Punthoofd logo
Laatste update: 12:30
Volgende update: 12:45

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

9 miljoen illegale sigaretten gevonden in loods Klundert

In een loods op een bedrijventerrein in de Brabantse plaats Klundert zijn ongeveer negen miljoen sigaretten gevonden. Ze werden gisteren ontdekt tijdens een controle. Over de rookwaar is geen accijns- en omzetbelasting betaald. Hiermee is de fiscus voor ruim 1,5 miljoen euro benadeeld, meldt de gemeente Moerdijk waaronder Klundert valt. Pallets Medewerkers van de Belastingdienst, politie en gemeente bezochten onaangekondigd drie bedrijven in Klundert om te controleren of ze zich hielden aan milieu-, brandveiligheid- en bouwvoorschriften en administratieve verplichtingen. In een van de onderzochte loodsen stuitten ze op pallets met illegale sigaretten. De huurder van de loods kan een naheffing van accijns en een boete tegemoetzien, zo laat de gemeente weten aan Omroep Brabant. De douane heeft de sigaretten in beslag genomen. Eind vorige maand was er in Limburg een grote actie tegen illegale sigarettenhandel. De Belastingdienst legde toen uit hoe de handel werkt: (NOS 12/11 11:05)

» 9 miljoen illegale sigaretten gevonden in loods Klundert (NOS 12/11 11:05)
» 9 miljoen illegale sigaretten gevonden in loods Klundert (NOS 12/11 11:05)
» Grote vondst illegale sigaretten in Klundert (MSN 01/01 01:00)

» NOS  NOS  MSN  

02

Tienduizenden studenten hebben nog geld tegoed na ov-fout

Tienduizenden studenten hebben door een technische storing afgelopen zomer te veel geld betaald voor een reis met de bus, tram of metro. Uit het kwartaalbericht van de OV ombudsman blijkt dat bijna 58.000 studenten daar nog geld terug voor kunnen krijgen. Normaal gesproken is het reisproduct waarmee studenten doordeweeks gratis kunnen reizen in het ov, niet geldig van 16 juli tot en met 15 augustus. Door een fout in een jaarkalender lieten sommige bus-, tram- en metrovervoerders, waaronder Connexxion, Qbuzz, HTM, het GVB en de RET, studenten ten onrechte ook betalen op vrijdag 16 augustus. De fout kwam nog dezelfde dag aan het licht en de Regisseur Studenten Reisrecht maakte direct bekend dat studenten het te veel betaalde geld terug kunnen krijgen. Ze hoeven daarvoor alleen langs een kaartautomaat te gaan. Tot dusver heeft nog maar 20 procent van de getroffen studenten daar gebruik van gemaakt. (NOS 12/11 08:42)

» NOS  NOS  MSN  MSN  

03

Kabinet in beroep tegen rechterlijk vonnis IS-kinderen

Het kabinet gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Haagse rechter over het terughalen van IS-kinderen. De kortgedingrechter bepaalde gisteren dat Nederland zich moet inspannen om 56 kinderen van Nederlandse IS-leden zo snel mogelijk op te halen uit detentiekampen in Syrië. Hun moeders hebben geen recht op repatriëring. Maar als de autoriteiten ter plaatse de kinderen louter samen met hun moeders laten gaan, moet Nederland ook de moeders terughalen. De ministers Grapperhaus en Blok schrijven aan de Kamer dat de uitspraak vragen oproept "over een aantal aspecten, dat mogelijk onvoldoende is meegewogen, waaronder de internationale betrekkingen". Door in beroep te gaan wil het kabinet hier zo spoedig mogelijk duidelijkheid over. Overigens schrijven de bewindslieden ook dat het kabinet zal beginnen met het nakomen van de inspanningsverplichting die de rechter heeft opgelegd. De rechter bepaalde dat het vonnis direct moet worden uitgevoerd. (NOS 12/11 12:14)

» NOS  MSN  NOS  

04

Politie krijgt één tip over mishandeling conductrice Breda

De politie heeft één tip binnengekregen over de mishandeling van een conductrice op het station in Breda eind september. De tipgever heeft een naam van de mogelijke dader genoemd. De 63-jarige conductrice werd bewusteloos geslagen door een zwartrijder. Ze controleerde de man in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Hij had geen geldig kaartje. In Breda stapte de conductrice uit voor een korte pauze. De zwartrijder achtervolgde haar en sloeg haar zo hard van achteren op haar hoofd dat ze haar bewustzijn verloor. De politie gaf gisteren deze beelden vrij. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren. Het incident is vastgelegd op beelden van een bewakingscamera. De beelden werden gisteren vertoond tijdens het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant. De politie laat aan de omroep weten dat het slachtoffer het goed maakt. Ze is een dag na het incident weer aan het werk gegaan. Vanavond besteedt ook Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. (NOS 12/11 11:38)

» NOS  NOS  

05

Geliquideerde advocaat werd al weken gevolgd

De in Amsterdam geliquideerde advocaat Derk Wiersum werd al weken door een ‘moordcommando’ in de gaten gehouden. Volgens De Telegraaf zou niet alleen het kantoorpand van Wiersum in Amsterdam-Buitenverdert geobserveerd, ook zijn woonhuis. (Blik op Nieuws 12/11 08:25)

» Blik op Nieuws  


06

Rechter: Staat moet actief inzetten op terughalen kinderen Syriëgangers

De Nederlandse Staat moet zich inspannen om de Nederlandse kinderen van Syriëgangers naar Nederland te halen. Dit heeft de kortgedingrechter van de rechtbank Den Haag maandag bepaald. (Blik op Nieuws 11/11 15:39)

» Blik op Nieuws  MSN  

07

Facebook moet nepadvertenties John de Mol weren

Facebook is verplicht om nu en in de toekomst nepadvertenties te weren waarin mediaondernemer John de Mol Bitcoins en andere cryptovaluta aanprijst. Ook moet Facebook De Mol gegevens verstrekken over de identiteit van de partijen die achter de misleidende advertenties zitten. Dit heeft de rechtbank Amsterdam maandag bepaald. (Blik op Nieuws 11/11 16:21)

» Blik op Nieuws  

08

Zorgverzekeraar Menzis verhoogt premie 1 euro per maand, maar teert in op reserves

De premie van de basisverzekering van Menzis wordt volgend jaar 1 euro per maand duurder. De polis kost vanaf januari 2020 123 euro per maand. Om de premiestijging beperkt te houden, moet de verzekeraar wel een spaarvarkentje kapot slaan: 80 miljoen euro. (RTV Oost 11/11 06:00)

» RTV Oost  

09

Man raakt hand kwijt door vuurwerk

Zaterdagavond raakte een 33-jarige man uit Callantsoog ernstig gewond toen hij vuurwerk afstak dat in zijn hand afging. 'Het slachtoffer raakte hierdoor zijn hand kwijt', zo laat de politie zondag weten. (Blik op Nieuws 10/11 17:17)

» Blik op Nieuws  

10

Bridget Maasland nieuwe liefde van André Hazes

De breuk van André Hazes (25) en Monique Westenberg (41) was gisteren groot nieuws in de showbizz. Vandaag wordt bekend dat de mogelijke nieuwe liefde van Hazes Bridget Maasland (45) is. (Blik op Nieuws 10/11 16:30)

» Blik op Nieuws  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens