Punthoofd logo
Laatste update: 22:17
Volgende update: 22:32

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Verdachte van schietpartij Utrecht geen onbekende voor gerecht: verkrachting, poging doodslag, bedreigen van vrouw en politie,...

De verdachte van een dodelijke schietpartij op de tram in Utrecht is aangehouden. De 37-jarige Gökmen Tanis kwam al meermaals in aanraking met het gerecht. (Het Belang van Limburg 18/03 19:39)

» Verdachte van schietpartij Utrecht geen onbekende voor gerecht: verkrachting, poging doodslag, bedreigen van vrouw en politie,... (Het Belang van Limburg 18/03 19:39)
» Hoofdverdachte van schietpartij Utrecht opgepakt: dertiger is geen onbekende voor gerecht (Het Belang van Limburg 18/03 18:39)

» Het Belang van Limburg  Het Belang van Limburg  

02

Britse parlementsvoorzitter sluit derde stemming over zelfde Brexit-deal uit

De Britse parlementsvoorzitter John Bercow heeft maandagmiddag besloten dat premier Theresa May niet voor de derde maal hetzelfde echtscheidingsakkoord met de EU mag voorleggen aan het Lagerhuis. (Gazet van Antwerpen 18/03 18:23)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Niels (21) zat op tram in Utrecht waar dader toesloeg: “Ik had het gevoel dat hij het op één vrouw gemunt had ”

In Utrecht is een verdachte opgepakt die maandagochtend op het 24 Oktoberplein het vuur opende op een tram. Er is momenteel sprake van 3 doden en 5 gewonden, waarvan 3 zwaargewond. “Hij schoot op de mensen die de vrouw wilden helpen”, zegt een eerste getuigen. (Gazet van Antwerpen 18/03 17:34)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

LIVE. Schietpartij in Utrecht: hoofdverdachte aangehouden

Het dreigingsniveau in de Nederlandse provincie Utrecht is naar het allerhoogste niveau gebracht na een schietpartij op het 24 Oktoberplein waar drie doden en negen gewonden bij gevallen zijn. De politie houdt rekening met een “terroristisch motief” en heeft een foto gedeeld van een 37-jarige verdachte. (Het Belang van Limburg 18/03 18:40)

» Het Belang van Limburg  

05

Dreigingsniveau in provincie Utrecht naar hoogste niveau, Crisiscentrum in ons land volgt situatie op de voet

Het dreigingsniveau in de Nederlandse provincie Utrecht is maandag naar het niveau 5, het allerhoogste niveau, gebracht. Het niveau blijft tot minstens 18.00 uur van kracht. Ondertussen heft de gemeente Utrecht het advies op om binnen te blijven. (Gazet van Antwerpen 18/03 16:55)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

N-VA:“Open Vld houdt asbestbedrijven hand boven het hoofd”

N-VA beschuldigt voormalig coalitiepartner Open Vld ervan asbestbedrijven als Eternit een hand boven het hoofd te houden. Een wetsvoorstel van N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel raakte vorige week niet gestemd in de Commissie Sociale Zaken, volgens N-VA omdat Open Vld samen met regeringspartners MR en CD&V met opzet wegbleef zodat er onvoldoende parlementsleden aanwezig waren. (Gazet van Antwerpen 18/03 09:31)

» Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  

07

Klimaatactivisten blokkeren gebouw BNP Paribas Fortis

Klimaatactivisten richten hun pijlen nu ook op de financiële sector. Activisten van ‘Act for Climate Justice’ hebben maandagochtend, samen met gele hesjes, het investeringskantoor van BNP Paribas Fortis in Brussel geblokkeerd. Daardoor kunnen personeelsleden het gebouw niet binnen. (Gazet van Antwerpen 18/03 09:27)

» Gazet van Antwerpen  

08

Gentse hof van beroep buigt zich over zaak rond de kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord start vandaag/maandag het proces in beroep. Het Gentse hof van beroep wil het proces op een week behandelen en heeft daarvoor het aantal getuigen beperkt in vergelijking met het proces in eerste aanleg. (Gazet van Antwerpen 18/03 06:20)

» Gazet van Antwerpen  

09

Leonie (25) doorbreekt een taboe, en heel Vlaanderen mag het weten: “Ja, ik ben nog maagd”

Ze is 25, bijzonder sociaal, ziet er goed uit en heeft een baan bij de tv. Toch is Leonie nog maagd. “No big deal, ik kom daar gewoon voor uit, maar het zegt wel hoe moeilijk het anno 2019 is voor jonge vrouwen om een amoureus, sociaal en professioneel leven te combineren.” Daar wil Leonie iets aan doen met de vlog ‘Leonie zkt. een lief’, die sinds vandaag online staat. (Het Nieuwsblad 11/03 18:33)

» Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens