Punthoofd logo
Laatste update: 03:00
Volgende update: 03:15

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

Agenten onwel bij vondst drugsafval Weert

Twee politieagenten zijn dinsdagavond onwel geworden toen ze in de Limburgse plaats Weert gingen kijken naar gedumpte vaten met drugsafval. Daar kregen ze last van prikkende ogen en geïrriteerde luchtwegen, vertelde een woordvoerder van de politie. Ook een fotograaf werd onwel. Alle drie zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. (Algemeen Dagblad 22/02 01:15)

» Agenten onwel bij vondst drugsafval in Weert (NOS 22/02 01:00)
» Agenten onwel bij vondst drugsafval in Weert (NOS 22/02 01:00)
» Drietal Weert onwel (Telegraaf 21/02 23:13)
» Agenten onwel bij vondst drugsafval Weert (Algemeen Dagblad 22/02 01:15)

» NOS  NOS  Telegraaf  Algemeen Dagblad  

02

Steeds minder jongeren geloven in een god

Steeds minder jongeren tussen de 15 en 25 jaar zijn godsdienstig. In 2010 zei 49 procent van hen dat ze bij een bepaalde godsdienst of levensbeschouwing hoorden, in 2015 was dat 41 procent, meldt het CBS. De daling is het sterkst bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar.  Van de religieuze stromingen is het christendom het populairst: 28 procent van de jongeren rekent zich tot deze geloofsovertuiging. 8 procent is moslim. Van de gelovige jongeren bezoeken protestanten relatief het vaakst een religieuze bijeenkomst. 56 procent van de protestantse jongeren gaat regelmatig naar de kerk. Van de islamitische jongeren bezoekt 36 procent geregeld een moskee.  Katholieke jongeren hebben het minst met religieuze bijeenkomsten: 6 procent van hen bezoekt de kerk minstens een keer per maand.  (NOS 22/02 01:53)

» NRC  NOS  NOS  

03

'Beveiligingsbedrijf lekte informatie naar criminelen'

De politieagent die ervan wordt verdacht opsporingsinformatie te hebben gelekt, deed dat naar een Marokkaans-Nederlandse misdaadorganisatie. Dat meldt NRC Handelsblad. (Algemeen Dagblad 21/02 23:44)

» Telegraaf  Algemeen Dagblad  NRC  

04

President Trump veroordeelt grafschennis, maar 'hij is te laat'

De Amerikaanse president Trump heeft de reeks dreigementen aan het adres van Joodse instellingen in de VS "verschrikkelijk en pijnlijk" genoemd.  Sinds begin dit jaar waren er al vier keer bedreigingen tegen Joodse doelwitten. Gisteren was er een bommelding bij verschillende Joodse instellingen, die vervolgens werden ontruimd. Op een Joodse begraafplaats in Saint Louis in Missouri werden de stenen op 179 graven omvergegooid. Tijdens een rondleiding in het National Museum of African American History and Culture in Washington zei Trump dat de incidenten "een droevige herinnering zijn aan het werk dat nog moet worden gedaan om haat en vooroordelen uit te bannen". Afgelopen week weigerde Trump nog om in te gaan op vragen over agressie tegen de Joodse gemeenschap. Onder anderen zijn voormalige Democratische rivaal Hillary Clinton riep hem op om zijn stem te laten horen. Ze noemde de voorvallen verontrustend.  Too little, too late De leider van het Anne Frank Centrum in New York, Steven Goldstein, vindt de reactie van Trump te mager en ook te laat. "Deze plotselinge erkenning is alleen maar een pleister op de antisemitische kanker die ook zijn regering heeft geïnfecteerd", schreef Goldstein op Twitter. "De Amerikaanse Joden zijn bezorgd", zei president Ronald Lauder van het Joods Wereldcongres. "Wij hopen dat de leiders op alle overheidsniveaus hiertegen op een krachtige manier stelling nemen. Het is niet alleen een Joods probleem, maar een probleem voor heel Amerika." Joodse Ivanka Trumps eigen dochter Ivanka was sneller met een reactie dan haar vader. Zij is zelf Joodse, ze heeft zich bekeerd tot het jodendom. Zij brak op Twitter een lans voor religieuze tolerantie en vindt dat religieuze centra beschermd moeten worden.  (NOS 21/02 23:00)

» NOS  NOS  MSN  

05

Manchester City wint spektakelstuk tegen Monaco in Champions League

Manchester City is met een spectaculaire thuiszege begonnen aan het tweeluik met AS Monaco in de achtste finales van de Champions League. De Engelsen wonnen het enerverende duel met 5-3. (NU.nl 21/02 23:53)

» NU.nl  


06

Zeven jaar cel geëist voor gedwongen prostitutie

Een 37-jarige pooier, die zijn naam in de lies van zijn partner liet tatoeëren en haar tot prostitutie dwong, heeft vandaag zeven jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen. Ook zou hij volgens de aanklager 60.000 euro schadevergoeding moeten betalen aan zijn slachtoffer.De officier van justitie bij de rechtbank Midden-Nederland verwijt de man zich schuldig te hebben gemaakt aan mensenhandel. Hij bedreigde de vrouw met geweld, dreigde seksfilmpjes van haar te verspreiden en liet haar in 2012 werken in clubs en achter de ramen in Laren, Amsterdam en Den Haag. Hij pakte tevens het door haar verdiende geld af. De man fungeerde als chauffeur en begeleider, bracht haar naar werklocaties en haalde haar daar ook weer op. De verdachte kreeg in 2011 een relatie met het toen 26-jarige slachtoffer. Als snel dwong hij haar tot prostitutie. (AT5 21/02 21:14)

» NOS  NOS  AT5  

07

Werkstraf voor in coma slaan student

Een 20-jarige man uit het Groningse Jonkersvaart is veroordeeld tot 240 uur werkstraf voor zware mishandeling. Hij sloeg twee jaar geleden een student in coma tijdens het uitgaan.  Naast de werkstraf kreeg de man een half jaar voorwaardelijke celstraf opgelegd en moet hij het slachtoffer ruim 7000 euro schadevergoeding betalen, meldt RTV Drenthe. Blijvend hersenletsel De Groningse student werd op 15 februari 2015 ogenschijnlijk zonder aanleiding met één vuistslag neergeslagen tijdens het uitgaan in Roden.  Hij viel met zijn hoofd op de grond en liep blijvend hersenletsel op. De man lag een paar weken in coma en de artsen vreesden een tijd voor zijn leven.  Geen aanleiding De dader uit Jonkersvaart zei twee weken geleden in de rechtszaal dat er sprake was van een opstootje en dat hij daarom uithaalde. Hij kende het slachtoffer niet.  Dat hij een jaar later tijdens een feest in Marum ook nog een andere man een kopstoot gaf, waarbij dat slachtoffer een gebroken neus opliep, vond de rechtbank extra kwalijk. Hogere straf Het vonnis van 240 uur werkstraf is hoger dan de eis. Het Openbaar Ministerie eiste tachtig uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke jeugddetentie tegen de Groninger.  De rechtbank vond het niet nodig om het jeugdrecht toe te passen omdat de man volwassen en volledig toerekeningsvatbaar was toen hij de misdrijven pleegde.  (NOS 21/02 21:02)

» NOS  NOS  Dagblad van het Noorden  

08

Tweede Kamer stemt in met gecontroleerde wietteelt

Een nipte meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met het voorstel van D66 om de wietteelt te reguleren. (NU.nl 21/02 19:38)

» NRC  NU.nl  AT5  MSN  

09

Eerste Kamer neemt wet Beroep Leraar en Lerarenregister aan

Dinsdag heeft de Eerste Kamer ingestemd met de invoering van de wet Beroep Leraar en Lerarenregister. Dit meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) dinsdagmiddag. (Blik op Nieuws 21/02 18:04)

» Blik op Nieuws  

10

Advocaat Klaas Otto opgepakt vanwege 'beïnvloeden getuigen'

Advocaat Jan Piet van R., die is opgepakt in het grote strafrechtelijke onderzoek naar oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender, wordt verdacht van beïnvloeding van getuigen. Verschillende betrouwbare bronnen hebben dat dinsdag gemeld aan het ANP. De politie wil de verdenking niet bevestigen. Op beïnvloeding van getuigen staat maximaal vier jaar celstraf. (Algemeen Dagblad 21/02 18:56)

» Blik op Nieuws  Algemeen Dagblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens