Punthoofd logo
Laatste update: 11:00
Volgende update: 11:15

Wetenschap & Technologie RSS feed

De volgende wetenschappelijke nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport: “Breng alleen handbagage mee”

Op de luchthaven van Zaventem is een spontane staking uitgebroken bij bagageafhandelaar Swissport. Brussels Airlines, de belangrijkste klant van Swissport, roept reizigers op om enkel met handbagage te reizen. De maatschappij ziet zich genoodzaakt om sommige vluchten te laten vertrekken zonder alle bagage. (Gazet van Antwerpen 22/08 09:53)

» Staking op Brussels Airport: "Kom enkel met handbagage naar luchthaven" (Het Laatste Nieuws 22/08 09:41)
» Staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport: “Breng alleen handbagage mee” (Gazet van Antwerpen 22/08 09:53)
» Staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport: “Breng alleen handbagage mee” (Het Belang van Limburg 22/08 09:53)

» Het Laatste Nieuws  Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

02

Google integreert BlaBlaCar in Google Maps

Wie een route plant met Google Maps, de navigatietoepassing van Google, zal voortaan ook kunnen zien of er een mogelijkheid is om te carpoolen. Daarvoor gaat de internetgigant in zee met het Franse BlaBlaCar. Google bevestigde het nieuws. (Gazet van Antwerpen 22/08 10:17)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

03

33 gewonden bij treinongeluk in Philadelphia

Bij een botsing tussen een hogesnelheidstrein en een onbemand treinstel in het Amerikaanse Philadelphia zijn dinsdagnacht 33 mensen gewond geraakt. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. (Gazet van Antwerpen 22/08 09:49)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

04

Politie kampt met groot tekort aan lijfwachten

Bij de federale politiedienst die bedreigde personen zoals politici moet beschermen, is een derde van de posities niet ingevuld. Dat bevestigt de federale politie aan De Tijd. Welke concrete gevolgen dat op het terrein heeft, wil de federale politie niet kwijt. (Gazet van Antwerpen 22/08 07:13)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

05

Open Vld wil te gierige verzekeraars beboeten

Open Vld-Kamerlid Egbert Lachaert pleit er dinsdag in De Standaard voor om boetes in te voeren voor verzekeringsmaatschappijen die zich onredelijk opstellen tegenover slachtoffers van ongevallen. (Gazet van Antwerpen 22/08 07:12)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  


06

Trump wil Amerikaanse militairen toch in Afghanistan houden

Er komt op korte termijn dan toch geen einde aan de Amerikaanse aanwezigheid in Afghanistan. In een langverwachte toespraak over zijn plannen gaf de Amerikaanse president Donald Trump maandag aan dat hij het Amerikaanse engagement in Afghanistan wil versterken. (Gazet van Antwerpen 22/08 07:09)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

07

Statusupdates WhatsApp krijgen kleurtje

Na Facebook introduceert ook WhatsApp statusupdates met teksten op een gekleurde achtergrond. Gebruikers kunnen de statusupdate delen met hun (Het Laatste Nieuws 22/08 10:49)

» Het Laatste Nieuws  Tweakers  

08

Vlaanderen gaat drones inzetten bij overstromingen

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wil bij overstromingen drones inzetten om het getroffen gebied exact in kaart te brengen. De gegevens moeten de kaart met overstromingsgevoelige gebieden nauwkeuriger maken, wat interessant is voor bijkomende verkavelingen. De data kunnen bovendien dienen als bewijsmateriaal. (Gazet van Antwerpen 22/08 05:36)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

09

Gewonden na aardbeving op Italiaanse eiland Ischia

Bij een aardbeving met een kracht van 3,6 op het Italiaanse eiland Ischia, voor Napels, zijn mensen gewond geraakt en gebouwen ingestort. Onder enkele gebouwen zitten nog mensen vast, meldt openbare omroep RAI op basis van de lokale politie. (Gazet van Antwerpen 21/08 23:19)

» Gazet van Antwerpen  Het Belang van Limburg  

10

Steradvocaat van Michael Jackson moet Bill Cosby redden

De Amerikaanse komiek Bill Cosby (80) heeft voor zijn nieuw strafproces wegens seksueel geweld topadvocaten ingehuurd, onder wie een advocaat die indertijd popster Michael Jackson heeft verdedigd. Dit heeft Cosby’s woordvoerder Andrew Wyatt maandag bekendgemaakt. (Het Belang van Limburg 21/08 21:49)

» Het Belang van Limburg  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens