Punthoofd logo
Laatste update: 00:50
Volgende update: 01:05

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Revolutie in Venezuela: parlementsvoorzitter roept zichzelf uit tot president, vijf doden bij rellen

De voorzitter van het parlement heeft zichzelf woensdagavond uitgeroepen tot president van Venezuela. “Vóór de almachtige God beloof ik om de bevoegdheden van de uitvoerende macht over te nemen als interim-president”, zei Juan Guaido, omstuwd door aanhangers tijdens een grote betoging in de hoofdstad Caracas. “Laten we allemaal zweren dat we niet rusten totdat we de vrijheid hebben bereikt”. Bij rellen kwamen al vijf betogers om het leven. (Gazet van Antwerpen 23/01 23:51)

» Revolutie in Venezuela: parlementsvoorzitter roept zichzelf uit tot president, vijf doden bij rellen (Gazet van Antwerpen 23/01 23:51)
» Revolutie in Venezuela: parlementsvoorzitter roept zichzelf uit tot president, vijf doden bij rellen (Het Belang van Limburg 23/01 23:51)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Brief met verdacht poeder aangekomen op federaal parket

Woensdagnamiddag is op het federaal parket in Brussel een enveloppe met verdacht poeder aangekomen. Dat meldt RTL-TVI en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. (Gazet van Antwerpen 23/01 20:36)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

NMBS-baas Dutordoir: “Het is tijd dat we een klantenbedrijf worden”

Niet alleen is de stiptheid vorig jaar gezakt tot het laagste niveau in vijf jaar, ook de klantentevredenheid bereikte een nieuw dieptepunt. Dat bleek woensdag tijdens een hoorzitting met de top van spoorwegmaatschappij NMBS en spoornetbeheerder Infrabel in de Kamercommissie Infrastructuur. “Het is tijd dat we een klantenbedrijf worden”, concludeerde NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir. (Gazet van Antwerpen 23/01 20:35)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Crevits over undercoverfilmpje waarin leerkracht Dries Van Langenhove “randdebiel” noemt: “Beledigende taal hoort niet thuis in klaslokaal”

“Beledigende opmerkingen maken hoort nergens thuis, ook niet in een klaslokaal”. Dat zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) in reactie op een undercoverfilmpje waarin een leerkracht van een Gentse school Dries Van Langenhove, oprichter van Schild & Vrienden en lijsttrekker op de Vlaams Belang-lijst in Vlaams Brabant, onder meer een “randdebiel” noemt. Volgens minister Crevits is het aan de school om een onderzoek te voeren en desnoods maatregelen te nemen. (Gazet van Antwerpen 23/01 19:08)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Spanje geeft de hoop op: “Kans om kleine Julen nog levend te vinden zo goed onbestaande”

Behoudens een mirakel zullen de reddingswerkers donderdag, als ze eindelijk bij de tweejarige Julen raken, een levenloos lichaam aantreffen. Het Spaanse jongetje zit al meer dan tien dagen vast in een diepe schacht in de buurt van Malaga, in het zuiden van Spanje. Na een reeks tegenslagen lijkt het er wel op dat de reddingswerkers de laatste fase kunnen aanvatten, zo melden de Spaanse media, die alles op de voet volgen. (Gazet van Antwerpen 23/01 18:26)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Code geel tot donderdagmiddag: KMI blijft waarschuwen voor gladde wegen

Code geel blijft van kracht tot donderdagmiddag. Het KMI blijft dus waarschuwen voor gladheid op de weg en maant iedereen aan om niet-noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen. (Gazet van Antwerpen 23/01 17:02)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Coca-Cola wil twee vestigingen sluiten in ons land: 132 jobs bedreigd

Frisdrankbedrijf Coca-Cola European Partners Belgium wil in 2020 twee van haar vijf distributievestigingen sluiten, in Hasselt en Heppignies. Daarnaast wil het bedrijf ook de verkoop via automaten vereenvoudigen. Beide voorstellen kunnen een impact hebben op 132 jobs in Hasselt, Heppignies en in de verkoop via automaten. Het bedrijf kondigde de intentie woensdag aan op een bijzondere ondernemingsraad. (Gazet van Antwerpen 23/01 13:36)

» Gazet van Antwerpen  

08

Francken bereid tot hoorzitting over humanitaire visa: “Laat het geen vileine scheldpartij worden”

Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is bereid om zich in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken te laten ondervragen over de mogelijke fraude met humanitaire visa. Dat kondigt de N-VA’er aan op Twitter. (Gazet van Antwerpen 23/01 10:21)

» Gazet van Antwerpen  

09

We krijgen te weinig vitamines binnen maar melk en brood kunnen oplossing bieden

Een belangrijk deel van de Belgen krijgt te weinig vitamine D binnen via de voeding. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Vaak genoeg de zon opzoeken, compenseert dat. Maar in een druilerig land als het onze is dat niet evident. Mogelijk worden bepaalde voedingsmiddelen, zoals melk of brood, daarom straks verrijkt met vitamine D. Maar ook voor vitamine A is onze inname onvoldoende. (Het Nieuwsblad 18/01 09:18)

» Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  

10

Met dit dieet kunnen we onze toekomst redden (en misschien ook de planeet)

Een team van 37 wetenschappers, afkomstig uit zestien landen, is erin geslaagd om een voedingspatroon te ontwikkelen dat zowel gunstig is voor de bevolking als voor de planeet. Het dieet zou er zelfs voor zorgen dat we in 2050 alle bewoners van onze planeet op een duurzame manier van voldoende voedsel kunnen voorzien. Dat staat in het toonaangevende blad ‘The Lancet’. (Het Nieuwsblad 17/01 11:17)

» Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens