Punthoofd logo
Laatste update: 00:15
Volgende update: 00:30

Media & Cultuur RSS feed

De volgende cultuur- en mediaberichten zijn momenteel "hot".

01

Antwerpse regisseur mag miniserie van BBC en HBO regisseren

De Vlaamse cineast Hans Herbots vormt samen met Sam Miller het regisseursduo van ‘Rellik’, een zesdelige minireeks in opdracht van BBC One en HBO Cinemax. Dat maakt het Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdag bekend. (Gazet van Antwerpen 24/03 17:24)

» Antwerpse regisseur mag miniserie van BBC en HBO regisseren (Gazet van Antwerpen 24/03 17:24)
» Hans Herbots mag miniserie van BBC en HBO regisseren (De Standaard 24/03 17:21)
» Hans Herbots in de regiestoel van BBC-HBO miniserie "Rellik" (Skynet 24/03 10:47)
» Vlaming regisseert BBC-HBO miniserie 'Rellik' (Het Laatste Nieuws 24/03 12:17)
» Hans Herbots maakt miniserie voor BBC en HBO (De Redactie 24/03 11:18)

» Gazet van Antwerpen  De Standaard  Skynet  Het Laatste Nieuws  De Redactie  Skynet  

02

Marc-Marie Huijbregts voor het eerst in ‘Samson en Gert’

Ketnet gaat op 1 april van start met nieuwe afleveringen van ‘Samson en Gert’. In Zomerpret verblijven Samson en Gert met de burgemeester, Van Leemhuyzen en Alberto op een camping. Die wordt uitgebaat door Jaap Mengelmoes, de broer van Joop, de vroegere buurman van Samson en Gert. (De Standaard 24/03 11:55)

» Gazet van Antwerpen  De Standaard  Het Laatste Nieuws  TV visie  

03

Jos (61) en Rosa (73) uit ‘Hotel Römantiek’: “Je leeft langer als je veel vrijt. Wij worden zeker 150 jaar”

We bedrijven de liefde ’s morgens, ’s middags en ’s avonds.” Antwerpenaar Jos (61) en zijn twaalf jaar oudere Rosa (73) zijn dé sterren van Hotel Römantiek, het Vier-programma waarin zestigplussers in een hotel in Zwitserland een nieuwe liefde konden vinden. Nu, negen maanden later, zijn ze nog samen. (Gazet van Antwerpen 24/03 10:29)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

04

Nederlander boekt per vergissing reis naar verkeerde Sydney... in Canada

Nederlander Milan Schipper uit Vaassen in de Veluwe had een reis naar Australië moeten maken, maar hij maakte een fout bij het boeken van het vliegtuigticket. Hij ging niet naar Sydney “down under”, maar naar Sydney in het winterse Canada. Dat schrijft de krant Algemeen Dagblad (AD). (Gazet van Antwerpen 24/03 10:31)

» Gazet van Antwerpen  

05

Niet Vier, maar VTM strikt Olga Leyers

Na haar deelname in De Slimste Mens op Vier kwam Olga Leyers in een wervelstorm terecht. ­Iedereen trok aan haar mouw. Nu het stof een beetje is gaan liggen, kan Olga de knoop doorhakken over haar toekomst. 'Ik kies voor VTM. Zij hebben me in huis ­genomen toen ik nog niets ­betekende.' (De Standaard 23/03 15:10)

» De Standaard  


06

Goed nieuws voor fans van ‘Reizen Waes’: Tom wil en krijgt vierde seizoen

Sinds 2013 reist Tom Waes naar landen die de doorsneetoerist liever links laat liggen. Tom heeft al veel plaatsen op de wereldkaart bezocht, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet. Een vierde seizoen van ‘Reizen Waes’? Dat ziet hij wel zitten, verklapt hij donderdagavond in één-programma ‘Mag ik u kussen?’. (De Standaard 23/03 11:14)

» De Standaard  TV visie  

07

Lize Spit niet welkom op Boekenbal

De Vlaamse succesauteur, van wie het debuut "Het smelt" kans maakt op de Libris Literatuurprijs, en haar collega's bij uitgeverij Das Mag zijn niet uitgenodigd op het Boekenbal van aanstaande vrijdag in Amsterdam. Das Mag is geen lid van de uitgeversbond en is daarom niet welkom op het openingsbal van de Boekenweek. (De Redactie 23/03 15:20)

» De Standaard  De Redactie  

08

Oekraïne weigert Russische zangeres voor songfestival

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU heeft de Russische kandidate voor het Eurovisiesongfestival, Joelia Samojlova, verboden Oekraïne de komende drie jaar te betreden. Dat maakte de veiligheidsdienst bekend. (De Standaard 22/03 14:49)

» De Standaard  

09

Amerikaanse choreografe Trisha Brown overleden

De Amerikaanse choreografe Trisha Brown, een icoon van de hedendaagse dansscène, is zaterdag op 80-jarige leeftijd in San Antonio, Texas, overleden.  (De Morgen 21/03 10:41)

» De Morgen  

10

Elke Clijsters vertelt over de zware periode na haar scheiding: “Ik huilde en wist niet hoe ik het einde van de dag zou halen”

“Er waren dagen dat ik mijn bed niet uit kwam. Dat ik amper een hap door mijn keel kreeg.” Elke Clijsters (31), de zus van, weet wat het is om een scheiding te verteren. Zij en voetballer Jelle Van Damme gingen na zeven jaar huwelijk uit elkaar. Ze schreef er het boek Dancing Solo over. Een doeboek over hoe je een relatiebreuk verwerkt. “Mocht ik niet Clijsters heten en niet bekend zijn, dan zou ik online daten.” (Het Nieuwsblad 20/03 21:13)

» Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens