Punthoofd logo
Laatste update: 11:45
Volgende update: 12:00

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van Sinterklaas

In heel Nederland zijn dit weekend demonstraties bij de aankomst van Sinterklaas. Tijdens de landelijke intocht zaterdag in de gemeente Zaanstad hebben vier actiegroepen zich gemeld: twee van voor- en twee van tegenstanders van Zwarte Piet. Ook op veel andere plaatsen bij onze noorderburen zijn protesten aangekondigd. (Gazet van Antwerpen 17/11 08:13)

» Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van Sinterklaas (Gazet van Antwerpen 17/11 08:13)
» Overal in Nederland wordt betoogd tegen intrede van Sinterklaas (Het Belang van Limburg 17/11 08:13)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Door onbeschikbare kerncentrales zal energiebevoorrading “voor koudste maanden januari en februari gespannen zijn”

De toestand zal “gespannen” zijn tijdens de eerste twee maanden van 2019 om de energiebevoorrading van België te verzekeren, geeft Philippe Van Troeye, CEO van Engie Electrabel, toe in een gesprek zaterdag in L’Echo. Hij verzekert dat zijn bedrijf zijn verantwoordelijkheid neemt. (Gazet van Antwerpen 17/11 08:10)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

Bier drinken wordt weer duurder

De prijs van het bier gaat vanaf 1 januari opnieuw lichtjes omhoog. AB InBev zal zowel horeca-uitbaters als supermarkten een hogere prijs aanrekenen voor de meeste bieren. Wellicht rekenen ze die prijsstijging ook door aan de consument. (Gazet van Antwerpen 17/11 08:03)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Dodentol van bosbranden in Californië blijft stijgen en “meer dan duizend vermisten”

Het aantal vermisten bij de bosbrand in het noorden van Californië, de zogenaamde “Camp Fire”, is opgelopen tot meer dan duizend. Dat maakte de lokale sheriff Kory Honea vrijdag bekend. Het aantal doden steeg tot 71. (Gazet van Antwerpen 17/11 07:15)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Smokkel van ‘verboden’ peren naar Rusland is ‘big business

Belgische en Nederlandse fruitbedrijven omzeilen op grote schaal de voedselsancties van de Russische president Poetin. Hun producten bereiken via smokkelhandel de Russische supermarkten. Alleen aan de smokkel van peren verdienden Belgen en Nederlanders sinds de sancties naar schatting 240 miljoen euro, schrijft De Morgen zaterdag op basis van een onderzoek door de Nederlandse Volkskrant. (Gazet van Antwerpen 17/11 06:30)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Belg wint ruim 50 miljoen euro met Euromillions

Een Belg heeft vrijdag de jackpot van meer dan 50 miljoen euro gewonnen bij Euromillions. Dat meldt de Nationale Loterij vrijdagavond. (Gazet van Antwerpen 16/11 22:25)

» Gazet van Antwerpen  

07

Met een beetje geluk zie je dit weekend 13 gekleurde vallende sterren per uur

Met een beetje geluk kan je het komende weekend zo’n dertien gekleurde vallende sterren per uur zien. De oorzaak? De aarde trekt weer door de wolk puin die de komeet Tempel-Tuttle in haar kielzog achterlaat. (Gazet van Antwerpen 16/11 18:55)

» Gazet van Antwerpen  

08

CNN haalt slag thuis tegen Trump: geweigerde journalist mag Witte Huis weer in

CNN heeft een belangrijke slag thuisgehaald. Jim Acosta, de reporter wiens accreditatie ingetrokken werd na een verhitte discussie met president Trump, mag het Witte Huis weer binnen. Een federale rechter heeft daar het bevel toe gegeven. (Gazet van Antwerpen 16/11 16:42)

» Gazet van Antwerpen  

09

“Ouders, laat je snotterend kind gewoon uitzieken”

Kinderen die hoesten of snotteren geef je beter geen medicatie. “Omdat het amper helpt en zelfs nadelen kan hebben”, zo besluiten onderzoekers in het British Medical Journal. Belgische dokters bevestigen: “Het beste medicijn is geduld en véél papieren zakdoekjes.” (Het Nieuwsblad 13/11 02:00)

» Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  Het Nieuwsblad  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens