Punthoofd logo
Laatste update: 01:00
Volgende update: 01:15

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

6.584 kinderen en jongeren op wachtlijst jeugdhulp

Het aantal kinderen en jongeren op de wachtlijst voor de Vlaamse jeugdhulp is met 7,8 procent gestegen, tot 6.584 eind vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarverslag van de jeugdhulp, dat Welzijnsminister Jo Vandeurzen (CD&V) dinsdag voorstelde in het Vlaams Parlement. Het gaat om 5.273 jongeren die wachten op intensieve hulp en 1.533 die wachten op een persoonlijk assistentiebudget (PAB). Sommigen wachten op beide, waardoor het totale cijfer niet gelijk is aan de som van de twee. (Gazet van Antwerpen 18/09 20:07)

» 6.584 kinderen en jongeren op wachtlijst jeugdhulp (Gazet van Antwerpen 18/09 20:07)
» 6.584 kinderen en jongeren op wachtlijst jeugdhulp (Het Belang van Limburg 18/09 20:07)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Premier Charles Michel geeft Theo Francken deadline: tegen vrijdag effectieve voorstellen over aanpak transmigranten

Premier Charles Michel (MR) wil dat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) tegen de ministerraad van vrijdag effectieve en concrete voorstellen uitwerkt over de aanpak van de transmigranten in het algemeen en rond het Maximiliaanpark in het bijzonder. (Gazet van Antwerpen 18/09 17:37)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Stormy Daniels onthult pikante details over affaire met Trump: “Yeti-beharing en zoals een paddenstoel”

De voormalige pornoster Stormy Daniels heeft haar memoires klaar. In het boek ‘Full Disclosure’ neemt ze de lezers niet alleen mee naar haar jeugd en haar carrière in de adult-industrie, maar onthult ze vooral ook nieuwe, pikante details over haar affaire met de Amerikaanse president Donald Trump. De Britse krant The Guardian kreeg een voorpublicatie in handen en lichtte enkele opmerkelijke passages uit. (Gazet van Antwerpen 18/09 16:51)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Garnalenprijs keldert door grote aanvoer: “Ze gaan weg voor drie euro per kilo”

Vissers vangen momenteel zoveel garnalen, dat de veilingprijs is gekelderd. Door de warme zomer zit de zee vol. (Gazet van Antwerpen 18/09 12:26)

» Gazet van Antwerpen  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Special Olympics neemt extra veiligheidsmaatregelen nadat man stiekem atletes filmde

De organisatie van de Special Olympics neemt extra maatregelen na het incident waarbij een man stiekem vrouwelijke atleten fotografeerde. Dat zegt de directie van het evenement, dat in 2019 in Beveren en Sint-Niklaas wordt georganiseerd. Alle sportlocaties zullen met camerabewaking uitgerust zijn. Vrijwilligers en politiediensten zullen ook een extra oogje in het zeil houden. (Gazet van Antwerpen 18/09 12:41)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Ex-Rode Duivel Yassine El Ghanassy krijgt één jaar effectieve celstraf

De Brugse politierechter heeft Yassine El Ghanassy (28) bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar. Ondanks een rijverbod reed de profvoetballer toch met zijn Porsche. De ex-Rode Duivel kreeg ook een jaar rijverbod en 8.400 euro boete opgelegd. (Gazet van Antwerpen 18/09 11:56)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Liesbeth Homans (N-VA) nodigt ambtenarenvakbonden uit voor overleg dinsdagmiddag

Vlaams minister van Bestuurszaken Liesbeth Homans (N-VA) heeft de ambtenarenvakbonden bij de Vlaamse overheid uitgenodigd voor een overleg op dinsdagmiddag. Dat meldt het kabinet-Homans aan Belga. De N-VA-minister opent daarmee de deur voor vervroegde onderhandelingen over het Vlaams personeelsstatuut. (Het Belang van Limburg 18/09 11:52)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

08

Héérlijk nazomeren: genieten met temperaturen tot 27 graden

Het wordt dinsdag eerst zonnig, maar over de westelijke landshelft neemt de bewolking stilaan toe. Het blijft warm voor de tijd van het jaar met maxima rond 21 graden aan zee en van 23 tot 27 graden elders, meldt het KMI. (Gazet van Antwerpen 18/09 10:06)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

De bloedhete zomer eist zijn tol: onze frieten zijn kleiner door magere oogst

Doordat er de voorbije maanden weinig neerslag is gevallen in België, ligt de aardappeloogst zo’n kwart lager dan normaal. De aardappelen zijn ook kleiner en dus zullen we kleinere frietjes eten. Dat wordt dinsdag bevestigd door Pierre Lebrun van de Waalse federatie van aardappeltelers (Fiwap) in de kranten van Sudpresse. (Gazet van Antwerpen 18/09 10:03)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Theo Francken verweert zich na vrijlating 32 illegale criminelen: “Ik ben geen rechter”

Er zijn niet één, maar 32 uitgeprocedeerde buitenlanders met een crimineel verleden vrijgelaten om plaats te maken voor transmigranten. Dat blijkt uit gegevens van de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ). Ondanks de felle kritiek van oppositie én meerderheid verdedigt Francken zijn beslissing om veroordeelde criminelen vrij te laten. “Gesloten centra zijn geen gevangenissen.” (Het Belang van Limburg 18/09 06:25)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens