Punthoofd logo
Laatste update: 15:45
Volgende update: 16:00

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

Tiener verstopt zwaar en gevaarlijk illegaal vuurwerk in schuurtje

Op vrijdagavond deed de politie onderzoek in een schuurtje bij een woning in Oostzaan. Ter plaatse trof de politie een voorraad zwaar en gevaarlijk illegaal vuurwerk aan. (Blik op Nieuws 07/12 13:00)

» Tiener verstopt zwaar en gevaarlijk illegaal vuurwerk in schuurtje (Blik op Nieuws 07/12 13:00)
» Tiener verstopt mega-lading illegaal vuurwerk in schuur Oostzaan (Telegraaf 07/12 14:37)

» Blik op Nieuws  Telegraaf  

02

In brand gestoken Indiase overleden

De verkrachte vrouw die in India op weg naar de rechtbank in brand werd gestoken, is aan haar verwondingen overleden. De 23-jarige vrouw werd eind vorig jaar door een groep mannen verkracht. Toen ze deze week de rechtszaak erover wilde bijwonen, werd ze door enkele mannen opgewacht en in brand gestoken. Twee van de daders zouden de verkrachters zijn geweest, die op borgtocht vrij waren. Er is veel aandacht voor verkrachtingszaken in India, die vaak gepaard gaan met veel geweld. In het land worden zo'n negentig verkrachtingen per dag geregistreerd. Honderden mensen gingen maandag de straat op nadat een dierenarts in de stad Hyderabad was verkracht en vermoord. De politie doodde gisteren vier verdachten in die zaak toen ze op de vlucht sloegen bij een reconstructie op de plaats delict. (NOS 07/12 08:21)

» NOS  NOS  Telegraaf  

03

Bouterse toch in beroep tegen vonnis Decembermoorden

Desi Bouterse gaat toch in beroep tegen zijn veroordeling tot twintig jaar cel voor betrokkenheid bij de Decembermoorden. Dat heeft zijn advocaat Irvin Kanhai gezegd op een bijeenkomst van Bouterses partij NDP. Kanhai zei eerder deze week nog dat de Surinaamse president geen beroep aantekent tegen de straf die de krijgsraad een week geleden uitsprak, terwijl hij kort na het vonnis wel een hoger beroep aankondigde. Doordat de straf toch wordt aangevochten is Bouterse volgens zijn advocaat verdachte en geen veroordeelde, en daardoor kan hij zich kandidaat stellen voor de verkiezingen van volgend jaar. Bouterse en zijn advocaat spraken eerder van een oneerlijk, politiek proces dat wordt aangestuurd door Nederland. 'Krijgsraad bedankt' Op de partijbijeenkomst sprak Bouterse ook zelf de 3000 à 4000 kaderleden toe. De president bedankte de krijgsraad voor de veroordeling, omdat daardoor volgens hem de eenheid binnen de NDP hersteld is. Toen Bouterse na de uitspraak terugkeerde van een staatsbezoek aan China, werd hij verwelkomd door enkele duizenden aanhangers. "Dat bedankje is echt een typische uitspraak voor Bouterse", zegt correspondent Nina Jurna. "Hij probeert de zaak te bagatelliseren." Advocaat Kanhai vroeg de kaderleden verder of zij willen dat Bouterse meedoet aan de verkiezingen in mei 2020. Hierop klonk gejuich en gefluit. Ook riepen de kaderleden: "We want Bouta. We want Bouta." Na de toespraak van Bouterse klonk uit de zaal "We shall overcome", een lied dat wereldwijd wordt gebruikt door burgerrechtenbewegingen. De partijbijeenkomst stond verder vooral in het teken van de aanstaande verkiezingen, waarbij Bouterse hoopt te worden herkozen. (NOS 07/12 04:05)

» NOS  NOS  MSN  MSN  

04

'AIVD mocht info over Haga Lyceum delen maar liet ook steken vallen'

'AIVD mocht info over Haga Lyceum delen maar liet ook steken vallen'De CTIVD heeft op 6 december 2019 haar toezichtsrapport nr. 67 gepubliceerd, over de gegevensverstrekking door de AIVD over het Cornelius Haga Lyceum. Bij het rapport is een persbericht opgesteld. (Blik op Nieuws 06/12 22:10)

» Blik op Nieuws  

05

Politie neemt seksueel geweld centrum Leiden hoog op

De zedenincidenten in Leiden hebben voor de politie een hoge prioriteit gekregen. Dat maakt het korps vrijdagmiddag bekend. (Blik op Nieuws 06/12 20:22)

» Blik op Nieuws  


06

Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In 2022 volgt het bedrijfsleven. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. (Blik op Nieuws 06/12 17:14)

» Blik op Nieuws  

07

Grens van het Romeinse Rijk in Nederland genomineerd als Unesco-werelderfgoed

De Neder-Germaanse Limes – de voormalige grens van het Romeinse Rijk – is een uniek en onvervangbaar monument met universele waarde voor de mensheid. Daarom wordt deze grens door Nederland voorgedragen voor plaatsing op de Unesco Werelderfgoedlijst, maakte minister Van Engelshoven (Cultuur) vandaag bekend in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. (Blik op Nieuws 06/12 16:53)

» Blik op Nieuws  

08

Rechter straft zwaarder dan 20 jaar geleden

Rechters straffen gemiddeld 11 procent zwaarder dan 20 jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Rechtspraak en straftoemeting (Blik op Nieuws 06/12 15:42)

» Blik op Nieuws  

09

Advocaat Nabil B. stopt verdediging

De advocaat van kroongetuige Nabil B. heeft de verdediging van zijn cliënt neergelegd in het Marengoproces. Dit meldt De Telegraaf. (Blik op Nieuws 06/12 13:35)

» Blik op Nieuws  

10

NVWA zet testkopers in bij leeftijdsgrenscontroles tabaksverkoop

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat vanaf januari 2020 17-jarige testkopers inzetten bij de handhaving van de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak. De testkopers proberen bij supermarkten, tankstations, tabaksspeciaalzaken, horecabedrijven en kleinere verkooppunten (kiosken, belwinkels en avondwinkels) tabaksproducten te kopen. Een toezichthouder van de NVWA observeert de aankoop en legt aan de verkoper een maatregel op als het de testkoper lukt om tabak te kopen. (Blik op Nieuws 06/12 09:08)

» Blik op Nieuws  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens