Punthoofd logo
Laatste update: 12:30
Volgende update: 12:45

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Informateurs organiseren in het grootste geheim ontmoeting tussen PS en N-VA

In het grootste geheim hebben de informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zondag een ontmoeting georganiseerd tussen PS en N-VA. Op die manier hoeven zij maandag niet met lege handen naar de koning voor hun tussentijds verslag. (Gazet van Antwerpen 19/01 18:30)

» Informateurs organiseren in het grootste geheim ontmoeting tussen PS en N-VA (Gazet van Antwerpen 19/01 18:30)

» Gazet van Antwerpen  

02

België heeft na 17 jaar weer een nachttrein

Vanuit de Oostenrijkse steden Wenen en Innsbruck vertrekken zondagavond twee treinen die, samengevoegd, maandagochtend als één ‘Nightjet’ aankomen in Brussel. Daarmee zal er voor het eerst sinds 2003 weer een reguliere nachttrein halt houden in België. De nieuwe verbinding start aan een tempo van twee keer per week, met vertrek in België richting Oostenrijk op maandag en donderdag. (Gazet van Antwerpen 19/01 09:58)

» Gazet van Antwerpen  

03

Vrouwen die wekelijks seks hebben, komen later in menopauze

Hoe vaak vrouwen seks hebben en wanneer ze hun menopauze krijgen, zijn gerelateerd aan elkaar. Dat blijkt uit een nieuwe studie bij 3.000 vrouwen van onderzoekers aan de University College of London (UCL). “We wisten al dat roken en overgewicht een invloed hadden, nu worden er ook verbanden ontdekt met seks en relaties”, zegt professor Johan Verhaeghe (UZ Leuven). (Het Nieuwsblad 15/01 16:17)

» Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  

04

Aanrakingen van papa bij baby’s even belangrijk als die van mama

Het fysiek contact tussen een papa en zijn baby heeft een even positief effect als dat van de aanrakingen tussen een mama en haar baby. Dat is gebleken uit onderzoek van professor Martine Van Puyvelde van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), in samenwerking met de Universiteit van Liverpool. De resultaten moeten vaders aanmoedigen om vanaf de geboorte actief mee voor het kind te zorgen. (Het Nieuwsblad 08/01 07:13)

» Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens