Punthoofd logo
Laatste update: 11:30
Volgende update: 11:45

Weird RSS feed

De volgende weirde nieuwsberichten zijn momenteel "hot".

01

Vlaamse regering neemt 3 miljard euro subsidies onder de loep: “Geen overzicht van waar we geld aan uitgeven”

Vlaams minister van Begroting Matthias Diependaele (N-VA) gaat de 3 miljard euro subsidies die Vlaanderen elk jaar uitdeelt in kaart brengen. “Ik wil duidelijkheid scheppen over waar we precies geld aan uitgeven. Nu hebben we geen helder overzicht”, zegt hij in een gesprek met De Tijd. (Gazet van Antwerpen 12/11 09:16)

» Vlaamse regering neemt 3 miljard euro subsidies onder de loep: “Geen overzicht van waar we geld aan uitgeven” (Gazet van Antwerpen 12/11 09:16)
» Vlaamse regering neemt 3 miljard euro subsidies onder de loep: “Geen overzicht van waar we geld aan uitgeven” (Het Nieuwsblad 12/11 06:00)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

02

Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren

Argenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en VDK Bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dat melden ze in een persbericht. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren. (Gazet van Antwerpen 12/11 07:57)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

03

Wegpolitie dreigt maand te staken na straf voor schot

Meer dan duizend leden van de wegpolitie dreigen meer dan een maand te staken. De vakbond VSOA wil een collega’s steunen, nadat hij een sanctie kreeg omdat hij een waarschuwingsschot loste. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. (Gazet van Antwerpen 12/11 08:40)

» Gazet van Antwerpen  Het Nieuwsblad  

04

Brand gesticht in toekomstig asielcentrum: “Terwijl ik de brandweer belde, riep een man: ‘laat maar platbranden!’”

In de nacht van Wapenstilstand greep een onbekende naar het ultieme wapen om de opening van het asielcentrum in Bilzen te vermijden: brandstichting. Fedasil, het federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, spreekt van een trieste primeur en ziet de incidenten almaar driester worden. In Dormaal, deelgemeente van Zoutleeuw, waar binnenkort ook een centrum opent, moet een bewakingsfirma al de aannemer beschermen. Dat na passages van Voorpost, Theo Francken én Dries Van Langenhove die volgens onze info de boel kwamen oppoken. (Gazet van Antwerpen 12/11 02:00)

» Gazet van Antwerpen  

05

Sp.a: “Smelt NMBS en Infrabel weer samen”

Het Belgische spoor ontspoort. De stiptheid keldert, de reizigers morren en de NMBS en spoorwegbeheerder Infrabel liggen meer in ruzie dan dat ze samenwerken. Om daar een mouw aan te passen, pleit sp.a ervoor om de twee bedrijven weer samen te smelten. (Gazet van Antwerpen 12/11 02:00)

» Gazet van Antwerpen  


06

Vlaamse regering wil sneller onteigenen: één dwarsligger mag niet langer fietspad tegenhouden

De Vlaamse regering wil sneller huizen en voortuinen kunnen onteigenen om wegen en fietspaden aan te leggen. Om de druk te verhogen, komt er een einddatum voor de onderhandelingen. “Iemand die omkomt op een fietspad dat nog niet heraangelegd werd omdat één iemand dwarsligt, dat kunnen we niet aanvaarden”, is de redenering. “Maar dan moet de vergoeding wel billijk zijn”, reageert een advocaat. (Gazet van Antwerpen 12/11 02:00)

» Gazet van Antwerpen  

Punthoofd button Punthoofd.be - Copyright © 2008-2010 - Concept en realisatie door Anthony Liekens