Punthoofd logo
Laatste update: 07:00
Volgende update: 07:15

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

Gullit rechterhand van Advocaat tot einde kwalificatie

De KNVB gaat na een week van totale chaos Dick Advocaat en Ruud Gullit aanstellen als het nieuwe duo voor het Nederlands elftal. Gullit wordt de rechterhand van Advocaat en zal een belangrijke rol in de staf van Oranje krijgen. (Telegraaf 27/04 06:07)

» ‘Advocaat nieuwe bondscoach met Gullit als assistent’ (NRC 27/04 03:40)
» 'Advocaat en Gullit gaan aan de slag bij Nederlands elftal' (NU.nl 27/04 04:37)
» Gullit rechterhand van Advocaat tot einde kwalificatie (Telegraaf 27/04 06:07)

» NRC  NU.nl  Telegraaf  

02

'NSB-kopstuk wilde begin 1940 een staatsgreep plegen'

NSB-kopstuk Meinoud Rost van Tonningen en een paar van zijn medestanders wilden begin 1940 dat de NSB een staatsgreep pleegde.  (NU.nl 27/04 04:04)

» NU.nl  Algemeen Dagblad  NOS  NOS  

03

Venezuela stapt uit organisatie van Amerikaanse landen

Venezuela stapt uit de OAS, een samenwerkingsverband van Amerikaanse staten. President Maduro is boos over de toenemende druk van meerdere Amerikaanse landen, waaronder de VS, om snel verkiezingen te houden en politieke gevangenen vrij te laten. De minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela maakte het besluit bekend op televisie. Binnen de OAS zelf waren al stemmen opgegaan om Venezuela uit de organisatie te zetten. Veertien lidstaten van de OAS waren daarvoor, waaronder de VS, Mexico, Canada en Brazilië. Ze verwijten Maduro onder meer dat hij het parlement buiten werking probeert te zetten. Maduro heeft na een grote verkiezingswinst van de oppositie eind 2015 de invloed van het parlement ingeperkt. Het verzet tegen Maduro wordt steeds sterker en er zijn steeds grotere demonstraties tegen zijn bewind. De afgelopen weken zijn bij botsingen tussen betogers en ordetroepen 29 doden gevallen. (NOS 27/04 02:02)

» NOS  NOS  Volkskrant  NU.nl  

04

Rechter verbiedt tussentijds beroep in zaak treinkaping De Punt

De Nederlandse staat mag niet in hoger beroep tegen een tussentijds vonnis in de zaak van de treinkaping bij De Punt. In februari bepaalde de rechtbank in Den Haag dat de zaak over de Molukse kapers niet is verjaard. De overheid wil dat aanvechten, omdat het gevolgen kan hebben voor veel andere gevallen waarbij door militairen of agenten geweld is gebruikt. Een hoger beroep als de zaak nog loopt, is ongebruikelijk. De rechtbank in Den Haag vindt de argumenten om in dit geval een uitzondering te maken niet zwaarwegend genoeg, schrijft RTV Noord. Executie Negen Molukkers kaapten in 1977 een trein bij het Drentse dorp De Punt. De inzittenden werden bijna drie weken gegijzeld voordat het kabinet mariniers de opdracht gaf om een eind te maken aan de gijzeling. Daarbij kwamen twee gegijzelden en zes kapers om het leven. De nabestaanden van twee Molukse kapers hebben de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld voor hun dood. Ze zouden van dichtbij zijn doodgeschoten, de nabestaanden spreken van een executie. (NOS 26/04 21:53)

» NOS  NOS  MSN  

05

Trump komt met 'grootste belastinghervorming uit de geschiedenis'

Het Witte Huis heeft een belastingplan gepresenteerd dat volgens minister Mnuchin van Financiën garant staat voor de grootste belastinghervorming uit de Amerikaanse geschiedenis. Een verlaging van de hoogste belastingschijf en een lagere vennootschapsbelasting vormen de belangrijkste onderdelen van de fiscale maatregelen waarmee president Trump al uitgebreid campagne voerde. De belastinghervormingen zullen volgens Trump leiden tot economische groei en meer werkgelegenheid. Zowel Republikeinen als Democraten vrezen voor de gevolgen voor de schatkist. De politici zijn bang dat drastisch lagere belastinginkomsten de staatsschuld zullen opdrijven. Trump claimt dat de economische groei die door de belastingverlaging wordt aangejaagd, snel zal zorgen voor meer en dus hogere belastinginkomsten voor de federale overheid. Veel economen betwijfelen dat. Voorstellen De president wil de vennootschapsbelasting terugbrengen van 35 naar 15 procent. Het aantal belastingschijven moet terug van zeven naar drie, en gewone Amerikanen worden tegemoetgekomen met een verdubbeling van de aftrekposten. Vooral de Amerikaanse middenklassen en rijke Amerikanen profiteren van de voorstellen, concluderen analisten. Families die veel kwijt zijn aan zorg voor hun kinderen, kunnen rekenen op extra belastingaftrek. Hiervoor had Trumps dochter Ivanka zich hard gemaakt. Importheffing Verdere fiscale maatregelen moeten bevorderen dat Amerikaanse bedrijven geen productie meer naar het buitenland verplaatsen. Zo worden ondernemingen die geld in het buitenland hebben ondergebracht, met fiscale prikkels aangemoedigd hun kapitaal terug te halen naar de VS. De veelbesproken importheffing die Amerikaanse producten meer concurrerend moet maken, ontbreekt in de plannen. Minister Mnuchin herhaalde in de marge van de presentatie van het belastingplan dat president Trump niet van plan is zijn belastingaangifte openbaar te maken. Trump zegt dat hij zijn gegevens niet kan vrijgeven, omdat de belastingdienst zijn aangiften onderzoekt. Leidraad De belastingvoorstellen van het Witte Huis dienen als leidraad voor de discussie in het Huis en de Senaat over de fiscale hervormingen. Alleen het Congres kan beslissen over grote belastingaanpassingen. Trump hoopt dat het Congres komende herfst overeenstemming bereikt over de belastinghervorming. (NOS 26/04 20:55)

» NOS  NOS  MSN  


06

Verdachte gearresteerd in moordonderzoek vader en zoon Zoetermeer

In het onderzoek naar de moord op een 49-jarige vader en zijn 23-jarige zoon uit Zoetermeer heeft de politie een eerste verdachte opgepakt.  (NU.nl 26/04 21:26)

» NU.nl  Blik op Nieuws  MSN  

07

De vijf belangrijkste momenten uit het interview met de koning

Persoonlijk is het, het interview met koning Willem-Alexander woensdagavond. Over zijn vader, zijn broer Friso, zijn jeugd zonder tv, Nelson Mandela en zijn rol als koning. Bij het zien van de beelden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op vliegveld Eindhoven in 2014 gaan de gedachten terug naar de bezoeken van koningin Beatrix aan Amsterdam Zuidoost, na de Bijlmerramp (1992), en Ensche (Volkskrant 26/04 22:57)

» Volkskrant  

08

Trump wil fikse belastingverlaging voor bedrijven

Trumps plannen voor belastinghervormingen moeten nog wel langs het Congres, waar ze zowel onder Democraten als Republikeinen omstreden zijn. (NRC 26/04 20:42)

» NRC  MSN  

09

‘Rembrandt en Renoir ter waarde van 27 miljoen geroofd’

<p>In Noord-Italië maakten dieven op sluwe wijze een kunsthandelaar twee schilderijen afhandig.</p> (NRC 26/04 21:02)

» NRC  NU.nl  

10

Maria Sjarapova wint eerste wedstrijd na rentree

<p>De Russische tennisster versloeg de Italiaanse Roberta Vinci in de eerste ronde van het toernooi van Stuttgart.</p> (NRC 26/04 21:29)

» NRC  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens