Punthoofd logo
Laatste update: 11:30
Volgende update: 11:45

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren

Argenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en VDK Bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dat melden ze in een persbericht. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren. (Het Belang van Limburg 12/11 09:04)

» Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren (Gazet van Antwerpen 12/11 07:57)
» Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren (Het Belang van Limburg 12/11 09:04)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

DISCUSSIE. Moet de regering sneller kunnen onteigenen om wegen en fietspaden aan te leggen?

Als de Vlaamse regering huizen en voortuinen wil ont­eigenen om wegen en fiets­paden aan te leggen, zal ze voortaan een einddatum opleggen voor de onderhandelingen met de eigenaars. Daarmee willen Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) en van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) vermijden dat broodnodige werkzaamheden te lang uitblijven omdat er geen akkoord gevonden wordt over onteigeningen. (Gazet van Antwerpen 12/11 08:52)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Bol.com gaat de concurrentie aan met Zalando en co en start met kledingverkoop

Bol.com, ook goed bekend bij Belgische onlineconsumenten, stort zich begin komend jaar vol op het verkopen van kleding. De webwinkel van Ahold benadert bekende modemerken om het Amerikaanse Amazon straks het hoofd te kunnen bieden. Die onlinereus is groot in kleding en opent begin volgend jaar een complete Nederlandse webwinkel, zeggen ingewijden in de mode tegen het Financieele Dagblad (FD). (Gazet van Antwerpen 11/11 06:45)

» Gazet van Antwerpen  

04

DISCUSSIE. Begrijp jij de besparing in de cultuursector?

Minister Jambon haalt de grove borstel door het Vlaamse cultuurlandschap. Opnieuw moet er bespaard worden in de cultuursector. En niet zo’n beetje. Culturele instellingen moeten het stellen met 6% minder middelen en op projectsubsidies wordt 60% bespaard. “Dit leidt rechtstreeks tot een verschraling en een verarming van het cultuuraanbod”, klinkt het bij Danielle Dierckx van De Roma. (Gazet van Antwerpen 11/11 05:00)

» Gazet van Antwerpen  

05

Paarsgeel of paarsgroen? Informateur Paul Magnette geeft persconferentie

Informateur Paul Magnette geeft maandag om 15.00 uur een persconferentie in de Jacques Brelzaal in de Kamer om een stand van zaken te geven over zijn koninklijke missie. Dat heeft zijn woordvoerder zondag aangekondigd. (Gazet van Antwerpen 11/11 05:00)

» Gazet van Antwerpen  


06

Onderzoek toont aan: “Clitoris speelt toch rol in voortplanting”

Dat een mannelijk orgasme en bijgevolg sperma nodig is om kindjes te maken, betwist niemand. Maar de clitoris heeft geen enkele functie behalve seksueel plezier, toch? Een nieuwe studie van een Britse biomedicus gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Anatomy maakt brandhout van dat idee. (Het Nieuwsblad 08/11 03:00)

» Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens