Punthoofd logo
Laatste update: 12:15
Volgende update: 12:30

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Politie schiet man neer die agenten wilde aanvallen met mes in Barcelona

In Barcelona is een man neergeschoten die politieagenten wilde aanvallen. Dat melden de Mossos d’Esquadra, de politie van Barcelona, op Twitter. De feiten vonden iets voor 06.00 uur plaats in het politiebureau van Conellà. (Gazet van Antwerpen 20/08 09:56)

» Politie schiet man neer die agenten wilde aanvallen met mes in Barcelona (Gazet van Antwerpen 20/08 09:56)
» Politie schiet man neer die agenten wilde aanvallen met mes in Barcelona (Het Belang van Limburg 20/08 09:56)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Staatsveiligheid waarschuwt voor opkomst van extreemrechtse burgerwachten: “Aanslagen zijn niet uit te sluiten”

De Belgische Staatsveiligheid waarschuwt ervoor dat de aanslagen in Parijs en Brussel in de kaart spelen van extreemrechts. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) spreekt in de Supdresse-kranten over “een golf van activiteit” en zegt dat zelfs “aanslagen van extreemrechtse burgerwachten niet uit te sluiten zijn”. (Gazet van Antwerpen 20/08 09:07)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Zomerbar van ‘seksfeestje’ moet afgebroken worden, uitbater gaat in beroep

Het zijn beroerde tijden voor Zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle. Na het schandaal van het ‘blootfeestje’ met de schepen voor Ruimtelijke Ordening van de gemeente kreeg de eigenaar midden vorige week een aanmaning van de Dienst Omgeving van het Vlaams Gewest in de bus. (Gazet van Antwerpen 20/08 08:49)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Verkoop glyfosaat wordt vanaf eind september verboden

Over ruim een maand wordt de verkoop van glyfosaat verboden. Dat stelt federaal minister van Landbouw Denis Ducarme (MR) maandag in La Libre Belgique, in een antwoord op de Waalse milieuminister Carlo Di Antonio (cdH). Die laatste betreurde onlangs dat, ondanks het door de drie gewesten opgelegde verbod op het gebruik van glyfosaat, het product wel nog altijd verkocht mocht worden. (Gazet van Antwerpen 20/08 07:21)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Zwaarbewolkt en grijs begin van de week

De week begint zwaarbewolkt en grijs, met af en toe lichte regen of motregen. Na de middag wordt het wisselend bewolkt met opklaringen, maar ook kans op enkele plaatselijke buitjes. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. Dat meldt het KMI. (Gazet van Antwerpen 20/08 07:00)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Geïnterviewde Belgische Syriëstrijder ontmaskerd

De Belgische Syriëstrijder die een anoniem interview gaf aan het pan-Arabische Al Aan TV vanuit Idlib, blijkt gekend bij Belgische veiligheidsdiensten. Het gaat om Youssef Khaldi, een Sharia4Belgium-militant van het eerste uur, bericht De Morgen. (Het Belang van Limburg 20/08 06:45)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Amerikaanse ambassade beschoten in Ankara

In de Turkse hoofdstad Ankara hebben onbekenden maandagochtend de Amerikaanse ambassade onder vuur genomen. Dat meldden onder meer de nieuwszenders Habertürk en CNN Türk. Er zijn geen gewonden gemeld. (Gazet van Antwerpen 20/08 06:25)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Na 289 miljard euro hulp: “Griekenland zakt dieper weg in zwart gat”

Griekenland is ook na afloop van zijn derde hulppakket nog niet gered, zegt de gewezen Griekse minister van Financiën Yannis Varoufakis maandag in de Duitse krant Bild. “Griekenland staat op hetzelfde punt, bevindt zich in hetzelfde zwarte gat, en het zinkt er iedere dag dieper in weg. Ook omdat de besparingsrichtlijnen van de schuldeisers investeringen en consumptie verhinderen.” (Gazet van Antwerpen 20/08 06:14)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

“Tegen 2030 weten we exact waar en hoe zwaar een onweer toeslaat”

HASSELTHet European Space Agency (ESA) schiet dinsdag de satelliet Aeolus de ruimte in, die de weersvoorspellingen drastisch zal veranderen. Aeolus moet vanop 320 kilometer hoogte de wind op aarde in kaart brengen. “In de nabije toekomst zullen we daardoor met een hogere graad van betrouwbaarheid kunnen zeggen hoe het weer binnen zeven dagen is”, zegt KMI-weerman David Dehenauw. (Het Belang van Limburg 20/08 03:25)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Vanaf september afbouw soldaten in stations

HasseltVanaf september gaat de regering patrouillerende militairen in trein- en metrostations afbouwen. Hun bewakingsopdracht wordt overgenomen door de federale politie. “Dit is een nieuwe stap in het geleidelijk afbouwen van de bewakingsopdracht van de militairen terwijl de veiligheid toch gegarandeerd blijft”, zegt defensieminister Vandeput (N-VA). Nu patrouilleren er nog 550 militairen in de straten. Op het toppunt van de terreurdreiging waren er dat 1.800. (Het Belang van Limburg 20/08 03:25)

» Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens