Punthoofd logo
Laatste update: 03:05
Volgende update: 03:20

Nederland RSS feed

De actualiteiten bij onze noorderburen.

01

Wanbetaler raakt twee auto's kwijt binnen een uur

Een man heeft in Rotterdam in een uur tijd twee auto's moeten inleveren. Hij werd tijdens een verkeerscontrole in de wijk Ommoord van de weg geplukt, nadat zijn kenteken een hit had opgeleverd in de lijst met mensen met een openstaande boete. Omdat hij het bedrag niet kon voldoen, werd zijn auto in beslag genomen. Nieuwe auto gekocht De man kocht met het geld dat hij over had direct een nieuwe auto. Maar de wanbetaler werd opnieuw gespot door de kentekenscanner en kon vervolgens ook zijn splinternieuwe auto inleveren. "Ook wij hebben echt nog nooit zoiets meegemaakt", zegt een medewerker van de Belastingdienst die bij de verkeerscontrole betrokken was tegen RTV Rijnmond. In totaal zijn tijdens de controle zes auto's in beslag genomen. (NOS 16/07 22:50)

» Wanbetaler raakt twee auto's kwijt binnen een uur (NOS 16/07 22:50)
» Wanbetaler raakt twee auto's kwijt binnen een uur (NOS 16/07 22:50)
» Politie neemt binnen uur twee auto's van wanbetaler in beslag (MSN 01/01 01:00)

» NOS  NOS  MSN  

02

Interne chaos en stuurloosheid bij waakhond voor de media

Bij de toezichthouder in Hilversum heerst onrust. Er is weinig vertrouwen in de top. (NRC 16/07 21:44)

» NRC  MSN  

03

JIT: 'ongelofelijk boos' op premier Maleisië na uitspraken MH17-onderzoek

Onderzoeksleider Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) heeft zich "ongelofelijk boos" gemaakt over de uitspraken van de premier van Maleisië over het MH17-onderzoek. Premier Mahathir Mohammed zei vorige maand dat de bevindingen van het onderzoeksteam JIT over de vier verdachten van het neerhalen van het toestel "niets anders dan van horen zeggen" zijn. "Dit raakt aan je eigen eergevoel, want het team doet onafhankelijk onderzoek", zei de Nederlander Westerbeke. Hij prees verder de samenwerking met de Maleisiërs in het internationale onderzoeksteam. Westerbeke deed zijn uitspraken op een symposium over de ramp, waar ruim honderd nabestaanden bij waren. Vorige week beklaagden nabestaanden van Maleisische slachtoffers zich al over de uitspraken van hun premier. Meer getuigen Het JIT maakte vorige maand bekend dat het OM vier mensen vervolgt voor het neerhalen van vlucht MH17. De verdachten zijn drie Russen en een Oekraïner. Ze worden verdacht van moord. Het proces tegen de mannen, die op internationale opsporingslijsten zijn gezet, moet op 9 maart volgend jaar beginnen. Volgens Wilbert Paulissen, die het opsporingsteam MH17 leidt, zijn er sinds de presentatie van de verdachten meer getuigen bij gekomen. Hij lichtte niet toe hoeveel dat er waren, maar zei wel dat het onderzoek er "veelbelovend" uitziet. EU betuigt medeleven Ondertussen heeft de Europese Unie Rusland opnieuw opgeroepen om verantwoordelijkheid te erkennen en volledig mee te werken met het onderzoek. EU-buitenlandchef Mogherini betuigde verder haar medeleven aan de nabestaanden aan de ramp. "De EU spreekt haar volste vertrouwen uit in de onafhankelijkheid en de professionele aanpak van de aanstaande juridische procedures", zei ze. Morgen is de ramp met de MH17 precies vijf jaar geleden. Bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen wordt een officiële herdenking gehouden. (NOS 16/07 18:27)

» NOS  NOS  MSN  MSN  

04

Von der Leyen wint nipt, na gepassioneerde toespraak

De Duitse christendemocraat Ursula von der Leyen mag zich Commissievoorzitter noemen. Maar haar benoeming dinsdag in Straatsburg ging maar net goed. (NRC 16/07 20:31)

» NRC  MSN  

05

Overgroot deel van bedrijven houdt zich niet aan Arbo-regels

Bij ongeveer de helft van de bedrijven vormt beeldschermwerk een risico voor de gezondheid van werknemers. (NRC 16/07 20:03)

» NRC  MSN  


06

Drent krijgt 2,5 jaar cel en tbs voor mesaanval op politie

Een man van 40 uit Assen is veroordeeld tot tweeënhalf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor poging tot moord op een agent. Hij viel op 10 oktober twee agenten aan met messen, in de hoop dat ze hem zouden doodschieten. De politiekogels verbrijzelden zijn been. Bert B. zat tijdelijk in een instelling voor begeleid wonen in Emmen, nadat hij in een instelling in Assen een medebewoner had bedreigd met een mes. Hij hoorde op de dag van zijn moordpoging dat hij opnieuw moest verhuizen en raakte in paniek, schrijft RTV Drenthe. Toen agenten zijn appartement binnenkwamen, viel hij een van hen aan met messen. Radicaal Volgens de rechtbank is Suicide by cop een ernstig feit, dat een groot gevoel van onveiligheid heeft veroorzaakt. De persoonlijke omstandigheden van de man wegen dan minder zwaar. B. is autistisch en verminderd toerekeningsvatbaar. Eerder eiste het Openbaar Ministerie exact dezelfde straf. (NOS 16/07 18:22)

» NOS  NOS  MSN  

07

Von der Leyen nipt verkozen tot nieuwe voorzitter Europese Commissie

Een meerderheid van 383 Europarlementariërs stemde dinsdag voor de benoeming van de Duitse christen-democraat. (NRC 16/07 19:39)

» NRC  Telegraaf  

08

Bondscoach Seedorf en assistent Kluivert ontslagen in Kameroen

De twee oud-internationals werden in augustus vorig jaar aangesteld, maar moeten nu vanwege tegenvallende prestaties in de Afrika Cup alweer weg. (NRC 16/07 19:03)

» NRC  Telegraaf  

09

Grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Waalwijk

Maandagavond is rond 19.20 uur een grote brand uitgebroken bij een afvalverwerkingsbedrijf aan de Hilstraat in Waalwijk. Dit meldt de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant (MWB) maandag. (Blik op Nieuws 16/07 18:56)

» Blik op Nieuws  

10

Vrouw overleden na steekpartij in Vlaardingen

In een woning aan de Van ‘t Hoffstraat in Vlaardingen-West heeft in de nacht van maandag op dinsdag een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij raakte een 25-jarige vrouw zwaargewond en is naar een ziekenhuis gebracht. Hier is zij enige tijd later aan haar verwondingen overleden. (Blik op Nieuws 16/07 15:59)

» Blik op Nieuws  MSN  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens