Punthoofd logo
Laatste update: 03:00
Volgende update: 03:15

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Ruim 630 migranten gered voor kust van Libië, 74 doden

In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Middellandse Zee ongeveer 630 migranten gered voor de Libische kust. Dat meldt de Italiaanse kustwacht dinsdag. Het ging om twee aparte operaties, waarbij migranten van een grote sloep en een rubberboot werden gered. (Gazet van Antwerpen 22/02 00:24)

» Ruim 630 migranten gered voor kust van Libië, 74 doden (Gazet van Antwerpen 22/02 00:24)
» Ruim 630 migranten gered voor kust van Libië, 74 doden (Het Belang van Limburg 22/02 00:24)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Politie verspreidt beelden van vermoorde Sofie (27) tijdens haar laatste uren

In de zoektocht naar de moordenaar van Sofie Muylle (27) in Knokke vragen de speurders om uit te kijken naar een tiental getuigen die op camerabeelden herkenbaar zijn. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie omdat ze mogelijk iets verdachts hebben gezien in de nacht van de moord. (Gazet van Antwerpen 21/02 23:56)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Kind maakt nachtelijk ritje in auto moeder

Een negenjarige jongen in Duitsland heeft bij de plaats Siegen een nachtelijk ritje met de auto van zijn moeder gemaakt en is daarbij onder andere tegen een geparkeerd voertuig bij een hotel gereden. Het kind reed daarna rustig terug, parkeerde de auto voor de deur en ging slapen. (De Morgen 21/02 21:22)

» De Morgen  De Morgen  

04

Homans voorstander van verbod op buitenlandse financiering van moskeeën

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) is voorstander van een verbod op buitenlandse financiering van moskeeën. Dat heeft ze gezegd in de commissie Binnenlands Bestuur van het Vlaams Parlement. Een verbod is juridisch niet eenvoudig. In elk geval wil Homans dat moskeeën en andere geloofsgemeenschappen een register met buitenlandse giften aanleggen. (Gazet van Antwerpen 21/02 19:15)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

In 2050 is er meer plastic dan vis in de zee

Drie miljard mensen zijn voor hun overleven afhankelijk van de oceanen en van visserij, maar tegen 2050 zal er meer plastic afval in de zee ronddobberen dan er vis zal zwemmen. (De Morgen 21/02 18:52)

» De Morgen  De Morgen  


06

Ryanair verplaatst alle vluchten op Brussels Airport om boetes te ontlopen

Lagekostenmaatschappij Ryanair laat alle vluchten die voor 7 uur ’s ochtends gepland staan pas na 7 uur vertrekken. De maatschappij doet dit nu het Vlaams belangenconflict niet rechtsgeldig blijkt. Vanaf middernacht gelden de strengere geluidsnormen boven Brussel, dat meldt de VRT. (Gazet van Antwerpen 21/02 17:26)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Akkoord bij BNP Paribas Fortis over werkzekerheid en ‘cafetariaplan’

Bij BNP Paribas Fortis hebben de vakbonden en de directie een akkoord bereikt over een nieuwe cao. (Gazet van Antwerpen 21/02 16:34)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Tweede geval van vogelgriep in België

Er is opnieuw een geval van vogelgriep vastgesteld in België. Het Federaal Voedselagentschap FAVV meldt dat het virus is bevestigd bij een wilde zwaan die dood lag op een vijver in het Vlaams-Brabantse Oud-Heverlee. De ophokplicht blijft nog minstens tot 10 maart van kracht. (Gazet van Antwerpen 21/02 16:06)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Gehele proces rond 13 Syriëstrijders uit Maaseik moet opnieuw gevoerd worden na wrakingsverzoek

Het Brusselse hof van beroep heeft het wrakingsverzoek toegekend dat was ingediend in het proces tegen dertien vermoedelijke Syriëstrijders en -ronselaars uit Maaseik. Het hele proces moet nu herbegonnen worden. Volgens de verdediging was het openbaar ministerie, een magistrate van het federaal parket, in de raadkamer van de rechtbank geweest, wat minstens de schijn van partijdigheid wekte. (Gazet van Antwerpen 21/02 16:35)

» Gazet van Antwerpen  

10

Lokale politie krijgt binnenkort stroomstootwapens

De lokale politie krijgt binnenkort de beschikking over stroomstootwapens. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) heeft het licht op groen gezet voor een uitgebreide testfase in 35 lokale zones. (Gazet van Antwerpen 21/02 13:47)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens