Punthoofd logo
Laatste update: 16:45
Volgende update: 17:00

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Amerikaanse bedrijven knippen banden met wapenlobby door

Nu het debat over de wapenwetgeving in de Verenigde Staten weer oplaait na de zoveelste schietpartij op een school, hebben meerdere bedrijven aangekondigd dat ze hun banden met de machtige wapenlobby, de NRA, doorknippen. (Gazet van Antwerpen 24/02 14:31)

» Amerikaanse bedrijven knippen banden met wapenlobby door (Gazet van Antwerpen 24/02 14:31)
» Amerikaanse bedrijven knippen banden met wapenlobby door (Het Belang van Limburg 24/02 14:31)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Terreinwagen ramt school in India: 9 doden en 20 gewonden

In India zijn zaterdag negen leerlingen omgekomen en twintig anderen gewond geraak toen een terreinwagen in een muur van hun school is geramd. Sommige slachtoffers werden geraakt door de auto, anderen raakten bedolven onder de muur. De bestuurder sloeg op de vlucht en wordt opgespoord. (Gazet van Antwerpen 24/02 13:42)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Witte haai verwondt 55-jarige zwemster in Sydney: “Veel geluk dat ze haar been nog heeft”

Voor de kust van het Australische Sydney heeft een witte haai vrijdag een 55-jarige zwemster aangevallen. De vrouw raakte daarbij zwaargewond, zo melden de reddingsdiensten. Het was volgens de lokale autoriteiten de eerste bevestigde aanval door een haai in 25 jaar in de omgeving. (Gazet van Antwerpen 24/02 13:10)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

4 Belgen hebben 1 miljoen gewonnen met Euromillions: ben jij erbij?

Vrijdag garandeerde de Nationale Loterij minstens één Belgische miljonair bij de trekking van Euromillions. Het werden er vier. Via de My Bonus-code onderaan het ticket werden gisteren 25 deelnemers over heel Europa uitgeloot die elk een miljoen euro op hun rekening gestort krijgen, vier van hen waren Belgen. (Gazet van Antwerpen 24/02 13:09)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Broer van Abdeslam opgepakt in verband met gewapende overval in Molenbeek

De broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is opgepakt in verband met een gewapende overval op ambtenaren van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek op 23 januari. Dat werd door het parket van Brussel bevestigd. (Gazet van Antwerpen 24/02 11:39)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Luiks transportbedrijf is vergunning kwijt na wapendiefstal

Een logistiek bedrijf uit Verviers, Multitra Logistics, is zijn invoer-, uitvoer- en transportlicentie voor wapens en munitie kwijt. Reden is een grote diefstal, aldus Sudpresse. (Gazet van Antwerpen 24/02 10:02)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Ook zaterdag weer koukleumen: schrale rukwinden, en vannacht tot -12 graden

Het wordt zaterdag zonnig maar koud met een schrale wind, en maxima tot 5 graden. Zaterdagnacht wordt erg koud met minima tot -12 graden in de Ardennen. Ook de volgende dagen blijft het bibberen, met minima richting -15 graden, voospelt het KMI. (Gazet van Antwerpen 24/02 09:58)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Revolutie in kankerdiagnose: deze chip spoort binnen het kwartier kanker op

Het Leuvense onderzoekscentrum Imec werkt aan een chip die via een bloedstaal binnen het kwartier kanker kan opsporen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag. Over enkel jaren zou de uitvinding op de markt komen. (Gazet van Antwerpen 24/02 09:57)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Europees parlement krimpt na brexit

De Europese staats- en regeringsleiders zijn het vrijdag in Brussel eens geraakt over de samenstelling van het Europees parlement na de brexit. Dat wordt kleiner, al wordt een deel van de Britse zitjes wel herverdeeld over een aantal lidstaten. (Het Belang van Limburg 23/02 22:39)

» Het Belang van Limburg  

10

Vrouw wilt slagboom aan Witte Huis rammen: gebied in ‘lockdown’

Een vrouw heeft vrijdag geprobeerd met een auto een slagboom aan het Witte Huis te rammen, zo hebben meerdere Amerikaanse media onder aanhaling van de Secret Service gemeld. (Het Belang van Limburg 23/02 22:02)

» Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens