Punthoofd logo
Laatste update: 11:00
Volgende update: 11:15

Weird RSS feed

De volgende weirde nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport: “Breng alleen handbagage mee”

Op de luchthaven van Zaventem is een spontane staking uitgebroken bij bagageafhandelaar Swissport. Brussels Airlines, de belangrijkste klant van Swissport, roept reizigers op om enkel met handbagage te reizen. De maatschappij ziet zich genoodzaakt om sommige vluchten te laten vertrekken zonder alle bagage. (Het Nieuwsblad 22/08 10:24)

» Staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport: “Breng alleen handbagage mee” (Gazet van Antwerpen 22/08 09:53)
» Staking bij bagageafhandelaar op Brussels Airport: “Breng alleen handbagage mee” (Het Nieuwsblad 22/08 10:24)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

02

Experten waarschuwen voor dure en nutteloze handboeken in het onderwijs: “Maken leerlingen én leraren lui”

Een gesel zijn ze, invulboeken in het middelbaar. “Ze prikkelen de leerlingen niet, maar maken wel uitgeverijen rijk”, klaagt Ilse ­Geerinck aan. Zij leidt leraren op en is moeder van twee scholieren die net een lading invul­boeken moesten kopen. Onderwijs­experten ­treden haar bij. (Gazet van Antwerpen 22/08 07:20)

» Gazet van Antwerpen  

03

Politie kampt met groot tekort aan lijfwachten

Bij de federale politiedienst die bedreigde personen zoals politici moet beschermen, is een derde van de posities niet ingevuld. Dat bevestigt de federale politie aan De Tijd. Welke concrete gevolgen dat op het terrein heeft, wil de federale politie niet kwijt. (Gazet van Antwerpen 22/08 07:13)

» Gazet van Antwerpen  

04

Steeds meer starters lenen bij familie

In vier jaar tijd is het aantal zogenaamde “win-winleningen”, waarmee familie en vrienden beginnende ondernemers een duw in de rug kunnen geven, met 44 procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne waarover Het Laatste Nieuws dinsdag bericht. (Gazet van Antwerpen 22/08 07:11)

» Gazet van Antwerpen  

05

Vlaanderen gaat drones inzetten bij overstromingen

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) wil bij overstromingen drones inzetten om het getroffen gebied exact in kaart te brengen. De gegevens moeten de kaart met overstromingsgevoelige gebieden nauwkeuriger maken, wat interessant is voor bijkomende verkavelingen. De data kunnen bovendien dienen als bewijsmateriaal. (Gazet van Antwerpen 22/08 05:36)

» Gazet van Antwerpen  


06

Loketbediende (38) doodgeschoten in centrum van Diest: verdachte opgepakt

De politie heeft maandag in de vooravond een man gearresteerd die ervan wordt verdacht eerder op de dag een 38-jarige loketbediende uit Rotselaar te hebben neergeschoten in Diest. De politiediensten hielden een grote klopjacht maar de man gaf zichzelf naar verluidt aan. (Gazet van Antwerpen 21/08 18:03)

» Gazet van Antwerpen  

07

Lotus Bakeries haalt koekjes uit de rekken omdat ze mogelijk gemaakt zijn met eieren die besmet zijn met fipronil

Lotus Bakeries haalt een zevental soorten koekjes uit de rekken omdat ze mogelijk gemaakt zijn eieren die besmet raakten met fipronil. Toch is er geen gevaar voor de volksgezondheid, zegt het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). (Gazet van Antwerpen 21/08 13:11)

» Gazet van Antwerpen  

08

Daar is de zomer weer: temperaturen tot 28 graden

We hebben er enkele natte dagen op zitten, maar de komende dagen lijkt de zomer weer even helemaal terug. Woensdag kan de temperatuur zelfs oplopen tot 28 graden, meldt het KMI. (Gazet van Antwerpen 21/08 08:51)

» Gazet van Antwerpen  

09

Vierduizend Vlaamse ambtenaren te weinig

Van de bijna 69.000 federale ambtenaren is 54 procent een Vlaming. Als men rekening houdt met de taalwetten, zouden 4.277 ambtenarenjobs extra naar Vlamingen moeten gaan, zo schrijft Het Laatste Nieuws. (Gazet van Antwerpen 21/08 07:01)

» Gazet van Antwerpen  

10

100.000 bouwers lappen isolatieregels aan hun laars

Eén bouwdossier op de drie is niet in orde met de Vlaamse regels op het vlak van isolatie en ventilatie. (Gazet van Antwerpen 21/08 07:01)

» Gazet van Antwerpen  


Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens