Punthoofd logo
Laatste update: 21:35
Volgende update: 21:50

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

14-jarige jongen aangehouden voor mishandeling 71-jarige Hagenaar

De politie heeft een 14-jarige jongen aangehouden in verband met de dood van een 71-jarige man in Den Haag, afgelopen maandag. De man overleed 's avonds in het ziekenhuis, mogelijk als gevolg van mishandeling door een groepje jongeren eerder die dag. De 14-jarige jongen heeft zichzelf gisteren bij de politie gemeld en is vastgezet. Het onderzoek naar de overige verdachten gaat verder. Het Team Grootschalige Opsporing doet onderzoek naar het verband tussen de mishandeling en het overlijden van de man. Op zijn lichaam is sectie verricht. Over het verloop van het onderzoek wil de politie niks zeggen. Een groepje jongeren zou de 71-jarige Hagenaar maandag op straat hebben mishandeld. Hij zou ruzie hebben gekregen met de jongens na een bezoek aan zijn fysiotherapeut, aldus Omroep West. De jongens zouden hem geslagen hebben toen hij vroeg of hij erlangs mocht. Thuis voelde hij zich even later niet goed, waarop zijn vrouw een ambulance belde. De politie zoekt nog naar getuigen van de mishandeling op de Willem de Zwijgerlaan in het Statenkwartier. (NOS 19/09 17:28)

» 14-jarige jongen aangehouden voor mishandeling 71-jarige Hagenaar (NOS 19/09 17:28)
» 14-jarige jongen aangehouden voor mishandeling 71-jarige Hagenaar (NOS 19/09 17:28)
» Jongen (14) aangehouden voor dodelijke mishandeling (Blik op Nieuws 19/09 16:57)
» Jongen (14) aangehouden om dood 71-jarige Hagenaar (Telegraaf 19/09 16:39)
» Jongen (14) vast in zaak dood Hagenaar (MSN 01/01 01:00)

» NOS  NOS  Blik op Nieuws  Telegraaf  MSN  MSN  

02

Minuut stilte voor doodgeschoten advocaat Wiersum

In Utrecht hebben ongeveer veertig advocaten een minuut stilte gehouden voor hun vermoorde collega Derk Wiersum. De advocaten waren in het Beatrixtheater voor een vergadering van de Nederlandse Orde van Advocaten. De orde noemt Derk Wiersum een aimabel, integer mens en een deskundig advocaat die altijd opkwam voor de zwakkeren. Namens de orde hield deken Johan Rijlaarsdam een toespraak. "Als we toegeven hebben de klootzakken gewonnen", zei hij. Andere advocaten zeggen verbijsterd, geschokt en verbaasd te zijn. "Ik had niet verwacht dat het ooit in Nederland zou gebeuren", zei een advocaat na afloop. Op veel plekken wordt vandaag stilgestaan bij de dood van advocaat Derk Wiersum: Rijlaarsdam werd vanochtend bijgepraat door de ministers Grapperhaus en Dekker en de Nationaal Co├Ârdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg. In de gesprekken is het ook gegaan over beveiliging, vertelt verslaggever Martijn van der Zande, maar het is nog niet bekend of advocaten hebben gevraagd om extra bescherming. Totale verbijstering De deken zegt dat het vandaag een moeilijke dag was voor advocaten, die een dag na de moord weer gewoon aan het werk moesten. "Ze voelen wanhoop, woede. Er zijn advocaten die gevraagd hebben de zitting een tijdje aan te houden, omdat ze niet in staat waren om hun werk te doen. Mensen die zich afvragen of ze dit werk nog wel willen doen. Totale verbijstering." Toch wil de orde niet buigen voor "dit soort nietsontziende lieden", maar Rijlaarsdam kan zich voorstellen dat advocaten bang zijn geworden door de moord. Vanwege de liquidatie van Wiersum hangen vandaag op alle gerechtsgebouwen en bij de Raad voor de rechtspraak de vlaggen halfstok. Bij het kantoor van Wiersum in Amsterdam-Zuid hebben mensen veel bloemen gelegd en ook bij zijn huis in Buitenveldert liggen bloemen. Het onderzoek naar de moord en de voortvluchtige moordenaar is nog in volle gang. Na het veiligstellen van de sporen is de recherche begonnen met het bekijken van camerabeelden, buurtonderzoek en onderzoeken van eventueel dna-materiaal. (NOS 19/09 15:09)

» NOS  NOS  Blik op Nieuws  

03

Hudson's Bay definitief weg uit Nederland

Warenhuisketen Hudson's Bay heeft aangekondigd eind dit jaar uit Nederland te vertrekken. Het bedrijf heeft 15 filialen waar zo'n 1400 mensen werken. Een paar weken geleden lekte al uit dat alle winkels zouden sluiten. De vakbonden bevestigden dit toen, maar Hudson's Bay zelf hield vol dat er nog geen definitief besluit was genomen. Het was al duidelijk dat het niet goed ging met de winkels in Nederland. Hudson's Bay leed afgelopen kwartaal 317 miljoen euro verlies, waarvan 47 miljoen euro bij de Europese winkels. Om hoeveel het in Nederland ging heeft het bedrijf niet gezegd. In september 2017 opende Hudson's Bay hier de eerste zaken. Na ruim twee jaar is het dus einde verhaal voor de keten. Ontslagvergoeding Vanmiddag zijn alle medewerkers geïnformeerd over het vertrek. Vakbond CNV Vakmensen zegt dat het bedrijf op een nette manier afscheid neemt van het personeel. "Vooral omdat het avontuur maar zo kort heeft geduurd had het concern voor heel veel personeelsleden niet de verplichting om een sociaal plan af te sluiten", zegt Jacqueline Twerde van CNV Vakmensen. "We hebben in het verleden ook detailhandelsbedrijven gezien die de stekker eruit trokken en zich failliet lieten verklaren. De werknemers staan dan met lege handen." In het sociaal plan is geregeld dat werknemers een ontslagvergoeding krijgen. Ook mensen die korter dan twee jaar in dienst waren krijgen een vergoeding, terwijl dat niet verplicht is. Personeel mag de komende tijd gaan solliciteren onder werktijd en Hudson's Bay organiseert ook nog een banenmarkt voor de werknemers. (NOS 19/09 16:10)

» NOS  NOS  

04

Woningoverval leidt politie naar vondst 400.000,- euro cash

Naar aanleiding van een woningoverval in Zwijndrecht heeft de politie vorige week in een woning een verhuisdoos met bijna 400.000,- euro aan cash en vier rolexen gevonden. 'Het geld en de horloges zijn in beslag genomen. De vondst wordt nu bekendgemaakt, omdat er mogelijk mensen op zoek zijn naar het geld', zo laat het Openbaar Ministerie donderdag weten. (Blik op Nieuws 19/09 10:14)

» Blik op Nieuws  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens