Punthoofd logo
Laatste update: 02:00
Volgende update: 02:15

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Dodentol bosbranden Portugal stijgt tot 41

De dodentol van de bosbranden in Portugal is opgelopen tot 41. Dat heeft de civiele bescherming dinsdag gemeld. (Gazet van Antwerpen 17/10 20:58)

» Dodentol bosbranden Portugal stijgt tot 41 (Gazet van Antwerpen 17/10 20:58)
» Dodentol bosbranden Portugal stijgt tot 41 (Het Belang van Limburg 17/10 20:58)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Trump zakt in lijst van superrijken

De verkiezing tot president van de Verenigde Staten heeft Donald Trump niet rijker gemaakt, integendeel. Het persoonlijke vermogen van Trump is in waarde gedaald en dus zakt hij in de jaarlijkse Forbes-rangschikking van ‘s werelds rijkste personen, zegt het gelijknamige magazine. (Gazet van Antwerpen 17/10 20:54)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Kamercommissie keurt nieuwe berekening artsenquota goed

De Kamercommissie Volksgezondheid heeft dinsdag artikelsgewijs het wetsontwerp goedgekeurd dat voor de toekomst de verdeling van de artsenquota tussen Vlaanderen en Franstalig België regelt. Aan de stemming ging een bijwijlen pittig debat vooraf. (Gazet van Antwerpen 17/10 20:48)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Inlichtingendiensten lieten steken vallen voor de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem

De ADIV (de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid), ofwel de militaire inlichtingendienst, heeft steken laten vallen in het opsporen van terroristen in de aanloop naar de aanslagen van 22 maart in Zaventem en Brussel. Dat blijkt uit het jaarverslag 2016 van het comité I dat de inlichtingendiensten in ons land controleert. (Gazet van Antwerpen 17/10 20:38)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Rijke vluchtelingen komen met zeiljacht en jetski naar Europa

De beelden van overvolle gammele bootjes die vluchtelingen naar Europa brengen, kennen we intussen. Maar nu waarschuwt Europol voor nieuwe smokkelmethoden. Rijke vluchtelingen maken steeds vaker de oversteek met een zeiljacht. Ook nieuw, en levensgevaarlijk, is dat vluchtelingen verborgen worden onder de motorkap van een auto om grensposten te passeren. (Gazet van Antwerpen 17/10 19:37)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Groen en sp.a lusten oplossing Vandeurzen voor woonzorgcentra niet

Groen en sp.a vinden dat Vlaams Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) de problemen in de woonzorgcentra onderschat. Een protocol afsluiten met de sector is lang niet concreet genoeg, zegt Elke Van den Brandt van Groen. Jan Bertels van sp.a wijst erop dat er minstens 158,6 miljoen euro nodig is om alle rusthuisbewoners in Vlaanderen de zorg te geven die ze nodig hebben. (Gazet van Antwerpen 17/10 18:18)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Brussels minister Pascal Smet met de dood bedreigd

“Smet guillotine” of “laat het op een ongeval lijken”. Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) stapt naar de politie en dient een klacht in tegen onbekenden wegens doodsbedreigingen. Een vijftiental kreeg hij er de jongste weken. Omwille van zijn beleid, maar ook voor zijn geaardheid. (Gazet van Antwerpen 17/10 18:14)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Vakbonden zien contracten van onbepaalde duur voor uitzendkrachten niet zitten

De vakbonden zijn niet van plan te onderhandelen over contracten van onbepaalde duur voor uitzendkrachten. Dat hebben ze dinsdag laten weten aan sectorfederatie Federgon. De werkgevers vragen dat minister van Werk Kris Peeters in actie schiet. (Gazet van Antwerpen 17/10 17:27)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Minister Schauvliege breekt elleboog bij fietsongeval

Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) heeft afgelopen weekend haar elleboog gebroken bij een ongeval met de mountainbike. Net nu collega Bart Tommelein uit het gips is, zit Schauvliege met een plaaster van schouder tot pols. (Gazet van Antwerpen 17/10 17:04)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Zestigtal banen bedreigd bij Coca-Cola in België

In de zeven vestigingen van drankenproducent Coca-Cola in België staan in totaal 63 van de circa 2.200 banen op de tocht. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie en het bericht wordt bevestigd door Coca-Cola European Partners Belgium. (Gazet van Antwerpen 17/10 16:51)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens