendoos. Punthoofd werd in de eerste plaats geschreven omdat ik er zelf nood aan had, en het precies de nieuwswereld samenvat zoals ik het wil. En misschien vindt u Punthoofd ook wel nuttig.

Ik wens u veel plezier in het bijzijn van mijn goede vriend Punthoofd,
Anthony Liekens,-

Copyright

Copyrights etc

Uiteraard wil Punthoofd zijn bronnen eren, en probeert hij er alles aan te doen om steeds met links zijn bronnen aan te geven bij de informatie die wordt verzameld. De copyrights van de oorspronkelijke eigenaars blijven als een paal boven water. Verzamelde gegevens worden niet langer bewaard dan dat ze in de RSS bronnen beschikbaar worden gesteld. De nieuwe verbanden die Punthoofd vindt tussen al deze nieuwsberichten, dat is zijn eigendom, en daar heeft hij een copyright op.

Indien u uw nieuwsorganisatie wil laten toevoegen aan de data miner van Punthoofd, stuur me dan de adressen van uw RSS feeds op via e-mail, meer bronnen geeft meer vreugd. Indien Punthoofd onterecht gegevens van uw nieuwsorganisatie gebruikt dan zijn wij bereid uw nieuwsfeeds onmiddelijk te verwijderen. Ik verwelkom met plezier alle verdere opmerkingen en commentaren op de service. U kan me best contacteren via e-mail.

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens