Punthoofd logo
Laatste update: 05:15
Volgende update: 05:30

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

De waanzin voorbij in Mosoel: “Ouders moesten hun favoriete kind aanwijzen en dat werd dan onthoofd”

De strijd om de Iraakse stad Mosul blijft voortduren. In oktober vorig jaar werd gestart met het offensief van de internationale coalitie. De Vlaamse psycholoog Koen Sevenants maakt de dagelijkse gruwel in de strijd tegen IS van dichtbij mee en getuigt tegenover VRT Nieuws over zijn ervaringen. (Gazet van Antwerpen 24/06 20:40)

» De waanzin voorbij in Mosoel: “Ouders moesten hun favoriete kind aanwijzen en dat werd dan onthoofd” (Gazet van Antwerpen 24/06 20:40)
» De waanzin voorbij in Mosoel: “Ouders moesten hun favoriete kind aanwijzen en dat werd dan onthoofd” (Het Belang van Limburg 24/06 20:40)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Internationale coalitie verovert “hoofstad van IS”, maar nieuwe stadsraad verleent gratie aan tientallen IS-strijders

De Syrische regering heeft zaterdag 672 gedetineerden, onder wie politieke gevangenen, vrijgelaten ter gelegenheid van Eid al-Fitr, het feest dat de ramadanperiode afsluit. Ondertussen liet de Stadsraad van Raqqa (RCC), het orgaan dat de stad Raqqa moet besturen nadat die op IS veroverd is, tientallen strijders van terreurbeweging Islamitische Staat vrij. Zij werden omschreven als “voormalige jihadisten”. (Gazet van Antwerpen 24/06 19:22)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Politie opent vuur op man die inrijdt op agenten in Molenbeek

In Molenbeek is een man in een blauwe Mercedes ingereden op enkele agenten. Zij openden het vuur, maar de man kon ontkomen en reed richting Dilbeek. (Gazet van Antwerpen 24/06 17:15)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Mogelijk honderden burgers omgekomen bij bestorming Mosoel, omdat IS hen als levend schild gebruikt

Bij het offensief van de Iraakse troepen in het oude stadsgedeelte van Mosoel zijn naar schattingen van de Verenigde Naties honderden burgers gedood of gewond geraakt. Sommige berichten spreken van duizenden tot tienduizenden burgers die door terreurbeweging Islamitische Staat (IS) als levend schild zijn gebruikt, zo zei Lisa Grande, de VN-coördinatrice voor humanitaire hulp in Irak, zaterdag. Honderden onschuldigen, onder wie kinderen, werden neergeschoten, aldus Grande. (Gazet van Antwerpen 24/06 16:32)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Groep Hindoes doodt Indiase tiener “omdat hij rundvlees bijhad”

Een groep Hindoes heeft zaterdag in India een 15-jarige moslim doodgeslagen omdat hij rundvlees bij zich zou hebben gehad. Eén verdachte is opgepakt, zegt de politie. (Gazet van Antwerpen 24/06 15:49)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

VIDEO. CDH-voorzitter knalt tegen poort voor oog van tientallen journalisten

Het zat de CDH-voorzitter Benoît Lutgen niet mee deze ochtend. Voor het oog van tientallen journalisten knalde hij nogal hard en vrolijk glimlachend naar de camera’s tegen de garagepoort op. (Gazet van Antwerpen 24/06 15:01)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Zuid-Koreanen betogen tegen Amerikaanse raketschild

Enkele duizenden Zuid-Koreanen hebben zaterdag nabij de Amerikaanse ambassade in Seoel betoogd tegen het VS-plan, het Amerikaanse antiraketschild Thaad in Zuid-Korea te installeren. Officieel willen de Amerikanen het Thaad-systeem (acroniem van Terminal High Altitude Area Defense) ontplooien wegens de dreiging van het Noord-Koreaanse kernwapenprogramma. (Gazet van Antwerpen 24/06 14:41)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

PS in Charleroi spreekt zich uit voor complete decumul

De PS-federatie in Charleroi heeft zich zaterdag unaniem uitgesproken voor een volledig verbod op het cumuleren van functies als burgemeesters, schepen of OCWM-voorzitter en een parlementair mandaat. Dat heeft de lokale voorzitter, Eric Massin, bekendgemaakt. (Gazet van Antwerpen 24/06 14:13)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Man dreigt met bom op Beneluxtrein

De Nederlandse politie heeft zaterdag in een stilstaande trein in het station van Roosendaal een man uit Schiedam gearresteerd. Hij had geroepen dat hij een bom zou laten afgaan. Uiteindelijk werd er niets gevonden. Het station werd korte tijd gesloten en het treinverkeer stilgelegd. (Gazet van Antwerpen 24/06 14:12)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Ouders zien live op webcam hoe verpleegster hun zoon mishandelt

Het was een ware shock voor Dyanne en Chris Ko toen ze zagen dat hun zoon Landon mishandeld werd door een verpleegster. Landon lijdt aan het Rubinstein-Taybi syndroom waardoor hij de hele dag door verzorging nodig heeft. Iets waar de verpleegster duidelijk niet mee om kon. (Gazet van Antwerpen 24/06 14:07)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens