Punthoofd logo
Laatste update: 00:15
Volgende update: 00:30

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

Verdachte dubbele moord Arnhem is voortvluchtige tbs'er

De 47-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een man en een vrouw in Arnhem, onderging een TBS-behandeling. In het kader van deze behandeling verrichtte hij werk buiten de kliniek. Op 15 maart is hij niet teruggekeerd naar de kliniek in Almere. (Blik op Nieuws 25/03 22:04)

» Voortvluchtige tbs'er opgepakt voor dubbele moord (NOS 25/03 15:56)
» Voortvluchtige tbs'er opgepakt voor dubbele moord (NOS 25/03 15:56)
» Verdachte dubbele moord in Arnhem blijkt voortvluchtige tbs'er (Volkskrant 25/03 18:35)
» Verdachte dubbele moord Arnhem is voortvluchtige tbs'er (Blik op Nieuws 25/03 22:04)
» Verdachte hotelmoord is tbs'er (MSN 01/01 01:00)

» NOS  NOS  Volkskrant  Blik op Nieuws  MSN  MSN  

02

Zomertijd: de klok vannacht een uur voorruit

In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok weer een uur vooruit. Om 02.00 uur zal het 03.00 uur worden en is de zomertijd weer van kracht en hebben we een uurtje korter slaap. (Blik op Nieuws 25/03 22:06)

» NOS  NOS  Blik op Nieuws  

03

Jongen van 11 aangereden op snelweg bij Oegstgeest

Op de snelweg A44 bij Oegstgeest is een jongen van 11 zwaar gewond geraakt bij een aanrijding. Hij werd geschept toen hij ter hoogte van een tankstation de weg wilde oversteken. Het ongeluk gebeurde op het weggedeelte richting Amsterdam. Wat er zich precies heeft afgespeeld, is nog niet bekendgemaakt. De A44 werd na het ongeluk tussen Oegstgeest en Voorhout in beide richtingen afgesloten. Rond 17.00 uur werden de rijstroken in de richting Den Haag weer vrijgegeven. (NOS 25/03 18:17)

» NOS  NOS  MSN  MSN  

04

Patrick Kluivert jarenlang slachtoffer van goksyndicaat

Voormalig voetballen Patrick Kluivert wordt na verluid al enkele jaren gechanteerd door een goksyndicaat. Kluivert zou in 2011 en 2012 een schuld hebben opgebouwd van 1 miljoen euro bij criminelen. (Blik op Nieuws 25/03 22:07)

» Volkskrant  Blik op Nieuws  

05

Vreedzaam protest in Rome en Londen voor én tegen jarige EU

In Rome hebben duizenden mensen gedemonstreerd tegen en voor de Europese Unie. Dat gebeurde op de dag dat in de Italiaanse hoofdstad het 60-jarig bestaan van de Europese samenwerking werd herdacht en gevierd. De betogingen verliepen zonder problemen, mede door de inzet van een grote politiemacht. Er was toestemming gegeven voor twee anti-EU-optochten. De politie verhinderde dat 150 betogers die met bussen uit Noord-Italië waren gekomen, zich bij een van de marsen aansloten. Zij wilden betogen tegen de EU, maar ook tegen de NAVO en plannen voor een hogesnelheidslijn in het noorden. Uit voorzorg bleven toeristische attracties zoals het Colosseum en veel musea en winkels vandaag dicht. Ook in Londen werd gedemonstreerd. Daar gingen tienduizenden mensen de straat op om te betogen tegen een vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Eerst werd bij het parlementsgebouw een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de terreuraanslag van woensdag. Een kleine meerderheid van de Britse kiezers stemde in juni in een referendum voor de brexit. Premier May wil de uittredingsprocedure woensdag officieel in gang zetten. Volgens de organisatoren waren er zo'n 25.000 demonstranten in Londen. Veel mensen hadden de EU-vlag om zich heen gedrapeerd, anderen hadden de gouden sterren van die vlag op hun gezicht geschilderd. (NOS 25/03 19:12)

» NOS  NOS  


06

Congolese rebellen onthoofden veertig politieagenten

<p>De moordactie werd uitgevoerd door strijders die loyaal zijn aan Kamwina Nsapu, een religieuze separatistenleider die in augustus door het leger werd gedood.</p> (NRC 25/03 15:42)

» NRC  MSN  

07

Barcelona vernoemt jeugdstadion naar Cruijff

FC Barcelona zal het nieuw te bouwen stadion voor de jeugdspelers vernoemen naar Johan Cruijff. Bovendien laat de Spaanse club een standbeeld maken van de voetbalicoon, die een jaar geleden overleed.Het bestuur van de Catalaanse topclub maakte het permanente eerbetoon vandaag bekend tijdens een speciale bijeenkomst. Cruijff, die als speler en coach Barcelona naar grote successen voerde, krijgt in de stad Barcelona ook nog een plein en een straat die naar hem worden vernoemd. "We will also dedicate a section of the FC Barcelona Museum to recognize the figure and history of @JohanCruyff" pic.twitter.com/MJXOKGP57O — FC Barcelona (@FCBarcelona) 25 maart 2017 Trots en dankbaar Zoon Jordi Cruijff toonde zich verheugd met alle eerbetoon aan zijn vader. 'Ik ben ontzettend trots en dankbaar. Mijn vader zou dit zeer gewaardeerd hebben', sprak hij tijdens de plechtigheid. Die had twee dagen later plaats dan gepland wegens het overlijden van oud-voorzitter Agustí Montal, uitgerekend de man die Cruijff in 1973 naar Barcelona haalde. Lees ook: Stad staat stil bij 'het Orakel van Betondorp': Johan Cruijff herdacht Cruijff, de legendarische nummer 14, overleed op 24 maart 2016 aan de gevolgen van longkanker. Zijn dood leidde al tot een grootse herdenking in het stadion Camp Nou en kreeg vandaag een vervolg met het besluit van het bestuur om het toekomstige stadion waar de jeugd en beloften trainen en spelen het 'Estadi Johan Cruyff' te noemen. Gouden bal Een sectie van het museum van de club zal ook worden gewijd aan Cruijf. De familie schonk een shirt van Barcelona met het rugnummer 9, dat de voetballer heeft gedragen, aan het museum. Alsmede een gouden bal die Cruijff won als beste voetballer van Europa. As central parts of this space in the FCB Museum, the Cruyff family have donated a Ballon d'Or and a Barça shirt worn by @JohanCruyff pic.twitter.com/uitApIP1Sl — FC Barcelona (@FCBarcelona) 25 maart 2017 Na het overlijden van Cruijf gingen in Amsterdam stemmen op de ArenA om te dopen tot Johan Cruijff Stadion. Tot nog toe is het daar niet van gekomen. (AT5 25/03 13:44)

» NRC  Volkskrant  AT5  

08

Meeste verdachten na aanslag Westminister weer op vrije voeten

Twee personen die werden aangehouden in het onderzoek naar de terroristische aanslag in het Londense Westminister zijn inmiddels weer vrijgelaten. Dit meldt New Scotland Yard. (Blik op Nieuws 25/03 14:05)

» NU.nl  Blik op Nieuws  

09

Stevige nederlaag voor Trump: nieuwe zorgwet - die Obamacare moest vervangen - haalt het niet

Donald Trump heeft vrijdag een stevige nederlaag geleden in het Amerikaanse Congres. De Amerikaanse president kreeg niet genoeg Republikeinen mee om Obamacare, de grote zorgwet van zijn voorganger Obama, te vervangen door een Republikeins alternatief. Trump had zijn partijgenoten in het Huis van Afgevaardigden voor het blok gezet met een slikken-of-stikken dreigement, maar daarvan waren niet genoe (Volkskrant 25/03 08:32)

» Volkskrant  

10

Venezuela heeft medicijnen nodig en vraagt VN om hulp

Venezuela heeft te kampen met een groot medicijntekort en heeft de Verenigde Naties (VN) om hulp gevraagd. President Nicolas Maduro maakte dat bekend in een toespraak op televisie, aldus de BBC. De VN heeft de kennis en middelen in huis om de medicijnvoorraad weer op peil te brengen, aldus Maduro. Met hulp van de VN kunnen de 'maatschappelijke en economische wonden' die het Venezolaanse volk geraa (Volkskrant 25/03 03:53)

» Volkskrant  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens