Punthoofd logo
Laatste update: 01:50
Volgende update: 02:05

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

Hond zonder kop en poten in park in Brunssum aangetroffen

Een wandelaar heeft in de Limburgse stad Brunssum een lugubere vondst gedaan. In een park lag een onthoofde hond, waarvan ook de voorpoten ontbraken. (Blik op Nieuws 18/09 22:19)

» Wandelaar vindt onthoofd hondje zonder voorpoten in park (NOS 18/09 18:56)
» Wandelaar vindt onthoofd hondje zonder voorpoten in park (NOS 18/09 18:56)
» Hond zonder kop en poten in park in Brunssum aangetroffen (Blik op Nieuws 18/09 22:19)
» Onthoofd hondje zonder voorpoten gevonden (MSN 01/01 01:00)
» Onthoofd hondje zonder voorpoten gevonden (MSN 01/01 01:00)

» NOS  NOS  Blik op Nieuws  MSN  MSN  

02

Rusland roept Nederlandse ambassadeur op matje vanwege spionnennieuws

De Nederlandse ambassadeur in Rusland is op het matje geroepen vanwege het artikel van vorige week in NRC Handelsblad en de Zwitserse krant Tages-Anzeiger. Daarin stond dat twee Russische spionnen eerder dit jaar in Den Haag zijn ontmaskerd. Op de website van de Russische ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gemeld dat de ambassadeur is ontboden vanwege "de voortdurende campagne om de spionnenmanie op te jutten". Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat de ambassadeur is ontboden, maar wil daar inhoudelijk verder niet op ingaan. "De ambassadeur heeft herhaald wat de ministers Ollongren, Bijleveld en Blok vrijdag ook zeiden bij de inloop van de ministerraad: het kabinet doet nooit mededelingen over vraagstukken waar verwezen wordt naar vermeende operaties van de inlichtingendiensten", zegt een woordvoerder. Zwitserse ambassadeur Naast de Nederlandse ambassadeur moest ook de Zwitserse ambassadeur zich melden bij het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vanwege de spionnenpublicatie, die Moskou vorige week al als "simpelweg absurd" bestempelde. De Russische spionnen zouden op weg zijn geweest naar Zwitserland om daar een gifgaslaboratorium te hacken dat onder meer onderzoek doet naar de moordpoging op de dubbelspion Sergej Skripal. (NOS 18/09 22:05)

» NOS  NOS  Telegraaf  NRC  

03

Justitie eist 20 jaar cel voor Rotterdamse prostitutiemoorden

De twee vrouwen werden in de jaren negentig op brute wijze gedood. Het coldcaseteam in Rotterdam deed jarenlang onderzoek. (NRC 18/09 20:05)

» NRC  Blik op Nieuws  MSN  MSN  

04

Internationaal Strafhof begint vooronderzoek naar misdaden tegen Rohingya

Het Internationaal Strafhof ICC in Den Haag begint een vooronderzoek naar misdaden tegen de Rohingya-minderheid in Myanmar en hun deportatie naar Bangladesh. Uit dat onderzoek moet blijken of er voldoende grond is voor een echte zaak. Volgens de hoofdaanklager richt het onderzoek zich op de gedwongen verplaatsing van Rohingya, het schenden van hun grondrechten, moord, (seksueel) geweld en het vernielen en stelen van hun eigendommen. Veel dorpen van de Rohingya zijn tot de grond afgebrand. Etnische zuivering De aankondiging van het ICC komt op de dag dat de Verenigde Naties opriepen tot strafvervolging van de verantwoordelijke Myanmarese militairen door een internationaal tribunaal. Volgens een VN-team dat het lot van de Rohingya onderzocht, hebben militairen zich schuldig gemaakt aan gruwelijke wreedheden tegen deze moslimminderheid. Volgens de VN zijn Rohingya-mannen vermoord, zijn vrouwen en meisjes verkracht en zijn ook kinderen doodgeschoten of in de rivier gegooid. Sinds augustus vorig jaar zijn bijna 700.000 Rohingya voor het geweld gevlucht naar buurland Bangladesh. De VN spreekt van etnische zuivering. (NOS 18/09 19:48)

» NOS  NOS  Telegraaf  MSN  

05

Zeespiegel stijgt harder dan we denken

De opwarming van de aarde gaat zo hard dat de huidige scenario’s voor het waterpeil in 2100 de prullenbak in kunnen. Veel is nog onzeker. (NRC 18/09 22:35)

» NRC  MSN  


06

Deel paarden Oostvaardersplassen gaat verhuizen, veel edelherten worden afgeschoten

Provincie Flevoland heeft Staatsbosbeheer opdracht gegeven om het aantal grote grazers in de Oostvaardersplassen terug te brengen naar 1100 dieren. Op 11 juli 2018 was hiertoe al besloten door Provinciale Staten (PS). (Blik op Nieuws 18/09 20:03)

» NRC  Blik op Nieuws  MSN  MSN  

07

Parkeergarage Wormerveer ingestort, geen slachtoffers

In Wormerveer is dinsdagmorgen een etage van een parkeergarage ingestort. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio is een deel van de tweede verdieping naar beneden gekomen. (Blik op Nieuws 18/09 20:17)

» NRC  Blik op Nieuws  MSN  MSN  

08

Dodelijke klap vechtpartij Wallen was noodweer

Een 22-jarige Roemeen die tijdens een massale vechtpartij op de Wallen een fatale klap uitdeelde aan een 32-jarige Nederlander, handelde uit noodweer en wordt hiervoor daarom niet gestraft. Hij en zes andere deelnemers aan het gevecht zijn wel schuldig aan openlijke geweldpleging. (Blik op Nieuws 18/09 13:47)

» Blik op Nieuws  

09

Rutte geheimzinning of er met Prinsjesdag al een 'designated survivor' is

Premier Rutte vindt het wenselijk dat er niet de voltallige regering aanwezig is bij een bepaalde bijeenkomst of gebeurtenis waarbij eveneens de Raad van State en het parlement (bijna) geheel aanwezig zijn. Dit schrijft Rutte maandag in een brief aan de Tweede Kamer. (Blik op Nieuws 18/09 11:34)

» Blik op Nieuws  

10

Vliegtuig Rusland neergehaald: 15 doden

Regeringstroepen van het Syrische leger hebben voor de kust van Syrië een Russisch militair vliegtuig neergehaald. Daarbij zijn alle 15 inzittenden overleden. Dat meldt het Russische ministerie van Defensie, dat Israël de schuld geeft van het incident. (Blik op Nieuws 18/09 10:25)

» Blik op Nieuws  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens