Punthoofd logo
Laatste update: 21:45
Volgende update: 22:00

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

OEPS: “Foutje” van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel

In het begrotingsontwerp dat de regering-Trump dinsdag heeft voorgelegd, en dat onder de bombastisch klinkende naam “A New Foundation for American Greatness” een eerste stap moet zijn in het project “Make America great again”, is met dubbel krijt geschreven, zo moet blijken uit een rapport van de site Axios. In het ontwerp krijgt 2,06 biljoen dollar namelijk een dubbele bestemming: enerzijds moet dat geld gebruikt worden om het gat in de begroting dicht te rijden, anderzijds om de regering genoeg armslag te geven om de belastingen voor de minst behoeftigen te doen dalen. (Gazet van Antwerpen 25/05 20:21)

» "Foutje" van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (De Morgen 25/05 20:16)
» "Foutje" van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (De Morgen 25/05 20:16)
» "Foutje" van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (Het Laatste Nieuws 25/05 20:16)
» OEPS: “Foutje” van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (Gazet van Antwerpen 25/05 20:21)
» OEPS: “Foutje” van 2 biljoen dollar in Trumps begrotingsvoorstel (Het Belang van Limburg 25/05 20:21)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Ramadan start zaterdag

De ramadan, de islamitische vastenmaand, gaat komende zaterdag van start. Dat deelt Salah Echallaoui, de voorzitter van de Moslimexecutieve (EMB), vanavond mee. (De Morgen 25/05 21:09)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

03

Veel meer gewonden dan gedacht na aanslag Manchester

Bij de terreuraanslag van maandag in Manchester zijn veel meer mensen gewond geraakt dan tot dusver was meegedeeld. Volgens de nationale gezondheidsdienst NHS (National Health Service) werden na de aanslag 116 gewonden in ziekenhuizen opgenomen. Van hen worden er donderdag nog steeds 75 behandeld. Het aantal doden blijft ongewijzigd op 22. (Gazet van Antwerpen 25/05 17:37)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

GM aangeklaagd om sjoemelsoftware in trucks

De Amerikaanse automaker General Motors (GM) is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat het in zijn vrachtwagens gebruik zou hebben gemaakt van sjoemelsoftware om emissietesten te manipuleren. Mensen die trucks van GM bezitten of leasen, hebben de zaak aangespannen. (De Morgen 25/05 19:35)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

05

Gepikeerde Tom Dumoulin: "Ik hoop dat Quintana en Nibali hun podium verliezen"

Roze truidrager Tom Dumoulin kwam vandaag nooit echt in de problemen in de loodzware Dolomietenrit van de Giro. Nairo Quintana en Vincenzo Nibali bestookten de Nederlander meermaals, maar plooien deed hij niet. Wel ziet hij Thibaut Pinot en enkele andere renners naderen in het klassement. "Ik snap niet dat Nairo en Vincenzo niet meedraaiden op het eind", zei hij. "Ze verliezen tijd, hun podium komt ook in gevaar." (De Morgen 25/05 18:50)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  


06

Mathieu van der Poel na knappe zege: "De weg? Ik amuseer me nog te veel met andere zaken"

Mathieu van der Poel boekte vandaag een fraaie zege in de Baloise Belgium Tour. Door onder meer Belgisch kampioen Philippe Gilbert achter zich te laten, toont de 22-jarige Nederlander dat hij ook op de weg meer dan zijn mannetje staat. "Maar ik wil niet te veel hooi op mijn vork nemen", stelt Van der Poel. "Ik amuseer me nog te veel met andere zaken." (De Morgen 25/05 18:31)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

07

Griekse ex-premier gewond bij aanslag met bombrief

De vroegere Griekse premier Lucas Papademos is vandaag gewond geraakt door een aanslag in het centrum van Athene. In de auto van de politicus ontplofte een explosief dat verstopt zat in een envelop. (De Morgen 25/05 18:22)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

08

Luis Suarez loopt dijblessure op en mist mogelijk oefeninterlands tegen Ierland en Italië

Luis Suarez heeft vandaag op training bij FC Barcelona een spierverrekking opgelopen in de rechterdij. Hij is volgens de Catalaanse club vijftien dagen buiten strijd. Daardoor dreigt de aanvaller de oefeninterlands met Uruguay van begin juni tegen Ierland en Italië te missen. (De Morgen 25/05 17:57)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

09

Sergio Herman opent café in AIRrepublic

Sergio Herman opent volgende maand AIRcafé, een nieuw selfservice/take-awaygedeelte van zijn pas twee maanden jonge restaurant AIRRepublic in het Nederlandse Cadzand. (De Morgen 25/05 17:52)

» De Morgen  De Morgen  Het Laatste Nieuws  

10

Spookrijdster zwaargewond naar ziekenhuis afgevoerd na ongeval op E314 richting Leuven

De E314 naar Leuven was donderdagmiddag een tijdlang volledig versperd door een botsing van drie auto’s. Hierbij was ook een spookrijdster betrokken. “Het moet een serieuze klap geweest zijn”, aldus woordvoerder Peter Bruyninckx. Ondertussen meldt het Verkeerscentrum dat de weg richting Leuven weer vrij is en dat de afsluiting in Aarschot opgeheven is. (Gazet van Antwerpen 25/05 19:18)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens