Punthoofd logo
Laatste update: 12:20
Volgende update: 12:35

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

Bommelding Tilburg was terreurdreiging

Het station in Tilburg werd zondagavond ontruimd nadat er een bommelding was gedaan. De politie spreekt van een serieuze melding. (NRC 20/08 11:55)

» Bommelding Tilburg was terreurdreiging (NRC 20/08 11:55)
» Arrestatieteam pakt vier mannen op na bommelding station Tilburg (Blik op Nieuws 20/08 08:27)
» Politie: bommelding Tilburg was terreurdreigement (Telegraaf 20/08 11:30)
» Station Tilburg ontruimd (MSN 01/01 01:00)
» Vier aanhoudingen na bommelding station Tilburg (NOS 19/08 22:34)

» NRC  Blik op Nieuws  Telegraaf  MSN  NOS  MSN  NOS  

02

Wietkwekerij gevonden bij grote brand in Arnhem

In het pand van poelier Blom in Arnhem waarin maandagochtend een grote brand woedde, was een hennepplantage gevestigd. Dat stelt de brandweer. Volgens een woordvoerder zijn wietplanten gevonden in het gebouw aan de Westervoortsedijk. (Blik op Nieuws 20/08 10:51)

» Blik op Nieuws  Blik op Nieuws  NOS  NOS  

03

Tweehonderd menselijke botten gevonden in Mexico, mogelijk massagraf

In het noorden van Mexico zijn op verscheidene plekken dicht bij elkaar bijna tweehonderd menselijke botten gevonden. Het gaat vermoedelijk om massagraven, zeggen de autoriteiten. De botten lagen over kilometers verspreid langs een rivier in de gemeente Guadalupe, in de staat Chihuahua. Sinds 2009 zijn daar vaker mensenbotten gevonden. Guadalupe ligt niet ver van de Amerikaanse grens. In het gebied woedt een drugsoorlog tussen criminelen en veiligheidstroepen. Er wordt dan ook van uitgegaan dat de botten van slachtoffers van het drugsgeweld zijn. (NOS 20/08 07:12)

» NOS  NOS  Telegraaf  MSN  

04

Spaanse politie schiet mesaanvaller dood

Een man liep met een mes een politiestation binnen in de buurt van Barcelona. Volgens lokale media riep hij daarbij ‘Allahu Akhbar’. (NRC 20/08 10:49)

» NRC  Telegraaf  

05

ProRail: spoor raakt vol, tijd voor actie

Volgens ProRail moet er geïnvesteerd en geïnnoveerd worden om het aantal reizigers en goederen te kunnen blijven verwerken. (NRC 20/08 09:45)

» NRC  MSN  


06

Korte hereniging voor 180 families uit Noord- en Zuid-Korea

Meer dan 57.000 mensen staan op de wachtlijst voor een hereniging. De families leven sinds de oorlog (1950-1953) gescheiden van elkaar. (NRC 20/08 08:51)

» NRC  MSN  

07

Dave Roelvink in de boeien na roekeloos rijgedrag en slok op

Dave Roelvink is zaterdagavond door de politie in Amsterdam klemgereden op het Surinameplein omdat hij gevaarlijk aan het rijden was, zo meldt de stadszender AT5. (Blik op Nieuws 20/08 08:28)

» Blik op Nieuws  MSN  

08

Amerikaanse ambassade in Ankara onder vuur genomen

De Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad Ankara is vanochtend meerdere keren beschoten. Drie kogels raakten de ruit en de deur van een beveiligingshokje bij het gebouw. Niemand raakte gewond. Volgens de autoriteiten zijn er in totaal zes kogels afgevuurd uit een rijdend busje. De schutters zijn er vervolgens vandoor gegaan. De politie is nog naar ze op zoek. De ambassade is deze week dicht vanwege een offerfeest. Tussen Turkije en de Verenigde Staten is een diplomatieke rel ontstaan over de Amerikaanse dominee Andrew Brunson. Die zit sinds 2016 vast in Turkije omdat hij betrokken zou zijn bij de mislukte staatsgreep in dat land. Vrije val lira Brunson zou ook banden hebben met de islamitische geestelijke Gülen, die volgens de Turkse regering achter de couppoging zit. Vrijdag werd een verzoek om het huisarrest van de Amerikaanse dominee op te schorten door de rechter afgewezen. Turkije en de Verenigde Staten hebben elkaar over en weer sancties opgelegd. Dat leidde tot een vrije val van de Turkse lira. Qatar is Turkije inmiddels te hulp geschoten om de economie een impuls te geven. (NOS 20/08 07:43)

» NOS  NOS  

09

Zeker tien doden bij aardbeving Lombok

Twee weken geleden kwamen zeker 460 mensen om het leven door een aardbeving op Lombok. Deze aardbeving was geen naschok, maar een nieuwe beving. (NRC 20/08 07:36)

» NRC  

10

Duitse journalist mag Turkije verlaten, proces tegen haar gaat door

De Duitse journalist Mesale Tolu mag Turkije verlaten. Ze wordt door de Turkse autoriteiten beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en mocht vanwege het proces tegen haar de grens niet oversteken. Een rechtbank in Turkije heeft het reisverbod onverwacht opgeheven. Wel gaat de rechtszaak tegen Tolu (33) gewoon door. Ook de aanklachten tegen haar echtgenoot Suat Çorlu blijven gelden, stelde de rechter. Het reisverbod tegen hem blijft van kracht en hij zal dus voorlopig in Turkije moeten blijven. Duitse media schrijven dat de opheffing van het reisverbod van Tolu als een verrassing komt. In april besloot een Turkse rechtbank nog dat zij in het land moest blijven vanwege de rechtszaak tegen haar. De journaliste noemde die uitspraak politiek gemotiveerd. Teken van toenadering De journalist is kind van Turkse ouders, maar heeft alleen de Duitse nationaliteit. Ze werkte enkele jaren voor een links persbureau in Turkije toen ze in april 2017 werd opgepakt, omdat ze banden zou hebben met een verboden partij. Na een aantal maanden in de cel werd ze in december vorig jaar vrijgelaten, onder voorwaarde dat ze binnen de landsgrenzen bleef. Door de zaak van Tolu en andere Duitsers die in Turkije in de gevangenis zaten, zijn de banden tussen Duitsland en Turkije sterk verslechterd. Volgens het Duitse persbureau DPA is de plotselinge opheffing van het reisverbod een teken dat Turkije toenadering zoekt. In februari werd de Duits-Turkse journalist Deniz Yücel ook vrijgelaten. De volgende zitting in het proces tegen Tolu staat gepland voor 16 oktober. Als de Duitse journalist wordt veroordeeld, kan ze een jarenlange gevangenisstraf opgelegd krijgen. (NOS 20/08 03:23)

» NOS  NOS  MSN  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens