Punthoofd logo
Laatste update: 11:45
Volgende update: 12:00

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Politie ontdekt foto’s van lijken op gsm van opgepakte hooligan

De Brugse politie is een onderzoek gestart naar een grafdelver wegens grafschennis. Kevin D. (30) nam foto’s van de stoffelijke resten die hij moest opgraven, en stuurde die door naar zijn ­collega’s. Bovendien stalen de grafdelvers een gouden tand en een ring uit een kist. Dat meldt Het Nieuwsblad. De feiten kwamen aan het licht, toen de politie de gsm van Kevin D. controleerde nadat hij vorige maand was opgepakt voor zijn aandeel in de voetbalrellen in Brugge. (Gazet van Antwerpen 16/12 08:08)

» Politie ontdekt foto’s van lijken op gsm van opgepakte hooligan (Gazet van Antwerpen 16/12 08:08)
» Politie ontdekt foto’s van lijken op gsm van opgepakte hooligan (Het Belang van Limburg 16/12 08:08)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Test-Aankoop waarschuwt: koop deze boormachine niet

Test-Aankoop heeft een probleem vastgesteld met de veiligheid van een boormachine. De consumentenorganisatie voert elk jaar een test uit van boormachines en achtte het na slechte resultaten van een specifiek model nodig een waarschuwing uit te sturen. (Gazet van Antwerpen 15/12 23:10)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Pascal Smet onder vuur na opmerkelijke uitspraak: “Ik vergelijk Brussel vaak met een hoer”

De Brusselse minister voor Mobiliteit Pascal Smet krijgt de wind van voren na een ongelukkige uitspraak in een podcast van politiek magazine Politico. Zijn collega-politici haalden meteen scherp uit, waarna Smet zich gedwongen zag zijn excuses aan te bieden. (Gazet van Antwerpen 15/12 17:11)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Even paniek op Schiphol: “Verdachte overmeesterd, aangehouden en afgevoerd”

De Amsterdamse luchthaven Schiphol is vrijdag deels ontruimd nadat een man dreigde met een mes. De Marechaussee heeft hem uitgeschakeld. Hij is niet levensbedreigend gewond en is aangehouden. (Gazet van Antwerpen 15/12 17:05)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Nieuwe wending in dood van Peers model: laatste sms opgedoken, familie ontvlucht het land

“Ik hou van je schat. Ik ben nu in het huis van een vriendin. Ik bel je later...” Dat is het laatste sms’je dat het Vlaams-Nederlandse model Ivana Esther Robert Smit naar haar vriend stuurde voor ze van het balkon viel en stierf. Voor de familie wordt het mysterie er alleen maar groter op. Ze gingen naar de plek des onheils, in het Maleisische Kuala Lumpur, omdat ze niet geloven dat hun dochter stierf door een ongeval. Maar daar zijn ze nu moeten vluchten. (Het Belang van Limburg 15/12 16:34)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Joodse gemeenschap “geschokt” over uitspraken in Canvas-programma ‘Kinderen van de collaboratie’

Enkele uitspraken van prof. Jan Tollenaere in het Canvas-programma “Kinderen van de collaboratie” hebben kwaad bloed gezet bij de Joodse gemeenschap. Het Forum der Joodse Organisaties (FJO) reageert vrijdag “geschokt” en betreurt dat Canvas een podium bood aan Tollenaere om “het gedachtegoed van zijn vader verder uit te dragen en te vergoelijken”. (Gazet van Antwerpen 15/12 15:52)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Tweevoudige moordenaar na nieuwe drievoudige moord opgepakt

Een man die in Italië gezocht werd op verdenking van een dubbele moord, is donderdag in Spanje gearresteerd na een schietpartij met de politie, waarbij drie doden vielen. Dat hebben de Carabinieri, de Italiaanse politie, gemeld. De al acht maanden voortvluchtige man is de Serviër Norbert Feher, ondanks zijn nationaliteit bekend als ‘Igor de Rus’. (Gazet van Antwerpen 15/12 14:47)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

AVA integreert betalingen met Payconiq

Klanten van de papierwarenketen AVA kunnen voortaan betalen met Payconiq. Dat meldt het bedrijf vrijdag. Het is de eerste keer dat een grote retailer op de kar van de betaalapp springt. Tot nu toe waren het vooral lokale handelaars die met Payconiq werken. (Gazet van Antwerpen 15/12 14:44)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Verdachte van dodelijke steekpartij op Mikey (19) in Brugge spoorloos verdwenen

Een verdachte van de dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge, Steven V.G., is tijdens zijn elektronisch toezicht spoorloos verdwenen, bevestigt zijn advocaat. (Gazet van Antwerpen 15/12 14:31)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Aanhouding van Piqueur en zijn zoon verlengd: ook gedurende de kerstdagen in de cel

In het gerechtelijk onderzoek naar het faillissement van de Optima Bank, blijven ex-topman Jeroen Piqueur en zijn zoon Ruben in de cel. Dat heeft de raadkamer in Gent vrijdagmorgen beslist. Ze blijven daardoor in de cel gedurende de kerstdagen. (Gazet van Antwerpen 15/12 12:43)

» Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens